maritbet girişmaritbet
Mimarlar ve tasarımcılar zirvede buluşacak!

Mimarlar ve tasarımcılar zirvede buluşacak!

14 - 15 Nisan 2017 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Mimari ve Tasarım Zirvesi için geri sayım başladı.

"Mimari tasarım sürecinde disiplinler arası etkileşim" temasıyla ve "malzeme" kavramı çerçevesinde düzenlenecek zirvede inşaat sektöründen endüstriyel tasarıma, sosyolojiden ekolojiye, mimariden güzel sanatlara, "tasarım" olgusu çok boyutlu şekilde ele alınacak. 

Mimari ve Tasarım Zirvesi, dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda Mimari Etkinlik Merkezi adına konuşan Düzenleme Kurulu Başkanı Ünal Özge, Türkiye'de bugün inşaat sektörünün olgunluğa eriştiğinin, bundan sonraki süreçte tasarım anlamında katma değeri yüksek üretime geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Uluslararası düzeyde 15 bin ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Mimari ve Tasarım Zirvesi'nde, ilham verici projeler ve disiplinler arası tartışmalara sıkça yer vereceklerini belirten Özge şunları söyledi: 

"Bugün Türkiye'de 50 bine yakın mimar, 6 bin 500 iç mimar ve binlerce tasarımcı bulunuyor. Bu kişiler her yıl, farklı ölçeklerde binlerce proje üretiyor. Dünya çapında düzenlenen tasarım yarışmalarında başarı derecesinde Türkiye, ABD'nin ardından en çok ödül alan ikinci ülke konumunda. Üst segment projelerde tasarımın önemli bir rekabet aracı haline gelmesi, düzenlenen yarışmaların artması ve global dünyayı takip eden genç tasarımcıların yetişmesi ülkemizde yaratıcılığın sınırlarını zorlama ve yeni teknoloji iler geliştirme anlamında motivasyon sağlıyor. Mimari ve Tasarım Zirvesinde, konunun profesyonelleriyle birlikte, nitelik anlamında kendimizi nasıl ve hangi yönde geliştirebileceğimizi de tartışmaya açacağız."

Ses getiren işlere imza atan mimar ve tasarımcılar 

Mimari ve Tasarım Zirvesi, Maurizio Favetta, Red Dot Design Avvard 2016'da Best of The Best ödülüne layık görülen tasarımcı Gomez Paz, mobilya tasarımı alanında And ve Adaptation gibi önemli işlere imza atan Fabio Novembre ve ses sisteminden "kendin yap' akımına her alanda yenilikçi işler çıkaran Nicola Golfari gibi isimleri ağırlayacak. Tasarımları yurtdışından yoğun talep gören Şule Koç ve Şafak Çak, Protel merkez binasıyla bilinen Hayriye Sözen, Milano Design Week'teki Turkish Stone pavyonunda küratörlük görevi üstlenen Erdem Şeker, 3D printer'la ürettiği kemik tedavi süreçlerini hızlandıran alçı gibi yenilikçi tasarımlarıyla isim yapan Deniz Karaşahin, zirvede söz alacak Türk katılımcılarından bazıları.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mimari ve Tasarım Zirvesi, dünyaca ünlü tasarımcıları buluşturdu
  • 15.04.2017 11:24

Mimari ve Tasarım Zirvesi, dünyaca ünlü tasarımcıları buluşturdu

Mimari Etkinlik Merkezi tarafından bu yıl 14 – 15 Nisan’da İstanbul’da düzenlene ...

Mimarlar ve tasarımcılar zirvede buluşacak!
  • 18.01.2017 07:38

Mimarlar ve tasarımcılar zirvede buluşacak!

14 - 15 Nisan 2017 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilece ...

Mimari ve Tasarım Zirvesi basın toplantısı 17 Ocak'ta yapılacak
  • 22.12.2016 15:14

Mimari ve Tasarım Zirvesi basın toplantısı 17 Ocak'ta yapılacak

Mimari ve Tasarım Zirvesi öncesinde 10 Ocak'ta yapılması planlanan basın toplant ...

Mimari ve Tasarım Zirvesi, 14 Nisan'da başlayacak
  • 06.12.2016 11:09

Mimari ve Tasarım Zirvesi, 14 Nisan'da başlayacak

Mimari Etkinlik Merkezi tarafından düzenlenecek olan Mimari ve Tasarım Zirvesi, ...