maritbet girişmaritbet
Referandum sonucu sektöre rahat bir nefes aldırdı

Referandum sonucu sektöre rahat bir nefes aldırdı

Türkiye açısından büyük önem taşıyan referandumda, “Evet” çıkması gayrimenkul sektörü temsilcilerine rahat bir nefes aldırdı.

Türkiye açısından referandum sonucunun ‘EVET' çıkması ile zor günler geride kalırken, istikrar endişelerinin giderildi. Uzun süredir durgun olan sektör derin bir nefes aldı.  

Halkın ‘EVET' kararı ile piyasalar rahatlarken gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri de Emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu. Sektör temsilcileri istikrar ortamının yatırımcıları harekete geçireceğini açıkladı. 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya;

"Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olarak nitelendirilen bir referandumu geride bıraktık. Bu süreci tüm Türkiye ve bir çok ülke yakinen takip etti ve sonuçlar merakla beklendi. Sandıktan çıkan karar şüphesiz ki milletimizin kararıdır ve herkesin bu sonuca saygı duyması gerekir. Ülkemizin ve milletimizin refahı yönünde olumlu bir sonuç olduğu kanaatindeyim. Türkiye için yeni bir sabaha uyandık. İnanıyorum ki; bu sabah yeni Türkiye'nin yükselişinde önemli bir gün olacak. Çok kısa bir sürede ekonomik alanda hareketlenmenin başlayacağını düşünüyorum. Referandum öncesinde, yatırımlarını beklemeye alan yatırımcı bir kitle mevcuttu. Bu kitlenin geri dönüşlerini alacağımız bir sürece girmiş bulunuyoruz. Yeni dönemde Türkiye'nin yükselişi çok daha hızlı olacaktır. Ülkemizin ve sektörümüzün geleceğine güvenimiz tam" 

Irmak Group ve Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül;

"Öncelikle milli iradenin sandığa yansıdığı “Evet” sonucu ülkemize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliğini öngören bu seçim, Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi ve ekonomik istikrarın korunması açısından tarihi bir adım oldu. Milletimiz, istikrarın sürdürülebilmesi, istihdamın güçlenmesi ve Türkiye'nin aydınlık yarınlara yürümesi için en doğru kararı verdiği kanaatindeyim. Demokrasimizde açılan yeni sayfa ile iç ve dış büyüme hızlanacak, kalkınma hamleleri büyük ivme kazanacaktır. Bizler de Irmak Group olarak sektördeki faaliyetlerimizi her geçen yıl artırarak, ülke ekonomimize katma değer sağlamayı sürdüreceğiz. Türkiye'nin potansiyeline ve gücüne inanıyoruz. Firmamız, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerdeki yatırımlarına 2017 yılında da ara vermeden devam edecek." dedi.

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep;

"Öncelikle seçim sonucu ülkemize hayırlı olsun. Aziz milletimiz, cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminde tercihini  “Evet”ten yana kullanarak  Türkiye'nin  istikrarlı  büyümesine destek vermiştir. Milli iradesini sandığa  “Evet”  olarak yansıtan vatandaşlarımız sistem değişikliğini onaylayarak istikbalini “Cumhurbaşkanlığı” sisteminde görmüştür. Elde edilen sonuçla birlikte demokrasi tarihimize yeni bir sayfa açılmıştır. Türkiye, bu sonuçla, ekonomik hamleleri ve makro seviyede pek çok yatırımı bir bir hayata geçirecektir. Sistem değişikliği ile ülkemizde her alanda daha hızlı büyüme ve kalkınma sürecinin başlayacağına inancımız tamdır. Bu dönemde de inşaat, lokomotif sektör olarak misyonunu yerine getirecektir. Her daim belirttiğimiz gibi ülkemizin istikrarına ve potansiyeline güvenimiz tamdır. İhlas Yapı olarak bu güven doğrultusunda 2017 yılında yatırımlarımıza daha da ağırlık vererek sektördeki faaliyetlerimizi arttırmayı hedefliyoruz. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da sahip olduğumuz misyon ile güven inşa etmeye devam edeceğiz. Yarınlar bizim ve büyük Türkiye hayaline inananların olacaktır." dedi.

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ; 

“Referandum sonucu ile halk hükümete karşı güven tazelenmesi yaşadı. Referandum sonucu, sektörün şahlanması için de önemli bir kararın göstergesi oldu. Dün gerçekleştirilen referandumda halkın % 51.41'inin ‘Evet' oyu vermesi ülkemizin hala öz dinamikleri ile hareket ettiğinin kanıtı oldu"

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkan Yardımcısı Nizameddin Aşa; 

“Referandum sonucun piyasalar açılacak. Tüm piyasalar bu süreçte seçim atmosferine girmişti. Beklentiler ötelenmişti. ‘Referandum bitsin, bir görelim' durumunu yaşadık. Bu seçim psikolojisi. Referandum sürecinden sonra piyasaların açılacağını söylemiştim. Evet de çıksa hayır da çıksa çok değişiklik olmayacaktı. Ancak ‘Hayır' çıkması ile ortalık karışabilirdi. ‘Evet' sonucu ile insanlara güven ortamı geldi” dedi. 

Şua İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ahmet Sarıcalı;


“Referandum, piyasaları olumlu yönde etkileyecek. Seçim sonucu ile Türkiye'nin önü açılacak. İnşallah bundan sonra tüm sektörler yoluna devam edecek. Tüm vatana millete hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk müteahhitler daha büyük başarılara imza atacak
  • 17.04.2017 14:44

Türk müteahhitler daha büyük başarılara imza atacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki 8. Halkoylam ...

Referandum sonucu sektöre rahat bir nefes aldırdı
  • 17.04.2017 11:15

Referandum sonucu sektöre rahat bir nefes aldırdı

Türkiye açısından büyük önem taşıyan referandumda, “Evet” çıkması gayrimenkul se ...

'Gayrimenkul sektöründe bir milat yaşanacak'
  • 17.04.2017 10:02

'Gayrimenkul sektöründe bir milat yaşanacak'

Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, referandum ...

Özen Kuzu’dan referandum değerlendirmesi!
  • 17.04.2017 09:07

Özen Kuzu’dan referandum değerlendirmesi!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, dün gerçekleşen referandumda çıkan ‘Ev ...