maritbet girişmaritbet
İstanbul Kartal’da ticari gayrimenkul fiyatları tavan yaptı!

İstanbul Kartal’da ticari gayrimenkul fiyatları tavan yaptı!

Anadolu yakasının son dönemde yeni yatırımlara ev sahipliği yapan ilçesi Kartal'da ticari gayrimenkul fiyatları son bir ayda uçtu. Bölgede yükseliş oranı yüzde 32,9 oldu

Anadolu yakasının son dönemde yeni yatırımlara ev sahipliği yapan ilçesi Kartal'da ticari gayrimenkul fiyatları son bir ayda uçtu. Bölgede yükseliş oranı yüzde 32,9 oldu.

Hurriyetemlak.com ve Realty World işbirliğiyle hazırlanan Nisan ayı Emlak Endeksi açıklandı. Endekse göre Kartal'da son bir ayda satılık ticari gayrimenkul fiyatları yüzde 32,9 yükseldi. Geçtiğimiz Mart ayında Kartal'da metrekare ortalama ticari gayrimenkul fiyatı 2.800 TL iken, Nisan ayında 3.720 liraya fırladı. Ticari gayrimenkulde amortisman süresi de 24 yıla çıktı. Kartal'ı yüzde 11,1 ile Bakırköy ve yüzde 4,9 ile Bahçelievler takip etti.

Kartal'daki hızlı yükselişi değerlendiren Hurriyetemlak.com Genel Koordinatörü Ahmet Kurşunlu, Kartal'ın Kentsel Dönüşüm Projesi' nin tam anlamıyla uygulanmasıyla başka bir kimliğe bürüneceğini belirterek; “Özellikle E-5 Karayolu kuzeyinde gelişmekte olan Kartal bölgesinde yaşama geçen yeni ticari gayrimenkul projeleri, bölgeyi git gide hareketlendiriyor. Kartal'da yapımı tamamlanan yeni konut projeleri ve kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni binalar bölgedeki nüfusu artırıyor. Ticari gayrimenkul talebi de her geçen gün çoğalıyor. Fiyatların zamanla daha da yükselmesi kaçınılmaz.” şeklinde konuştu.

KİRALAR DÜŞTÜ

Kartal'da ticari gayrimenkuldeki satılık fiyatlarının yükselmesi kiralara yansımadı. Son bir ayda kira fiyatları yüzde 7,8 azaldı. Dükkan kiralarının en çok arttığı ilçeler yüzde 11,1 ile Sarıyer, yüzde 6,2 ile Kağıthane, yüzde 4,4 ile Bahçelievler olarak sıralandı. Kartal'da kiraların metrekaresi ortalama 13 TL iken; İstanbul geneli baz alındığında kiralık ticari gayrimenkullerin metrekaresi 17 TL olarak açıklandı. İstanbul'un amortisman süresi ise Nisan itibariyle 17 yıl olarak belirtildi.

BAŞKENTİN LİDERİ ETİMESGUT

Ticari gayrimenkul kategorisinde Başkent Ankara'nın fiyatları en çük yükselen ilçesi ise Etimesgut oldu. Son bir ayda Etimesgut'ta dükkan fiyatları ortalama metrekaresi 1.726 liradan, 1.924 liraya yükselerek yüzde 11,5 arttı. İkinci sırada ise yüzde 3,3 artış ile Çankaya geldi. Amortisman süresinin 14 yıl olduğu Ankara genelinde Nisan 2013 itibariyle ticari gayrimenkul metrekare ortalama satış fiyatı 1.167 TL, kira fiyatı ise 11 TL oldu.

TATİL BELDELERİNDE DÜŞÜŞ VAR

İzmir'de ticari gayrimenkul fiyatları bir yılda yüzde 25 düştü. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 2.125 TL olan ortalama fiyat Nisan 2013 itibariyle 1.677 TL oldu. Amortisman süresinin 12 yıl olduğu İzmir'de kiralıklarda ise fiyatlar yüzde 19 düşerek 14 TL'den 11 TL'ye geriledi. Antalya'da ise yıllık düşüş satılıklarda yüzde 8, kiralıklarda yüzde 9 oldu. Nisan 2013'de ortalama satılık fiyatları 1.535 TL, kiralık fiyatları da 9 TL, amortisman süresi 14 yıl  olarak belirlendi.

BURSA'DAN DÜKKAN ALAN 12 YILDA PARASINI ÇIKARIYOR

Nisan 2013 Emlak Endeksi'ne bakıldığında Bursa'daki amortisman süreleri dikkat çekiyor. Metrekare ortalama ticari gayrimenkul fiyatının 1.559 TL olduğu  ilde ortalama amortisman süresi 12 yıl. Bölgede kiralar ise 11 TL olarak açıklandı. Satılık fiyatlarında son bir yıllık yükseliş yüzde 1'de kalırken; kiralıklardaki düşünün yüzde 12'yi bulması dikkat çekti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadıköy-Kartal metrosu dükkan fiyatlarını yüzde 50 arttırdı
  • 29.03.2014 08:30

Kadıköy-Kartal metrosu dükkan fiyatlarını yüzde 50 arttırdı

Anadolu yakasının ilk metro hattı olan Kadıköy – Kartal metrosu, lokasyonu üzeri ...

İstanbul Kartal’da ticari gayrimenkul fiyatları tavan yaptı!
  • 17.05.2013 16:02

İstanbul Kartal’da ticari gayrimenkul fiyatları tavan yaptı!

Anadolu yakasının son dönemde yeni yatırımlara ev sahipliği yapan ilçesi Kartal' ...