maritbet girişmaritbet
Ordu-Giresun Havalimanı uçuşlara hazır!

Ordu-Giresun Havalimanı uçuşlara hazır!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, uçuşlara hazır hale getirildi.

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, uçuşlara hazır hale getirildi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu ve Giresun'un ortak kullanımı için temeli 3,5 yıl önce atılan ve Türkiye'de deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda, altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Üstyapı çalışmalarında da sona gelindiğini belirten Balkanlıoğlu, şu ana kadar yaklaşık 35 milyon ton taşın denizle buluştuğu havalimanı inşaatının bu ay sonu ya da mayıs ayında tamamlanacağını ifade etti.

Balkanlıoğlu, tarifeli seferlerin mayıs ayı sonunda başlayacağını dile getirerek, "Ufak tefek eksiklerin dışında Ordu-Giresun Havalimanı uçuşlara hazır halde" dedi.

Uçakların inip kalkmasına çok engel bir durumun olmadığını anlatan Balkanlıoğlu, "Üstyapı inşaatının bazı kısımlarındaki eksikliklerin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. İnşallah iki ilin hayali olan havalimanı, kısa sürede resmi olarak açılacak" diye konuştu. 

Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nin Türkiye'nin prestij projelerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Havalimanı sistemindeki son teknolojiler burada kullanılıyor. Konfora iniş ve kalkışa müsaade eden pistin çizgileri ve ışıkları dahil olmak üzere her şey tamamlandı. Sadece üst yapıya ilişkin çok az kısımlar kaldı. Onun da bitirilmesi için 3 vardiya halinde süratle çalışılıyor. İnşallah bu ayın sonunda tamamlanacak gibi gözüküyor. Ancak birtakım teknik donatımlar ve denemelerden dolayı mayıs ayı içerisinde tamamen buranın biteceği ve hizmete gireceğini biliyoruz. Şu anda 'tamamen bitti' diyebiliriz. Bu konuda hem Ordu hem de Giresun ilimiz büyük bir imkana kavuşmuş olacak."

"Karadeniz'in hırçın dalgalarına dayanacak"

Denizin doldurulmasıyla bin 800 dönümlük bir arazinin elde edildiğini anlatan Balkanlıoğlu, "Bu, kolay olmadı. Karadeniz'in hırçın dalgalarına dayanacak şekilde inşa edilen bu havalimanımız bitti. Artık açılışı için gün sayıyoruz" ifadesini kullandı. 

Vali Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'nın uluslararası uçuş için de planlandığını vurgulayarak, bunun içinde izinlerin alındığını söyledi.

Uçuş için kod numaralarının da alındığına dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Şu anda uluslararası uçuşlara da hazır hale getirildi. Emniyet ve gümrük teşkilatları başta olmak üzere hepsi görevlendirildi. Şu anda her şey hazır durumda. Sadece ufak tefek inşaat faaliyetleri ve çevre düzenlemeleri devam ediyor. İnşallah aksilikler çıkmadığı durumda bu havalimanı önümüzdeki ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Balkanlıoğlu, bölge turizmi ve ticareti açısından da son derece önem verilen havalimanının açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirilmesinin beklendiği, bölge halkının da bu yönde bir arzusunun olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ordu-Giresun Havalimanı'nı 11 ayda 677 bin 947 yolcu kullandı
  • 13.12.2021 16:33

Ordu-Giresun Havalimanı'nı 11 ayda 677 bin 947 yolcu kullandı

Deniz üzerine 36 milyon ton taş dökülerek inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nı ...

"Pandemide 3 aylık talep kaybı bile konut satışlarını etkilemedi"
  • 16.09.2020 11:22

"Pandemide 3 aylık talep kaybı bile konut satışlarını etkilemedi"

Mars Investment Kurucu Genel Müdürü Hakan Bucak, TÜİK Ağustos ayı konut satış ra ...

Gayrimenkul sektöründe dijital sertifika dönemi başladı
  • 04.07.2020 09:00

Gayrimenkul sektöründe dijital sertifika dönemi başladı

RE/MAX Türkiye, düzenlenen eğitim ve seminerler sonucu verilen sertifikalarının ...

Gülyalı'da arsaların metrekaresi bin 250 TL'den başlıyor
  • 01.06.2018 13:30

Gülyalı'da arsaların metrekaresi bin 250 TL'den başlıyor

Türkiye’nin prestij yatırımlarından biri olan ve denize inşa edilen Ordu-Giresun ...

Arap yatırımcının Ordu'ya ilgisi artıyor
  • 26.01.2018 13:28

Arap yatırımcının Ordu'ya ilgisi artıyor

Ordu, yürütülen tanıtım faaliyetlerinin ardından son yıllarda özellikle Körfez ü ...

Ordu-Giresun Havalimanı 2 milyon yolcuya ulaştı
  • 02.11.2017 09:05

Ordu-Giresun Havalimanı 2 milyon yolcuya ulaştı

Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olan Ordu-Giresun Hav ...