maritbet girişmaritbet
Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması başladı

Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması için başvurular devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen ve başvuruları 1 Mart'ta başlayan "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"nda dereceye giren tasarımcılara 150 bin lira ödül dağıtılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kimliği kaybolma tehlikesi içinde olan kentlere yeni kimlik kazandırılması amacıyla "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması" düzenlendiği belirtildi.  

Yarışmaya, üniversitelerin mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama, endüstriyel ürün tasarımı, grafik tasarımı bölümleri mezunlarının katılabileceği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yarışma kapsamında birinciye 40 bin, ikinciye 30 bin, üçüncüye 20 bin, mansiyon olarak da 60 bin lira ödül verilecek. Yarışmada 5 iklim bölgesi (1. Bursa ve Samsun, 2. Kayseri, Konya ve Eskişehir, 3. Erzurum, 4. Gaziantep ve Diyarbakır, 5. Adana) yer alacak. 1 Mart itibarıyla başvuruların başladığı yarışmaya katılmak isteyenler www.kimliklikentmobilyalari.com sitesinden 30 Mayıs 2017'ye kadar başvurabilecek.

12 Haziran 2017'de jüri değerlendirme toplantısı gerçekleşecek ve 19 Haziran 2017'de yarışma sonuçları açıklanacak. Bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfına teslim edilecek projeleri 2 danışman jüri üyesi, 7 asil jüri üyesi değerlendirecek ve dereceye girenlere ödülleri düzenlenecek törenle takdim edilecek."

Açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yarışmaya ilişkin şu değerlendirmesi yer aldı:

"Temel amacımız fikir, düşünce ve yaşama dair bir dayatma değil, bu topraklara ait yaşam tecrübesini, tarih ve kültür süzgecinden geçip günümüze ulaşmış birikimi, yeni arayış ve yorumlarla zenginleştirmektir. Kentin yeniden tasarlanmasından ziyade mevcut durumu baz alınarak kent kimliğinin varlığının ve devamının bilincinde olarak günümüz koşullarına uygun tasarımların oluşturulmasına teşvik etmektir."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...