maritbet girişmaritbet
İsmail Altun ile Yusuf Şimşek'in Ofton'u merkeze odaklandı

İsmail Altun ile Yusuf Şimşek'in Ofton'u merkeze odaklandı

Oflu ve Tonyalı iki Karadenizli girişimcinin kurduğu Ofton İnşaat; İstanbul ve Bodrum’da 9 şantiyede konut, ofis ve otel inşa ediyor.

Ofton'un inşaat sektörü dışında çok farklı alanlara çözüm geliştiren bir yazılım firması ve Armani, Gucci gibi küresel markaların satışını yapan ‘perakende zinciri' de var.

Son yıllarda farklı sektörlerden çok sayıda girişimci inşaatçı olurken, inşaat firmaları da ‘yumurtaları aynı sepete koymamak adına' farklı sektörlere yatırıma başladı. 2001 yılında güçlerini birleştiren ikisi de inşaatçı İsmail Hakkı Altun (Oflu) ile Yusuf Şimşek'in (Tonyalı) kurduğu ‘Ofton İnşaat' şu anda İstanbul ve Bodrum'da 9 şantiyede konut, ofis ve otel inşa ediyor. Genellikle şehir merkezlerinde proje üreten firmanın eş başkanı İsmail Hakkı Altun, inşaat dışında yazılım firması da kurduklarını ve burada çok farklı alanlar için çözüm ve ürün geliştirdiklerini söylüyor. Altun ayrıca, otelcilik yaparak turizm sektörüne girdiklerini ve Gucci Armani gibi küresel markaların yurt içinde satışını yapan bir perakende zinciri de kurduklarını belirtiyor. Altun, bir taraftan inşaattaki iddialarını sürdürürken bir taraftan da diğer yatırımlarını büyüteceklerini belirterek şöyle konuşuyor: 

İsmail Hakkı Altun - Yusuf Şimşek
İsmail Hakkı Altun - Yusuf Şimşek

BİRLİKTEN KUVVET DOĞDU

“2000 yılına kadar ayrı ayrı kendi çapımızda inşaatlar yapıyorduk. Önce birkaç projede ortaklık yaptık. 2001 kriziyle de ortaklık kurup güçlerimizin tamemen birleştirdik. ‘Birlikten kuvvet doğar' anlayışı ile hareket ettik. Öyle de oldu. Tabii ki öncelikle Trabzonluluk bizi buluşturdu. İlk projemiz Alemdağ'da Villa ve rezidans projesiydi. Oralarda iki proje daha yaptık. Ardından şehir merkezine yöneldik. Bomonti'de Nestle'nin yerinde projeye başladık. Derken şehrin her tarafına yayıldık. Konut, villa, ofis, otel yapan iddialı bir marka haline geldik. Ofton adını da Of ile Tonya'yı birleştirerek koyduk. Şu anda İstanbul Bodrum'da toplam 9 şantiyemiz var. Basın Ekspres'te görüştüğümüz yeni bir proje de olacak.

YAZILIM VE PERAKENDE

Dünya markalarının yurt içinde satışını yaptığımız bir perakende (Style Outlet) firmamız da var ki şu anda 4 mağazası bulunuyor. Armani Gucci v.s. ithal edip satıyoruz. Orada da 50 kişilik istihdamımız var. Bu işi de büyüteceğiz. Ayrıca bir de yazılım şirketi kurduk. İcat da çıkarmaya başladık. İlk olarak ‘Engelsiz Servis Sistemi' ile işitme, konuşma ve görme engellilerin engelsiz kişilerle canlı iletişim kurabilmelerini sağlıyoruz. İletişim otomatik olarak sesten yazıya ve yazıdan sese dönüşüm ile yapılıyor. Örneğin engelli vatandaş, evinden hastanedeki doktoru ile birebir görüşebiliyor. TUBİTAK desteği ile Avrupa ve Türkiye'de ilk olarak yapılan cihaz ile de engelliler karşısındaki kişi ile birebir iletişim kurabiliyor. Sesli, yazılı ve görsel tüm iletişimi destekleyen sistem, engelli işaret dillerini de destekliyor. ”

TURİZMDE DE İDDİALIYIZ

Turizm işimiz de gelişiyor. İstanbul'da üç otelimiz var. Bodrum'da da güçlü bir markayla bir otel düşünüyoruz. İstanbul'da otelcilik şu sıralar zor günler yaşıyor. Çünkü terör saldırıları turist sayısını ciddi azaltıyor. Bu yüzden şimdilik İstanbul'da yeni otel düşünmüyoruz. Hatta, Merter'deki 287 odalı otel projemizi rezidansa dönüştüreceğiz.

Rakamlarla Ofton

* 2003 yılından bu yana 14 projede toplam 2 bin 340 konut teslim edildi.
* Ofton İnşaat bugüne kadar 430 bin metrekare inşaat yaptı.
* Devam eden 9 şantiyenin toplam yatırım değeri 1 milyar 263 milyon lira. 
* 2015 cirosu: 64 milyon TL'yi geçti. 2016 ciro hedefi yaklaşık 200 milyon TL.
* 282 kişi gayrimenkulde, 278 kişi otellerde, 90 kişi diğer işlerde çalışıyor 
* Eski Rakkas'ın yerine 15 milyon dolarlık yatırımla 3 bin metrekarelik yeni bir ‘mekan' yaptı adını Grand İmperial İstanbul koydu.

Bodrum'da 8 özel villa

İsmail Hakkı Altun, Bodrum'da merkeze 1 kilometre mesafede 8 özel villadan meydana gelen Elysium Premier Bodrum projesi hakkında şu bilgileri aktarıyor: “Vİllaları her biri 1000 metrekare arsa üzerinde. 813 metrekare 6+1 villarımızda lüksün sınırlarını gerçekten zorladık. 360 derecelik Bodrum manzarasına hakim bir proje çıktı ortaya. Bütün villalar akıllı ev altyapısı ve özel havuz var. En güzel tarafı da Bodrum Özel Hastanesi ve Devlet Hastanesi'ne 500 metre, Yat Limanı'na 1.4 kilometre mesafede bulunuyor. Teslim tarihimi ise 2017 Mayıs ayı. Fiyatlar 2 milyon 655 bin Euro'dan başlıyor.”

Koşuyolu'na butik A Plus AVM yapıyoruz

OFTON'un İstanbul'daki projelerinden Elysium Elit Koşuyolu'nda 15 adet bağımsız bölümden oluşan ticari alan bulunduğunu söyleyen İsmail Hakkı Altun, “Bu projemizi de yıl sonu teslim ediyoruz. Projedeki ticari alanlar A Plus marka alışveriş ihtiyacını karşılamak için tasarlandı. 6 bin 500 metrekare satılabilir ve kiralanabilir alana sahip bu butik alışveriş merkezimize doğal olarak A Plus markalar ilgi gösteriyor. Projenin tamamı ise 6 bin 276 metrekarelik bir alanda inşa ediliyor ve 86 rezidansın yer aldığı 2 blok inşa ediyoruz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalıkavak Marina'ya yeni dünya markaları gelmeye devam ediyor!
  • 15.06.2022 15:06

Yalıkavak Marina'ya yeni dünya markaları gelmeye devam ediyor!

Bu yaz dünyanın önde gelen markalarından Chanel, Gucci ve Dolce&Gabbana’nın ...

Elysium Soul Beyoğlu reklam filmi yayında!
  • 10.12.2016 09:45

Elysium Soul Beyoğlu reklam filmi yayında!

Elysium Soul Beyoğlu, iki blokta 225 bağımsız bölümden oluşuyor. Projede 1+0, 1+ ...

"Ekonomiye katkı sağlamak vatandaşlık borcumuz"
  • 03.08.2016 13:25

"Ekonomiye katkı sağlamak vatandaşlık borcumuz"

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, "Türkiye ekonomisine ...

İsmail Hakkı Altun 'Körfezli müşteriler önemli'
  • 01.05.2015 17:52

İsmail Hakkı Altun 'Körfezli müşteriler önemli'

Ofton İnşaat Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde, Kö ...

Elysium Elit Koşuyolu maket görüntüleri!
  • 07.03.2015 14:27

Elysium Elit Koşuyolu maket görüntüleri!

Ofton İnşaat tarafından Kadıköy Koşuyolu'nda hayata geçirilen Elysium Elit Koşuy ...

Ofton İnşaat turizme ağırlık verecek!
  • 06.03.2015 11:26

Ofton İnşaat turizme ağırlık verecek!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, turizm projelerine yatırım ...