maritbet girişmaritbet
İTO, MIPIM 2018 için hazırlıklara başladı!

İTO, MIPIM 2018 için hazırlıklara başladı!

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 2018 MIPIM için hazırlıklara başladıklarını ve yeni yılda İstanbul çadırını büyüteceklerini açıkladı.

MIPIM 2017'nin ardından İstanbul Ticaret Odası, MIPIM 2018'i planlamak için sektörün önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Emlaktasondakika.com ekibinin de yer aldığı toplantıda yeni yılda MIPIM'de yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Toplantıda MIPIM'le ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 700 metrekarelik İstanbul Çadırı'nın üzerine kat çıkmak için Fransızlarla görüştüklerini açıkladı.

Bakan katılımı önemli

MIPIM'le ilgili önemli açıklamalarda bulunan İTO Başkanı İbrahim Çağlar “2018 MIPIM'ı planlamak için bir araya geldik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki'nin fuara gelmesi bizim için çok önemliydi. Siyaset erkanının katılması, yabancı yatırımcılar için büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Önemli sonuçlar elde edildi

MIPIM'in 28.kez düzenlendiğini dile getiren İbrahim Çağlar “Toplam 19 bin metrekare alanda 90 ülkeden sektör temsilcileri bir araya geldi. 20 binen fazla ziyaretçinin geldiği bu yıl, sektörün içindeki insanları ağırladı. Bu sene çok kalabalık olmasa da önemli sonçlar elde ettik” diye konuştu.

2016'da yaşadıklarınıza başkaları dayanamazdı

İTO olarak MIPIM'i önemsediklerini dile getiren İbrahim Çağlar “Gayrimenkul ve inşaat sektörü bizim önem verdiğimiz sektörlerden birisi. 200 farklı sektörü aynı anda destekliyor. Kimileri bu sektör için bu sektörle mi büyüyeceğiz dese de biz bunlara kulak asmıyoruz. 200 alt sektörün ürettiği ürünler, ekonomiye katkı sağlıyor. 2016 yılında büyük badireler atlattık. Tüm bunlara rağmen büyümemiz devam ediyor. Bizim yaşadıklarımıza başka ülkeler dayanamazdı” açıklamasında bulundu.

İTO olarak sektörün daima yanındayız

Bu yıl 685 metrekarelik çadırla MIPIM'e katıldıklarını dile getiren Çağlar “4 sene önce göreve geldiğimizde MIPIM programı yapılmıştı. Fuarın en ücra köşesinde 40 metrekarelik alanımız vardı. Bundan iki sene önce katıldığımız fuarda 300 metrekarelik çadırda İstanbul maketiyle birlikte özel bir ov yaptık. Bir sonraki yıl ise istediğimiz performansı gösteremedik. Bu yıl, geçen seneye göre çok daha iyi geçti. İTO olarak bu sektörün daima yanındayız” dedi.

Londra çadırını da alabiliriz, kat çıkabiliriz

Fuardaki İstanbul alanını büyütmek istediklerini dile getiren Çağlar “Bununla ilgili gerekli görüşmeleri yapmaya başladık. Çadırı büyütmek istiyoruz dedik, Paris sizin yerinizi istiyor dediler. Biz de kat çıkalım dedik. Bunu ciddi anlamda MIPIM yetkililerine söyledik. En azından biraz yükseltip toplantı alanı yapalım istedik. İngiltere, AB'den çıkma sürecinde olduğu için çadırı bırakma ihtimali var. Böyle bir durumda o çadırı almak için girişimlere başlayacağız. Bunun için ne gerekirse yapacağız” şeklinde konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İTO, MIPIM 2018 için hazırlıklara başladı!
  • 30.03.2017 15:33

İTO, MIPIM 2018 için hazırlıklara başladı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM 2018 için gerekli hazırlıkl ...

İTO, MIPIM 2018 için hazırlıklara başladı!
  • 30.03.2017 15:39

İTO, MIPIM 2018 için hazırlıklara başladı!

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 2018 MIPIM için hazırlıklara başladıklarını ve yeni ...