maritbet girişmaritbet
Özkan Özçelik "Projeler için örnek dairelerin önemi çok büyük"

Özkan Özçelik "Projeler için örnek dairelerin önemi çok büyük"

Konut almak isteyenlerin, nasıl bir evde oturacağını titizlikle tasarlayan proje sahipleri örnek dairelerde yer verilen her malzemeyi tek tek seçiyor

Tamamlandığında Ankara'nın en yüksek konut kulesi olacak 185 metrelik One Tower Kule Konut ve AVM projesinin satış ofisinde bulunan örnek daireler özenle hazırlandı. “Başkent'in zirvesi”ni hayata geçiren İTO Yatırım'ın ortaklarından Özkan Özçelik, 2+1 ve 4+1 olmak üzere iki ayrı tipte örnek daire hazırlandığını ifade etti.
Satış ofisinde yer verilen örnek daireleri titizlikle detaylandırdıklarını bildiren Özçelik, “Bir proje için örnek dairenin önemi çok büyük. Konut alanların sahip olacağı eşyaların yanı sıra, mobilya yerleştirildiğinde evlerin nasıl görüneceğine dair de büyük ipucu veriyor. İnşaatımız devam ettiği için konut sahiplerinin dairelerini görebilmesi mümkün değil. Gerçek dairelerin birebir aynısını satış ofisimizde inşa ederek, konutları hayal gücüne bırakmadık” dedi.

Örnek dairelerde mobilya tercihini Koleksiyon Mobilya'dan yana kullandıklarını söyleyen Özçelik, “One Tower'ın kalitesi ile Koleksiyon'un modern çizgileri birbirine oldukça uyum sağladı” ifadelerini kullandı.

Katta örnek daire Uptown'da

Klasiğin dışına çıkarak farklı ve modern bir trend oluşturan Uptown İncek örnek daireleri ev alacak konuklara fikir verme yerine, örneği birebir yaşatma düşüncesi ile inşa edildi. Ankara'nın göl ve orman manzaralı projesi Uptown İncek'i hayata geçiren LEMA Grup ortaklarından Emre Katırcı, projenin 3'üncü ve 4'üncü katlarına tekabül eden örnek dairelerin, ev alacak kişilere projeyi tanıma fırsatı sunduğunu belirtti.

Uptown İncek satış ofisinde 2 farklı tip için örnek daireler hazırlandığını ifade eden Katırcı, şunları söyledi:
“Klasiğin dışında 3 katlı bir satış ofisi ve 36 katlı kulemizin 3'üncü ve 4'üncü katlarına tekabül eden örnek daireler hazırladık. Müşterilerimiz için göl manzaralı örnek daireler planlayarak oturacakları evlerde nasıl bir manzaraya sahip olacaklarını görmelerini istedik. Konuklarımız örnek dairelerin verandalarında kahvelerini yudumlayarak yaşayacakları daireleri hissetme imkânına sahip olacaklar. Zeminde manzaradan yoksun örnek daireleri gezmelerini istemediğimiz için de konuklarımızı üst katlarda ağırlamayı daha doğru bulduk. Bahar ve yaz aylarında ise örnek daire verandalarındaki bahçe mobilyalarımız, hem göl manzarası hem de proje hakkında sohbeti yapmaya olanak sağlıyor.”

Örnek daire tasarlamanın zor ve maliyetli bir iş olduğunun altını çizen Katırcı, “Alıcının karar vermesinde en önemli etkenlerden biri de kaliteli ve uygun tasarlanmış örnek dairelerdir. Hatta, örnek daireler, mimari tarzı, malzeme kalitesini ve sunulan yaşam standardını en iyi ifade eden satış enstrümanıdır da diyebiliriz. Bu nedenle biz de örnek dairelerimize ayrı bir özen gösterdik. Bir örnek daire 3-5 dairenin maliyetine bedel oluyor. Örnek dairedeki her malzemeyi tek tek, özenle seçiyoruz. Bu kadar kapsamlı çalışmamız büyük yatırımlara mal oluyor” diye konuştu. 

“Elit” bir örnek daire

Ankara'da lüks ve konforun yeni adresi Elit Royal Residence da kaliteyi sunduğu örnek dairesiyle dikkatleri çekiyor. Projeyi hayata geçiren Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, örnek dairenin yapılan binanın birinci katında hazırlandığını bildirdi. 4+1 olarak tasarlanan örnek daireyi hazırlamak için oldukça detaylı araştırmalar yaptıklarını kaydeden Yıldızhan, mobilyada Seçme Mobilya ve Junior Mobilya, aksesuarda da Wenge Home'u tercih ettiklerini anlattı.


İsimlerine yakışır “elit” bir örnek daire hazırlamak için titizlikle çalıştıklarını ifade eden Yıldızhan, “Örnek dairelerin seçim sürecinde çok önemli olduğunun farkındayız. Bu yüzden de örnek dairemizi hazırlamak oldukça zamanımızı aldı. Her şeyin mükemmel olmasını istediğimiz için kullandığımız en ufak objeyi bile günlerce düşünerek seçtik. Sonuçta içimize sinen, kaliteyi ve konforu yansıtan bir örnek daireye imza attık” dedi.

Yıldızhan, şunları söyledi:
“Fark ettik ki, örnek daire tasarlamak reklam anlamında da fark sağlamış. Örnek dairelerde mobilyası sergilenen firmalar tanıtım sektöründe yeni bir kapı açtı. Özellikle fazla tercih edilen projelerin örnek dairelerinde tercih edilen mobilya ve aksesuar firmaları reklam için farklı bir yola giriyor.”

Paladyum'da şık detaylar bir arada

Örnek dairesine özen gösteren projelerden biri de Ankara'nın ilk çevreci konut kulesi olarak tanınan Paladyum Beytepe. Satış ofisinde 5+1 olarak yer verilen örnek dairede ince detaylara yer verildiğini ifade eden Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, örnek daire hazırlamanın oldukça büyük yatırımlarla hazırlandığının altını çizdi. Yapım sürecinde kaba inşaatın bitmesinin ardından detaylara inildiğini söyleyen Pala, “Örnek dairenin hazırlanması daha teferruatlı bir iş. Projede yer alacak malzemelere örnek dairemizde de yer veriyoruz. Ancak detay malzemeleri tek tek seçtiğimiz için elbette daha maliyetli oluyor” şeklinde konuştu.

Ünal Pala, örnek dairede kullanılan eşyaların bazen kendi evlerindekinden bile daha özenli seçildiğine işaret ederek, "Projemizden konut alacak kitlenin zevkini araştırıyor, ona göre seçim yapıyoruz. Ancak uğraşlarımızın karşılığını aldık. Paladyum Beytepe, örnek dairesi ile de fark sağladı. Birebir aynı eşya siparişi veren konut sahipleri var" dedi. 

Örnek daireyi özenli bir şekilde hazırlamaya özen gösterdiklerini belirten Pala, şunları söyledi:
“Ankara'da yapılan diğer konutlarda kullanılan malzemelerden daha iyilerini kullanmak istedik. Görsel ve teknik açıdan uygun, doğadan çıkan malzemelerle örnek dairemizi tasarlamayı hedefledik. Gösterdiğimiz büyük özenin sonucunu da çok kısa bir zamanda aldık. 6 ay gibi kısa bir süre içinde projenin yüzde 75'inin satışını gerçekleştirdik. Bu da örnek dairenin projedeki önemini gösteriyor.”

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara One Tower proje galerisi
  • 04.02.2014 15:35

Ankara One Tower proje galerisi

İTO Yatırım Enerji İnşaat şirketi tarafından Ankara'da inşa edilen One Tower'dan ...

One Tower’da 40 ay sıfır faizle, 1 yıl sonra ödeme imkanı!
  • 04.12.2018 10:21

One Tower’da 40 ay sıfır faizle, 1 yıl sonra ödeme imkanı!

Ankara Oran'da hayata geçirilen One Tower projesinde 40 ay vade farksız taksit v ...

Otopark sorununa Ankaralı müteahhitlerden destek!
  • 06.04.2017 10:46

Otopark sorununa Ankaralı müteahhitlerden destek!

Özkan Özçelik, inşaat sektörü temsilcilerinin 10 yıl içerisinde Türkiye’deki oto ...

Ankaralılar konuttan 3 yılda yüzde 60 kazandı!
  • 13.03.2017 09:21

Ankaralılar konuttan 3 yılda yüzde 60 kazandı!

‘Kazanç garantili’ birikim değerlendirme aracı olarak yerini sağlamlaştıran gayr ...

Dolardaki rekor artış tamamlanan projelere yaradı
  • 06.12.2016 10:47

Dolardaki rekor artış tamamlanan projelere yaradı

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, dolardaki artışın bitmiş projelerden ev ...

One Tower Diplomatique, kısa sürede yüksek kazanç getirdi
  • 27.10.2016 10:51

One Tower Diplomatique, kısa sürede yüksek kazanç getirdi

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, yeni nesil konut projelerinin yatırımcı ...