maritbet girişmaritbet
Republika Academic Aparts’a The Abraaj Group ortak oldu!

Republika Academic Aparts’a The Abraaj Group ortak oldu!

Gelişmekte olan piyasalarda faaliyet gösteren lider yatırımcı The Abraaj Group, gayrimenkul alanında özel projeleri Türkiye’ye kazandıran BLG Capital’e ait Ortaköy ve Büyükçekmece’de konumlanmış olan yeni nesil öğrenci yaşam alanı Republika Academic Aparts’ın azınlık hissesine ortak oldu

Türkiye'de öğrenci konaklama konusundaki öncü kurumsal işletmecilerden birisi olan Republika Academic Aparts 2011 yılında BLG Capital tarafından kurulmuştur. Republika, stil, dizayn, sosyal tesis, yönetim, satış ve pazarlama alanlarında yüksek standartları hedefleyen,öğrenciler ve genç profesyoneller için tasarlanmış yeni bir yaşam konseptidir. Republika, mevcut toplam 1.274 yatak kapasitesiyle, yüksek standartlarda tasarlanmış ve inşa edilmiş olup,  amaca uygun, daire ve stüdyolardan oluşmaktadır.

Ortaköy ve Büyükçekmece gibi şehir içerisinde stratejik lokasyonlara kurulan Republika, yeni yatırımını Florya'da tamamlamaktadır.  

Republika en üst standartlarda tasarlanmış, öğrenciler ve genç profesyoneller için ideal bir yaşam deneyimi sunan kafe, restoran, havuz, spor salonu, çalışma ve oyun odaları gibi sosyal alanlardan oluşmaktadır.

BLG Capital'ın The Abraaj Group ile ortaklığı, yatırımcıları için portföy değerini arttırmak ve yönetim platformunu geliştirmek amacıyla, deneyimli ortaklar ile stratejik  işbirlikleri yapma hedefi doğrultusunda olup, BLG Capital ileriye dönük olarak Türkiye'nin büyümekte olan genç nüfusu ve artmakta olan hanehalkı gelirinden dolayı yüksek öğretime olan yoğun talep ve kurumsal kalitede öğrenci konaklama olanaklarındaki eksiklik doğrultusunda bu alanda yatırımlarına devam etmeyi hedeflemektedir.

BLG Capital Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Serdar Bilgili, Republika Academic Aparts ortaklığı için; 

“Özel sermaye konusundaen prestijli küresel yatırımcılardan birisi olan The Abraaj Group ile olan ortaklığımızdan büyük bir heyecan duymaktayız. Öğrenci konaklama sektöründe ek yatırımlar ile portföyümüzü daha da genişletmek istemekteyiz. Bu stratejik ortaklığın Türkiye'nin hızlı büyüyen öğrenci konaklama sektöründe faaliyet göstermekte olan Republika markasını daha da güçlendirmek açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

The Abraaj Group Orta Asya ve Türkiye Sorumlusu Selcuk Yorgancıoğlu ise bu işbirliği için; “Abraaj'ın Türkiye'deki güçlü yerel bağlantıları ve Türkiye'deki varlığı, Republika'yaortak olmamıza fırsat sağladığından dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayız. Büyümekte olanpazarlardaki güvenilir ve değer gören yatırımcı kimliğimiz, prestijli kurumsal bir aktör ile müşterek karlı bir ortaklığa girmemizi sağlamıştır. '' dedi.

Kısaca BLG Capital hakkında:

BLG Capital, Türkiye ve yakın coğrafyalardaki gayrimenkul varlıkları ve şirketlerine yatırımlar yapan bağımsız bir gayrimenkul özel sermaye şirketidir. BLG'nin ana yatırım alanlarıturizm, öğrencilere yönelik konaklamalar, karma projeler, ofis ve lüks segment konutlardan oluşmaktadır.

BLG Capital, kurumsal ve özel yatırımcılar için Türkiye'deki sayılı yerel merkezli, dikey entegre yatırım ve geliştirme platformlarından birisini yönetmektedir.BLG, yaşam tarzı odaklı proje tasarımı vizyonu, detaylara verdiği önem, yaratıcı gayrimenkul yönetimi ve üstün uygulama kapasitesi ile kendisini farklı konumlandırmaktadır.

BLG Capital, 2012 yılında ilk gayrimenkul fonuolan BLG Turkish Real Estate Fund L.P.'yi başarılı bir şekilde kapatmıştır; üç adet öğrenci konaklama projesi, Soho House Ltd. tarafından yönetilecek olanyiyecek & içecek hizmetleri ve özel kulüp servisi ağırlıklı lüks otel projesi ve iki adet karma kullanımlı projeler de dahil olmak üzere altı adet yatırımı tamamlamıştır.


Kısaca Abraaj Group hakkında:

The Abraaj Group, Asya, Orta Doğu Kuzey Afrika, Türkiye ve Orta Asya, Alt Sahara Afrika ve Latin Amerika'nın büyüyen pazarlarında faaliyet gösteren lider bir yatırımcıdır. 2012 yılında tamamlanan Aureos Capital birleşmesi sonrasında, büyüyen pazarlardaki en kapsamlı özel sermaye deneyimine sahip bir platformu oluşturmuştur.

300 kişi üzerinde istihdam sağlamakta olan The Abraaj Group'un Dubai, İstanbul, Mexico City, Mumbai, Nairobi ve Singapur'daki altı adet bölgesel merkezinde 30'dan fazla ofisi bulunmaktadır.  

The Abraaj Group, özel sermaye (US$10 milyon ile US$ 100 milyon işlem boyutu ile çoğunluk ve önemli azınlık yatırımları) ve gayrimenkul yatırımlarını kapsayan 25 sektörel ve ülke fonlarındahalihazırda US$7.5 milyar yönetmektedir.

The Abraaj Group, en yüksek seviyede çevresel ve kurumsal yönetim standartlarına kendisini adamıştır ve Birleşmiş Milletlertarafından desteklenen Sorumlu Yatırım İlkeleri ve BirleşmisMilletler Küresel Kompakt'ın imza taraflarından biridir.

www.republika.com.tr
www.facebook.com/republikaacademicaparts
www.twitter.com/republikalilar

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...