maritbet girişmaritbet
Körfez'in zenginleri Boğaz'daki yalıları topluyor

Körfez'in zenginleri Boğaz'daki yalıları topluyor

Gayrimenkulde dünyanın ilgisi İstanbul’a yöneldi. Turkey Sotheby’s Genel Müdürü Özver “Bu ay büyük satışlar bekliyoruz” dedi.

TÜRKİYE'NİN Ortadoğu'da istikrar adası olmasının yanı sıra Körfez'in zengin aileleri için Avrupa ve Amerika'nın cazibesini yitirmesi İstanbul'un yıldızını parlattı. Özellikle Arap kraliyet ailesi mensupları İstanbul'dan hem yalı gibi büyük hem de home-ofis gibi küçük gayrimenkuller almak için dalga dalga gelmeye başladı.

Dünyada ve Türkiye'de gayrimenkul yatırımcıları arasında üst gelir grubuna hizmet veren Turkey Sotheby's Genel Müdürü Arman Özver, Eylül ve Ekim aylarında büyük grupların ön görüşmelerini yaptıkları yalılar için geleceğini söyledi. Katarlılar'ın Suudi Arabistanlılar'ın yalılarla ilgilendiğini belirten Özver “Bu ay önemli satışların olmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz aylarda ön görüşmeler yapıldı. Ayrıca Rusya, Azerbaycan ve Avrupa'dan yatırımcılar Türkiye ile ilgileniyor” dedi.

30 milyon dolarlık ev arıyorlar

Zengin Araplar Boğaz çevresinde fiyatları 2 ile 30 milyon dolar arasında değişen büyük evler ararken orta gelir grubunun ise 250 bin dolardan başlayan daireler tercih ettiğini söyleyen Özver, ayrıca Türkiye'nin güneyinin de Araplar'ın yaşamak istediği bölgeler arasında bulunduğunu vurguladı.

Özver “Son 2 aydır 20'ye yakın yabancı müşteri adayı ile kişi ya da kurum olarak görüşüyoruz. Özellikle İstanbul'da yaşamayı planlıyorlar. Portföyümüzdeki gayrimenkulleri onlarla paylaşamaya başladık. Onları misafir etmeye başladık. Sadece karar verme süreçleri uzun. Çünkü ülkelerinde iş sahipleri ya da aile büyükleri ile görüş alışverişinde bulunuyorlar. Ama tahmin ediyorum bu ay içinde ciddi özel alımlar gerçekleşecek gibi gözüküyor. Alımların yüzde 70-80'i İstanbul'daki konutlara yönelik, kalanı ise Güney'deki üst düzey gayrimenkuller” dedi.

Şeyhler maiyetine de yer bakıyor

Zengin Ortadoğulular'ın başta Londra olmak üzere Avrupa'nın büyük başkentlerinde zaten bir gayrimenkulü bulunduğunu aktaran Özver, Türkiye'ye yönelik ilginin son dönemde Türkiye'nin Ortadoğu politikasından ve dini olarak yakınlığından kaynaklandığını belirtti. Özver, Boğaz'ın iki yakasındaki görkemli yapıları tercih eden zengin Ortadoğulular'ın beraberindeki ekip için de şehir merkezindeki rezidans benzeri konutlarda yer baktığını anlatıyor.

KURULALI 1 YIL OLDU

600 milyon dolarlık portföye ulaştılar 

TURKEY Sotheby's Genel Müdürü Arman Özver, kurulalı 1 yıl olmasına karşın, portföylerindeki gayrimenkul stoğunun 600 milyon dolara ulaştığını, bunun içinde arsa, ticari gayrimenkul, yalı, rezidans ve konutların bulunduğunu söyledi. 5 yıl içinde 12 ofise ulaşmayı hedeflediklerini belirten Özver, Bodrum'da açtıkların ofisin devamında İzmir, Bursa ve Ankara'da da ofis açmak istediklerini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde Katar'da road show yaptıklarını ve ilginin oldukça yüksek olduğunu belirten Özver “Karşılıklık ilkesi kaldırılırsa yani Körfez, Azerbaycan, Rusya gibi ülkelere gayrimenkul satışlarında özel kişilere tapu verilmesinin önü açılırsa, Türkiye, pahalı gayrimenkul satışında rekor kırar” dedi.

115 MİLYON DOLARLIK YALI

İstanbul Boğazı Baltalimanı, Rumelihisarı'ndaki bu yalı, XIX. yüzyılın II. yarısında Fransız mimar Alexandre Vallaury tarafından Sultan II. Abdülhamit dönemi nazırlarından Müşir Zeki Paşa için yapıldı. Yaklaşık 150 yıllık barok üsluplu yalı, 5 katta 3000 metrekareye yakın kapalı alanı, 4000 metrekarelik bahçesi ve 130 metrelik rıhtımıyla Boğaz'ın en görkemli malikanelerinden biri. 115 milyon dolar değer biçilen yalıyla Amerikalı bir otel devinin yanı sıra Katarlı bir şeyh ve Azeri bir işadamının da ilgilendiği belirtiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Körfez'in 1400 yıllık kalesi turizme kazandırılıyor
  • 12.10.2020 10:32

Körfez'in 1400 yıllık kalesi turizme kazandırılıyor

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Hereke'nin Körfez ilçesi için çok önemli bi ...

Bodrum'da milyon dolarlık yıkımlar devam ediyor
  • 10.10.2019 09:39

Bodrum'da milyon dolarlık yıkımlar devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ...

Bodrum'da yıkımlar sürüyor
  • 01.10.2019 11:18

Bodrum'da yıkımlar sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ...

Bodrum'da 8 proje, 4 otel inşaatı durduruldu
  • 21.08.2019 08:56

Bodrum'da 8 proje, 4 otel inşaatı durduruldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'nın Bodrum ilçesinde incelemelerde ...

Bu otelde kalmak için para yetmez
  • 25.06.2015 15:41

Bu otelde kalmak için para yetmez

Fiji’deki Laucala Adası, lüks bir tatil hayali kuranların bir numaralı adresi ol ...

İşte Red Bull'un patronunun rüya adası
  • 25.06.2015 15:43

İşte Red Bull'un patronunun rüya adası

Fiji’deki Laucala Adası, lüks bir tatil hayali kuranların bir numaralı adresi ol ...