maritbet girişmaritbet
İTO, 'İstanbul: İki Kıta Tek Şehir' sloganı ile MIPIM'de!

İTO, 'İstanbul: İki Kıta Tek Şehir' sloganı ile MIPIM'de!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Fransa'nın Cannes kentinde 14-17 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan MIPIM 2017'de yatırımcıları ağırlayacak.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), dünya zengin ve ünlülerinin müdavimi olduğu Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

İTO'nun kurduğu çadır bu yıl da sadece Paris ile Londra gibi önemli finans başkentlerinin yer alabildiği en prestijli yeri olan sahil şeridinde bulunuyor. “İstanbul: Two Continents One City (İki Kıta Tek Şehir)” sloganı ile ziyaretçilerini çekmeyi hedefleyen gayrimenkul çadırı, global yatırımcılarla İstanbullu gayrimenkul şirketlerinin buluşma noktası olacak.

İTO, MIPIM'in ‘creme de la creme', yani ‘en zenginin zengini' ziyaretçilerine Türkiye'nin yatırımcı yoluyla vatandaşlık imkanlarını anlatacak. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, son iki yıldır Yaşayan İstanbul Maketi ile fuarda önemli bir imaj kampanyası yürüttüklerini söyledi. Çağlar, bu yıl ise İstanbul Gayrimenkul Çadırı'nda kent maketinin yanı sıra B2B (ikili görüşme) görüşmelere ağırlık vereceklerini söyledi.

‘Çayınızı Türkiye pasaportunuzla boğazda yudumlayın'

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “İstanbul Çadırı'na gelecek fuar ziyaretçileri, önce İstanbul'a aşık olacak ardından da İstanbul'daki projeleri tanıma imkanı bulacaklar. Yatırımcıya ‘akşam çayını Türkiye pasaportunuzla İstanbul boğazı manzaralı evinizde yudumlayın' diyerek Türkiye'de yatırım yoluyla vatandaş olma fırsatını anlatacağız. Bilhassa varlıklı yatırımcılar için bir İstanbul rüyası oluşturmak istiyoruz. Yabancı yatırımcıya İstanbul'da yaşamanın en cazibeli ve kazançlı yolunun İstanbul'da bir ev almak olduğunu anlatacağız. Dünyanın iki kıta üzerinde kurulu tek şehrinde prestijli bir projeden ev aldıklarını anlatacağız. Böylece hem evlerinin değerinin her geçen gün arttığına hem de 1 milyon dolar veya üzerinde bir fiyata aldıkları ev sayesinde Türkiye pasaportuna sahip olma hakkı kazanarak artık İstanbullu olduklarına vurgu yapacağız” dedi.

‘İmajımızı bu yıl daha çok yatırıma çevirmek istiyoruz'

685 metrekarelik büyüklüğe ulaşan İstanbul Çadırı'nın her noktasını, uluslararası yatırımcılar ile yerli girişimcilerin buluşma yeri olarak planlandıklarını belirten Çağlar, “İki yıldır, İstanbul Gayrimenkul Çadırı ile İstanbul'un imajını daha üst noktalara taşıdık. 90 ülkeden gelen MIPIM ziyaretçilerinin zihinlerine kazıdığımız bu güzel imajımızı bu yıl daha çok yatırıma, paraya çevirmek istiyoruz” dedi.

İTO Başkanı Çağlar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul ve Türkiye üzerinde oluşturulmak istenen algının bertaraf edilmesi için de çadırın her noktasını bu yılki ‘İstanbul: Two Continents, One City' sloganına uygun olarak dizayn ettiklerini söyledi.

Vatandaşlık için davet edilecek

Bu arada İstanbul Çadırı'nın en önemli işlevlerinden biri, zengin yabancı yatırımcıyı Türk vatandaşı yapmak için hayata geçirilen yasanın doğru anlatılmasına sunacağı katkı olacak. Hükümet tarafından ocak ayının ilk günlerinde çıkartılan ve konut satışlarını en az yüzde 10 artırması beklenen kanunla 1 milyon dolar ve üzerinde bir fiyatla konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmeye başlandı. Yatırım yoluyla vatandaşlık programının 23 binin üzerinde gayrimenkul profesyonelinin ziyaret ettiği MIPIM'de ilgi görmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Özhaseki ve İbrahim Çağlar protokol imza töreni!
  • 14.03.2017 13:50

Mehmet Özhaseki ve İbrahim Çağlar protokol imza töreni!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ve Çevre ve Şehircilik Bakan ...

İbrahim Çağlar, MIPIM 2017'den beklentileri anlattı
  • 14.03.2017 11:52

İbrahim Çağlar, MIPIM 2017'den beklentileri anlattı

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM 2017 Fuarı'nda Emlaktasonda ...

İbrahim Çağlar, inşaatın 2023 vizyonunu açıkladı!
  • 14.07.2016 16:00

İbrahim Çağlar, inşaatın 2023 vizyonunu açıkladı!

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu toplantıs ...

Yaşayan İstanbul Maketi, İstanbullulara sunulacak!
  • 03.04.2015 19:14

Yaşayan İstanbul Maketi, İstanbullulara sunulacak!

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM 2015'i değerlendirdi, Yaşayan İstanbul Maketi' ...

İbrahim Çağlar '22.5 milyar dolarlık 505 proje hayata geçti'
  • 10.03.2015 22:43

İbrahim Çağlar '22.5 milyar dolarlık 505 proje hayata geçti'

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM 2015 Fuarı'ndaki konuşmasında inşaat sektörünü ...

MIPIM Fuarı 2017'den çok özel kareler!
  • 14.03.2017 16:06

MIPIM Fuarı 2017'den çok özel kareler!

MIPIM 2017'nin açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkan ...