maritbet girişmaritbet
Nef Vakfı, yüzlerce kadının evine ışık oluyor

Nef Vakfı, yüzlerce kadının evine ışık oluyor

Dağıtılabilir kârının yüzde 51’ini sosyal sorumluluk projelerine ayıran Nef, Nef Vakfı çatısındaki Hay Atölye ile yüzlerce kadına gelir kapısı oluyor.

Atölyenin hedefini “3 yıl içinde 1000 kadına ulaşmak” diye özetleyen Nef Vakfı Başkanı Emine Timur, “Anadolu illerinde de ihtiyaç sahibi kadınlara ulaşacağız” diyor.

Gayrimenkul sektörünün lideri Nef çatısı altında hizmet veren Nef Vakfı, ihtiyaç sahiplerinin hayatına dokunmaya devam ediyor. Hayalleri gerçekleştirmek ve daha fazla insanı mutlu etmek vizyonuyla hareket eden vakfın projelerinden Hay Atölye, kadınlara istihdam ve gelir kapısı olmaya devam ediyor. 

Bugüne kadar çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engelliler ve ihtiyaç sahibi aileler için pek çok proje hayata geçiren vakfın, ihtiyaç sahibi kadınlara destek olmak için hayata geçirdiği Hay Atölye ile hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlıyor.

Her 10 kadından 7'si ihtiyaç sahibi

Topluma duydukları borçluluk hissiyle sürekli paylaşıma inandıklarının belirten Nef Vakfı Başkanı Emine Timur, ülkemizde çok sayıda kadının çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi verdiğine değiniyor. Timur sözlerini şöyle sürdürüyor: 

“Tek başına kalan 10 kadından 7'si ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Biz Nef Vakfı olarak bundan hareketle, ihtiyaç sahibi kadınları hayatın içine katmak, geçimlerini sağlamak için bir sosyal marka geliştirdik. Hay Atölye, ihtiyaç sahibi kadınları hayata bağlamak, onlara özgüven aşılamak, elleriyle, emekleriyle, fikirleriyle evlerine ışık, ailelerine mutluluk ve sofralarına aş olmak için var oldu. Yaşadığımız değişim ise çok büyük. Hay Atölye'nin dokunduğu kadınlar artık kendi geçimlerini sağlıyor, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. En önemlisi çoğunlukla 2 ve daha fazla çocuğu olan kadınlar, evden çalışarak çocuklarının bakımına da zaman ayırabiliyor.”

Amaç daha çok kadına ulaşmak

Nef'in dağıtılabilir kârının yüzde 51'ini Nef Vakfı aracılığıyla kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına aktardıklarını vurgulayan Timur, Hay Atölye kapsamında Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'yle birlikte bugüne kadar 400'ün üstünde kadına ulaştıklarını belirtiyor. “Hedefimiz, bir yandan Hay Atölye'nin bu üretici kadınlarının sayısını artırırken diğer taraftan Hay Atölye markalı ürünlerinin farklı kanallarda satılıyor olmasını sağlamak. Böylece bu ağ güçlenerek büyüyecek ve Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyaç sahibi kadınlara umut olacak” diyen Timur, bugün atölyede üretim yapan 270 kadın sayısını artırarak, önümüzdeki 3 yıl içinde 1000 kadına ulaşmayı hedeflediklerini vurguluyor. 

Fonksiyonel ve tasarım odaklı ürünler

Hay Atölye ürünleri hakkında da bilgi veren Timur şunları söylüyor: “Hay Atölye'de ürünleri belirlerken, ihtiyaca yönelik olmasına, fonksiyonelliğe ve tasarıma öncelik verdik. Bugün perakendenin yanı sıra, şirketler ve bireyler bazında toplu siparişler de alıyoruz. Ürünlerin tamamı el emeği olduğu için, özel sipariş taleplerini de rahatlıkla karşılayabiliyoruz. Önümüzdeki dönem de satış kanallarımızı artırarak, daha çok ihtiyaç sahibi kadına destek olmayı hedefliyoruz. 

Modayı ve eğlenmeyi sevenler için farklı renk alternatifleriyle clutch çantalar, teknoloji tutkunları tarza sahibi kullanıcılara yönelik tablet ve telefon kılıfları, rengarenk defterler, evlere fark katacak dekoratif ürünler, kalemlik ve kartvizitlik gibi ofis malzemeleri, cüzdan, kredi kartlık ve çok daha fazlasının yer aldığı Hay Atölye ürünlerine, Mudo mağazaları ve GS Store'lardan ulaşmak mümkün. Ürünler ayrıca internet üzerinden hayatolye.org'dan temin edilebiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...

Nef Garantili Kira Desteği nedir?
  • 13.12.2017 16:40

Nef Garantili Kira Desteği nedir?

Nef tarafından açık artırmayla satılacak olan dükkanlar için Garantili Kira Dest ...

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!
  • 06.12.2017 11:58

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması R ...

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!
  • 18.05.2017 10:26

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!

Türkiye’nin lider gayrimenkul firması Nef, FC Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk ...