maritbet girişmaritbet
'MIPIM, geçen seneye göre daha hareketli'

'MIPIM, geçen seneye göre daha hareketli'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Yalçın Özön, gayrimenkul fuarı MIPIM’de fuar değerlendirmesinde bulundu.

Gayrimenkul dünyasının yerli ve yabancı tüm aktörlerini buluşturan MIPIM Fuarı ikinci gününde de tüm hızıyla devam ediyor. Fuarda Emlaktasondakika.com ekibine konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi-Yalçın Özön, “Geçen seneye nazaran bu seneki konseptimizden ve konumumuzdan dolayı hareketli geçiyor. Tabi piyasanın koşullarına baktığımız zaman bir hareketlilik var gibi ama sonuç görmediğimiz için bir şey söylemek çok erken. Biraz beklemek lazım. Ya da soranların hakikaten sorucu mu gerçek yatırımcı mı olduğunu ilerleyen zamanlarda iyi bir analiz yaparak bir ülkeye ya da şehrimize artı değer getirip getirmediğini o zaman göreceğiz. Şimdi bir şey söylemek çok erken. Ama gelenleri karşılayıp elimizde ne varsa sunuyoruz. Beğenen olursa oturup yatırım sağlamaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yeni planlarını aktaran Özön, “Büyükşehir olarak önce halkın refahı ve huzuru için ulaşım üst yapı ve alt yapısına ağırlık verdik. O yetmedi 2 tane burada Marmara'yı destekleyecek metro projesi getirdik. Bir tanesi Gebze-Darıca OSB ve Marmaray bağlantısı, bir tanesi de Köseköy Havaalanı'ndan Hereke'ye kadar olan bir metro projesi getirdik. Bunlara bir yatırımcı bulabilirsek en azından yakın tarihte İstanbul ile bağlantıyı sağlamayı düşünüyoruz” dedi.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün Kocaeli'ne sağladığı değer hakkında da bilgiler veren Özön, “Köprü genellikle İstanbul'un batı yakasını ya da Gebze bölgesi dediğimiz Çayırova, Darıca, Dilovası bölgesinden 2,5 saat dolanmak istemeyen,  7 km ile geçmek isteyenler için ideal bir şey. Onun artısı Karamürsel'deki emlak fiyatlarının pik yapmasına neden oldu. Çünkü ulaşımı kolay” açıklamasını yaptı. 

Konut yatırımlarına yönelik ise “Ağırlık yüzde 80 sosyal konut, yüzde 20 de sosyal konutları finanse edebilmek için orta direk konutlar yapmayı planlıyoruz. Bu zamana kadar yaklaşık 2006'dan beri 10 bin 74 civarında konut yaptık. Yamaya da devam edeceğiz. Konutları yapabilmemiz için de elimizde ticari alanlar var. Onları da buraya getirdik. Yatırımcı bulursak onlardan kazacağımız finansmanla sosyal konut ve kentsel dönüşümü destekleyecek yatırımlar yapmayı planlıyoruz” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı
  • 16.03.2017 19:03

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, MIPIM Fuarı'nda Emla ...

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı
  • 16.03.2017 18:34

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı

Sampaş Kentsel Dönüşüm Direktü Serdar Serdaroğlu, MIPIM Fuarı'nda Emlaktasondaki ...

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı
  • 16.03.2017 16:18

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı

İstanbul'un dev projelerinin yer aldığı MIPIM Fuarı'ndaki İstanbul Çadırı'nda, 3 ...

TSKB, 15. kuruluş yıl dönümünü MIPIM’de kutladı
  • 16.03.2017 16:10

TSKB, 15. kuruluş yıl dönümünü MIPIM’de kutladı

TSKB Genel Müdürü Suat İnce ve TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Y ...