maritbet girişmaritbet
Şahinbey Belediyesi Mavikent Konutları'nda bin kişiyi ev sahibi yaptı!

Şahinbey Belediyesi Mavikent Konutları'nda bin kişiyi ev sahibi yaptı!

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması amacı ile yapılan ve büyük bir sabırsızlıkla beklenen Mavikent Konutları kura çekilişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımıyla gerçekleştirildi

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması amacı ile yapılan ve büyük bir sabırsızlıkla beklenen Mavikent Konutları kura çekilişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Şahinbey Belediyesi'nin aylık 4 yüz liraya dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için yaptığı ve yapımı Kasım ayı içerisinde tamamlanacak olan Mavikent Konutları'nın sahipleri Karataş'taki Şahinbey Spor Salonu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ve binlerce kişinin katılımı yapıldı.

Mavikent Konutları'ndan ev sahibi olmak için 10 bin 5 yüz 65 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapan vatandaşlardan toplam geliri en az olan 5 bin kişi tespit edildi. Yapılan kuraya maddi durumu en düşük 5 bin vatandaş alındı. Düzenlenen törende 5 bin vatandaştan bini bugün Mavikent Konutları'ndaki evlerine kavuştu. İsimlerin okunmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan aileler, sevinç gözyaşları döktü. Ev sahibi olan aileler, sevinçlerini aile fertlerine sarılarak yaşadı.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediyesi'nin yaptığı bu çalışmanın Türkiye'de örnek bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, "Sizinle beraber millete hizmet etme yolculuğumuza çıktığımızda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Önce insan dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Eşefi mahlukat olarak doğan insan nasıl yaşayacak. Yaşayabilmesi için en temel insan ihtiyacının giderilmesi gerekiyor. Barınma, yaşam, eğitim hakkı istihdam hakkı her alanda sosyal alanda kültürel alanda ekonomik alanda bir insanın insanca yaşayabilmesi için onurluca yaşayabilmesi için geleceğe dair ümitlerin devam edebilmesi için ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Hamdolsun 10 yılımız geçti. Bugün takım olarak hizmetkarınız olmaya devam ediyoruz. O kadar önemli bir şey ki kendi vizyonu olmayan kendi buradaki yaşayan insanları düşünmeden kader birliği yapmadan hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde beraber olalım anlayışı olmadan, işte bizden önce olduğu gibi bu güzelim marka şehri biri gri bölgeye dönüştürüp bir çarpık kentleşmeye dönüştürdüler. Ama biz Türkiye'de Sayın Başbakan'ımızın liderliğinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde olmak üzere şuanda bütün Türkiye'de şehirlere bir kimlik kazandırıyoruz" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Geçtiğimiz yıl stadyumda 2 yüz 50 konut için kura çekmiştik. Orada bir söz vermiştik. Demiştik ki kendisine ev çıkmayanlar üzülmesin. İnşallah bu konutların devamı gelecek. Şimdi bu gün bin tane daha konutumuzun kurasını çekiyoruz. Bin ailemizi daha sevindirmiş olacağız. Ama buradaki en büyük üzüntümüz, gönül istiyor ki tüm müracaat eden vatandaşlarımıza ev verelim. Ama hedefimiz bu ve bu hedefimizden vazgeçmiş değiliz. İnşallah 6 ay sonra tekrar yine bin tane daha konutun kurasını çekeceğiz. Sizlere dağıtımını yapacağız. Şimdi bin aile sevinecek ama diğer aileler gönlü buruk olacak. Onlar da üzülmesinler. Hedefimizi büyük koyduk. Herkes ev sahibi olana kadar bu çalışmalarımız devam edecek. Ama aynı anda 10 bin 5 yüz 65 kişiye konut vermemiz mümkün değil. Bir taraftan da kentsel dönüşüm yapıyoruz. Kentsel dönüşüm alanlarımızı depreme dayanıksız, park olmayan, doğru düzgün okulu olamayan alanları yıkarak, hem depreme dayanıklı hem de daha modern konutlar yaparak, etrafında yeşil alanları ile parkları ile okulları ile daha güzel alanları inşallah hizmetinize sunmuş olacağız" diye konuştu.

Başkan Tahmazoğlu, kuraya girenlerin içlerini ferah tutmalarını isteyerek, "Açık ve net bir şekilde söylüyorum, zerre kadar, hiç kimsenin şüphesi olmayacak şekilde açık şeffaf bir kura çekiyoruz. Kurada ismi çıkanlara şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, CHP Milletvekili Kamer Genç'in Bakan Şahin için kullandığı ifadeler yönelik olarak, "Kimse Fatma bacımıza Fatma anamıza söz söyleyemez, laf söyleyemez, kötü laf edemez. CHP Milletvekili Kamer Genç'i Buradan şiddet ile kınıyoruz. Çok şükür şunu duymakta kısmet oldu. Muhalefet vekilimizin bir tanesi daha önce Gaziantep milletvekiliydi. Dedim ki 'Fatma Bakana yapılanı kendi partimizden olmasına rağmen kınıyor musunuz, tasdikliyor musunuz' Halil dedi: 'Mümkün mü kınamamak, o kişi bizim partiye bile yakışmıyor' dedi" şeklinde konuştu.

Yapılan çekilişle Mavikent Konutları'nın bin asıl sahibi bugün belli olurken, yedek bin kişinin çekilişi yarın Şahinbey Parkı'nda yapılacak kura ile belirlenecek. 

http://www.haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Çankırı'da korkutan deprem
  • 23.06.2020 09:57

Çankırı'da korkutan deprem

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...

Şahinbey Belediyesi’nden satılık 10 arsa!
  • 18.01.2019 10:15

Şahinbey Belediyesi’nden satılık 10 arsa!

Mülkiyeti Şahinbey Belediyesi’ne ait olan 10 arsa satışa sunuluyor. ...

Şahinbey Belediyesi 8 arsayı satışa çıkarıyor
  • 24.11.2018 09:50

Şahinbey Belediyesi 8 arsayı satışa çıkarıyor

Gaziantep Şahinbey Belediyesi mülkiyetinde bulunan 8 arsayı satışa sunuyor. ...

Gaziantep'te dar gelirli bin 151 konut sahiplerine teslim edildi
  • 03.09.2018 10:05

Gaziantep'te dar gelirli bin 151 konut sahiplerine teslim edildi

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik inşa edilen bin ...

TOKİ'den Gaziantep'teki şehit ailelerine özel proje!
  • 26.02.2018 09:45

TOKİ'den Gaziantep'teki şehit ailelerine özel proje!

TOKİ Başkanı Turan, şehit aileleri ve gaziler için yaptırılan Mavikent Konutları ...

Mavikent 4.etabın temelleri atıldı!
  • 21.10.2015 18:55

Mavikent 4.etabın temelleri atıldı!

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için yaptırdığı kon ...