maritbet girişmaritbet
İnşaatçılar 2017'de KDV iadesi alabilecek!

İnşaatçılar 2017'de KDV iadesi alabilecek!

Ekonomiye ilişkin alınan tedbirleri açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, 2017'de inşaat yatırımlarının KDV iadesini alabileceğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda alınan kararları açıkladı. Piyasalardaki nakit sıkıntısını rahatlatmak, işlerini genişletmek ve istihdamı artırmak için Hazine kefaleti getirmek suretiyle, Kredi Garanti Fonu'nun 250 milyar liralık kredi hacmi oluşturduğunu açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı kararlar arasında en dikkat çekeni ise inşaat sektörüyle ilgili oldu.

Birçok sektörde önemli desteklerin açıklandığı toplantıda Başbakan Binali Yıldırım, 2017 yılında inşaat sektörüne KDV iadesi geldiğini açıkladı. Ekonomiye önemli katkı sağlayacak olan yenilikle ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal “Hali hazırda inşaat işlerinde ödenen KDV'yi indirilemiyor, iade hakkı yok. Yapılan düzenlemeyle 2017'de yapılan yatırım harcamalarının, yıl içinde yapılan harcamanın KDV'sinin tamamı iade edilecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım "Yurt dışı yükleniciler ya da müteahhitlik hizmetlerine yönelik kullandırılan döviz kredilerinde, firmaların yurt içinden sağlayacağı Türk malı ve hizmetlere yönelik kısma sıfır faiz uygulaması getiriyoruz. Buradan, yurt dışına götürülecek mal ve hizmetler için kredilerden faiz alınmayacak. Faiz farkı, Eximbank'tan karşılanacak" diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaatçılar 2017'de KDV iadesi alabilecek!
  • 08.12.2016 17:24

İnşaatçılar 2017'de KDV iadesi alabilecek!

Ekonomiye ilişkin alınan tedbirleri açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, 2017'de ...