maritbet girişmaritbet
'Milletimiz dünyaya demokrasi dersi verdi'

'Milletimiz dünyaya demokrasi dersi verdi'

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Anayasa referandumu sonuçlarını değerlendiren Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Aziz milletimiz güçlü ve büyük Türkiye hedefine ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıktı” dedi. 

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, referandum sonuçlarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Anayasa referandumunun demokratik bir ortamda, huzur içinde ve yüksek katılımla gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Referandumla milletimizin iradesi tecelli etmiştir. Milli iradeyi yüzde 90 katılım oranıyla sandığa yansıtan milletimiz dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Referandum sonuçları ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.”

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ATILMIŞ EN BÜYÜK ADIM

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin güçlü Türkiye için atılmış en büyük adım olduğunu kaydeden Baran, “Yeni Anayasa, sistemdeki tıkanıklıkları ortadan kaldırarak demokrasimizin standartlarını yükseltecek, milli birliğimizin ve ekonomimizin daha da güçlenmesini, Türkiye'nin uzun vadeli stratejik hedeflerine ulaşmasını sağlayacaktır” diye konuştu.   

İş dünyası olarak ülkedeki istikrar ve güven ortamının sürmesinin en büyük beklentileri olduğunu vurgulayan Baran, şunları kaydetti: 

“Türkiye ekonomisi, rekabet gücünü giderek artıran bir dinamizm ve istikrarlı bir büyüme içerisindedir. Beklentimiz, ekonomik istikrarın kalıcı hale gelmesidir. Türkiye'nin yakın siyasi tarihine baktığımızda, ilerleme ve kalkınmanın, siyasi istikrarın sağlandığı dönemlerde gerçekleştiği görülmektedir. Sorunlu bir coğrafyada yer alan Türkiye, ancak güçlü bir ekonomi ile ayakta kalabilir. Yeni Anayasa kalıcı bir güven ve istikrar ortamını tesis edecektir. Büyük Türkiye'yi, çocuklarımızın geleceğini 80 milyon hep beraber sağduyu ile inşa etmek üzere çalışmalıyız. Türkiye'nin kaybedecek vakti yok. Sandık geride kaldı, artık aydınlık geleceğimiz için durmadan yorulmadan çalışma günüdür. İş dünyası  daha çok üretmek, daha çok ihracat yapmak, daha çok kazanmak, işini, ticaretini büyütmekten başka bir şey düşünmüyor.”

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada güven, istikrar ve barışın teminatı olarak görüldüğüne de dikkati çeken Baran, “Referandum sonucunun, bölgemizde barış ve huzurun sağlanması açısından da önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Onur Öngün, referandum sonrası beklentisini açıkladı
  • 07.04.2017 11:42

Onur Öngün, referandum sonrası beklentisini açıkladı

Onursal Gayrimenkul Geliştirme Aş Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, 16 Nisan’da ...

'Yeni sistem, kentsel dönüşümün önünü açacak'
  • 18.04.2017 13:07

'Yeni sistem, kentsel dönüşümün önünü açacak'

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, referandum sonuçlarını konut sekt ...

'Milletimiz dünyaya demokrasi dersi verdi'
  • 17.04.2017 10:35

'Milletimiz dünyaya demokrasi dersi verdi'

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, referandum sonuçlarını değerlendirdi. ...

Eyüp Akbal 'Türkiye'de yatırım hamleleri hızlanır'
  • 17.04.2017 09:38

Eyüp Akbal 'Türkiye'de yatırım hamleleri hızlanır'

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal’ın referandum sonrası gör ...

Özen Kuzu’dan referandum değerlendirmesi!
  • 17.04.2017 09:07

Özen Kuzu’dan referandum değerlendirmesi!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, dün gerçekleşen referandumda çıkan ‘Ev ...