maritbet girişmaritbet
Murat Kader: Yatırımcılar hız kesmiyor!

Murat Kader: Yatırımcılar hız kesmiyor!

iki Design Group'un Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, bu yıl 1.7 milyon metrekarelik 14 proje anlaşması imzaladıklarını dile getirdi.

Bugüne kadar 440 projeyi kapsayan 22.5 milyon metrekarede çalışma yaptıklarını söyleyen Kader, "Yeni yıl için yapılan anlaşmalarda gayrimenkul yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini görüyoruz. Sektör oyuncuları cesur ve yatırıma devam ediyor. Ayrıca alıcı da belki bir fırsat oluştuğu için, belki yatırını ortamına güvendiği için alımını sürdürüyor" dedi. 

KARMA PROJE DEVRİ 

2015-2016 karşılaştırması yapıldığında iki yıl arasında metrekare bazında düşüş olmadığını kaydeden Kader, tekil bina yerine karma kullanımlı projelerine arttığına dikkat çekti. Kader. "Ofisi, hastanesi, oteli olan karma projeler bu yıl atağa geçti. Geçen yıl projelerimizde oranı yüzde 62'ydi, bu yıl yüzde 83'e çıktı. Tek bir bina yerine yaşam alanı olarak tasarlanan projeler öne çıkıyor" dedi. Halkalı'da Tema İstanbul, Seyrantepe'de Vadistanbul, Çamlıca'da Emaar Square, Beyoğlu'nda Piyalepaşa İstanbul gibi büyük ölçekli, karma projeler hayata geçirdiklerini hatırlatan Kader, 106 kişilik bir ekip büyüklüğüne ulaştıklarını, her projenin şantiyesinde oluşturdukları ayrı gruplarla çalıştıklarını dile getirdi. Murat Kader, yıl içinde uluslararası boyutta 14 ödül aldıklarına dikkat çekerek, bunların içinde 'Avrupa ve dünyanın en iyi projeleri' ödülleri de olduğunu söyledi. 6 yılda 46 uluslararası ödül aldıklarını anlatan Kader, "Bu yarışmalar sadece projeye bakmıyor, dokusu, çağdaşlığı, geri dönüştürülebilirliği, kullanılan malzeme, enerji tüketimi, fonksiyonellik gibi pek çok nokta sizi öne çıkarıyor" dedi. 

BALKONA KDV ENGELİ 

Murat Kader, İstanbul dışında Adana, Bodrum, Rize gibi çeşitli şehirlerde de proje geliştirecekleri bilgisini verdi. Eski Rize Stadı arazisi üzerinde önemli bir proje çalıştıklarını belirten Kader, "Hafriyat çalışmaları başladı. Projeyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla oluşturulan 'Rize Yatırım Grubu' yapıyor. Ayrıca, yurtdışında Tahran, Kerkük ve Erbil'de proje geliştiriyoruz" dedi. Günümüz gayrimenkul projelerini değerlendiren Kader. Türk halkının balkonlu projeler sevmesine rağmen, balkonların daha minimize hale geldiğini ifade etti. Balkonun mevcut emsal içine dahil olduğu için dana az tercih edildiğini belirten Kader, "149 metrekare bir dairede KDV yüzde 1 ise, balkon dahil olunca KDV artıyor" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Bu bölgenin gelişiminin önü çok açık'
  • 19.09.2017 15:23

'Bu bölgenin gelişiminin önü çok açık'

Vadikoru projesinin mimarı ve İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimarı Murat ...

Murat Kader, Tema İstanbul'u anlatıyor!
  • 07.08.2015 16:45

Murat Kader, Tema İstanbul'u anlatıyor!

İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader, Tema İstanbul projesinin hikayesini ...

Murat Kader'in gözüyle Piyalepaşa İstanbul!
  • 10.03.2015 22:16

Murat Kader'in gözüyle Piyalepaşa İstanbul!

Piyalepaşa İstanbul'un mimarı Murat Kader, projeyle birlikte bölgenin kaderinin ...

Murat Kader 'Kentsel dönüşüm projelerini tasarlayacağız'
  • 13.09.2014 16:02

Murat Kader 'Kentsel dönüşüm projelerini tasarlayacağız'

CNR Emlak Fuarı 2014'te karşılaştığımız 2 Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader ...

Murat Kader, Spine Tower'la MIPIM'de ödül aldı
  • 14.03.2014 09:11

Murat Kader, Spine Tower'la MIPIM'de ödül aldı

İki Design kurucu ortağı Murat Kader, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPI ...

Murat Kader 'Vadistanbul Bulvar ofis tarzına yeni soluk getiriyor'
  • 20.02.2014 14:28

Murat Kader 'Vadistanbul Bulvar ofis tarzına yeni soluk getiriyor'

İki Design Kurucu Ortağı ve Mimar Murat Kader, Vadi İstanbul Bulvar projesinin o ...