maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü 2017'den büyük satış rekorları bekliyor!

İnşaat sektörü 2017'den büyük satış rekorları bekliyor!

TÜİK'in Ocak ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıklamasıyla birlikte sektör, daha fazlası için harekete geçti.

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de daire satışları 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 oranında artış gösterdi. Ocakta 95 bin 389 konut satışı yapıldı. İnşaat sektörü temsilcilerinin dikkatini çeken bu satış rakamının daha yukarı çekilmesi için kollar sıvandı.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ocakta konut satışlarının artmasında Ağustos 2016'da Emlak Konut öncülüğünde Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) desteğiyle birçok firmanın kârlarından feragat ederek gerçekleştirdiği kampanyanın büyük fayda sağladığını ifade etti.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas;

altan elmas

Ocak ayındaki satışlarda bu sonuca ulaşılmasında sektörün bir arada hareket etmesi ve oluşan sinerjinin de etkisinin olduğunu düşünüyoruz. 240 aya kadar uzayan vadeler konutu daha ulaşılabilir hale getirdi. Şubat ayında başlayan bu kampanyanın da şubat ve mart ayı satışları üzerindeki olumlu etkilerini önümüzdeki aylarda göreceğiz. Dolayısıyla bu durum 2017 yılı satış rakamlarında da önemli bir artış sağlayacaktır, yeni bir rekor görebiliriz. Yine TÜİK verilerine göre ilk kez satılan konut sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,4 arttı ve 44 bin 235 olurken, ikinci el konut satışları da geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 15 artış gösterdi ve 51 bin 154 oldu. Diğer yandan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da yabancı yatırımcılar gibi KDV'siz gayrimenkul alımı hakkından yararlanabilecek. Söz konusu düzenlemenin de konut satışlarına artı bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu;

özen kuzu

TÜİK'in verilerine Türkiye genelinde satış sonucu el değiştiren konut sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artarak 95 bin 389 olarak açıklandı. Ocak ve Şubat aylarında gayrimenkul sektörü adına önemli kararlar alındı. 2017'ye sektör olarak hızlı bir giriş yaptık. Hükümetimizin inşaat sektörünün önünü açan ve satışları hızlandıracak kararlar alması, sektör temsilcilerinin kampanya oluşturmasıyla satışlarda artış yaşanmıştır ve yaşanmaya da devam edecektir. 

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt;

taner özyurt

Konut satışlarının artmasına yönelik yapılan çalışmalar her zaman olduğu gibi bugün de meyvesini veriyor. Emlak Konut'un geçtiğimiz yıl başlatığı uzun vadeli konut kredisi kampanyasıyla canlanma gösteren gayrimenkul sektöründe bu büyümenin kalıcı olmasını umuyoruz. TÜİK verilerine baktığımız zaman Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artış gösterdiğini görüyoruz. Bu büyümenin temelinde uzun vadeli konut kredisinin gücü yatıyor. Böylelikle ev sahibi olmak isteyen yatırımcı ödemelerini uzun vadeye yayarak, daha kolay ev sahibi olabiliyor. Durum böyle olunca da konut satışlarındaki büyüme de ciddi oranda artıyor. Emlak Konut'un öncülüğünde şubat ayında başlatılan 240 ay vadeli konut kredisinin yansımalarını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre %10,4 armasını ise çok değerli buluyoruz. İlk konut satışlarıın artması demek, eldeki gayrimenkul stokunun azalması demek. Bu da gayrimenkul sektörü açısından oldukça sevindirici bir durum. 

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar;

bilent dündar

TÜİK rakamlarına göre Türkiye'de konut satışları 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artış gösterdi. Bu artışta Hükümetin son dönemde üst üste aldığı yasal önlemler etken oldu. Banka faizlerinin düşmesi, KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirilmesi, konut satışlarını yukarılara taşıdı. Özellikle uzun vadeli konut kredisi, gayrimenkul satışlarını hızlandırdı. Emlak Konut'un öncülüğünde gerçekleştirilen uzun vadeli konut kredisi kampanyası yatırımcıyı ev almaya yönlendirdi. Hatta bizim gibi konut ürecilerinin de zaman zaman farklı kampanyalarla konut alıcısının karşısına çıkması konut satışlarını hızlandırdı. Gayrimenkul sektörünün 2017 yılında çok daha büyük satış rekorlarına imza atacağını düşünüyoruz. Dövizdeki olumlu yöndeki hareketlilik ayrıca ekonomideki bahar havası, konut satışlarını çok daha iyi noktaya getireceğinize kesin gözüyle bakıyoruz. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...