maritbet girişmaritbet
Şile'ye 1.6 milyar lira yatırım yapıldı!

Şile'ye 1.6 milyar lira yatırım yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Toptaş, Şile’de yapımı biten eserlerin toplu açılışını ve yapılacak olan yeni eserlerin temelini attı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yoğun olarak sürdürdüğü ilçe programlarının bugünkü ayağında Şile'de toplu açılış ve temel atma programlarına katıldı.

Şile'de belediye binası önünde gerçekleşen programa Başkan Kadir Topbaş'ın yanı sıra Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve çok sayıda Şileli vatandaş katıldı. Programda konuşan Başkan Kadir Topbaş, Şile'nin Türkiye'nin ve İstanbul'un en güzel cennet yerlerinde biri olduğunu söyledi.

Şile'ye doğalgaz gelmesinin bile hayale edilemezken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Şile'nin doğalgaza kavuştuğunu hatırlatan Başkan Topbaş, "Şile'nin sahilleri de atıksularla kirletiliyordu. Sözüm ona, derin deşarj diye, 100-200 metrelik borularla atıkları bertaraf ediyorlardı. Ama poyraz estiğinde bu atıklar tekrar sahile vuruyordu. İnsanlarımız da gelip burada denize giriyordu. Biz bunları ileri arıtma tesissileri ile çok daha sıkıntı vermeyecek boyuta getirdik. Köylerimize biyolojik arıtma tesissileri kurduk. Altyapıdan üstyapıya kadar bu bölgede hizmetlerimiz var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 13 yıldır görev yapıyorum. 13 yılda yapılan yatırımlar toplamı İstanbul'a 98 milyar lira. Şileye şimdiye kadar 1 milyar 628 milyon 243 bin lira yatırım yapıldı" diye konuştu.

Ekmeğimizi Bölüyoruz

Başkan Topbaş, İstanbul'a yaptıkları yatırımların yanında dünya ülkelerine de yardım yaptıklarını hatırlatarak, “Bazı ülkeler bizim gelişmememizi istemiyorlar. Onlar istiyor ki Türkiye gelişmesin ve birilerine muhtaç olsun” ded. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Gelişen bir Türkiye “Afrika'ya İBB olarak 217 otobüs veriyoruz. Gana'ya 50 otobüs verdik. Siz verdiniz. Saraybosna'ya 45 otobüs verdik. Gürcistan Tiflis'e 10 tane otobüs verdik. Ekmeğimizi bölüyoruz, bereketi artıyor. Moğalistan'ın başkenti Ulan Batur'da halkın yüzde 60'ı çadırda yaşıyor. Sefalet var. Türkiye Belediyeler Birliği olarak 10 tane kadın aile diyaliz ve sağlık merkezi kuruyoruz.”

16 Nisan'da yapılacak olan referandumla ilgili olarakta konuşan Başkan Kadir Topbaş, “16 Nisan Türkiye için bir milattır” dedi.

Gençlerin anayasa değişikliğiyle siyasete girme fırsatı tanıdığına ve bunun da olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren Başkan Topbaş, "Parlamentoya 2-3 genç girerse sanki ülkenin geleceği kararacak. Böyle şey olur mu? Yüzbinlerce seçilecek aday var. Gençler de var. İhtiyaç var. Bu yönde bizim gençliğimizdeki şartlar değişti, bugünün şartlarını gençler bilirler. Onlar da kendi arkadaşlarıyla bu işi gözden geçirsinler. Maalesef demagoji yapılıyor. Halkın önüne, devamlı bu getiriliyor” diye konuştu.

Başkan Topbaş 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda neden 'Evet' denilmesi gerektiğini de şöyle açıkladı: "Bu sistem değişmeli, dar geliyor artık bu sistem. Daha çabuk ve daha hızlı karar verebilen bir sistem gelmesi gerekiyor. 16 Nisan Türkiye için bir milat. Geleceğin Türkiyesi için yeni bir başlangıç olacak inşallah. Kararınız memleketimize ve milletime hayırlı olur inşallah. Daha çok hizmet istiyorsanız, 'Evet' demeliyiz." 
Başkan Topbaş meydanı dolduran vatandaşlara, 'Spor salonu, kültür merkezi ve belediye binası ister misiniz?' diye sordu. 'Evet' cevabını alan Başkan Topbaş, "Tamam o zaman ben de yapıyorum" dedi. Başkan Topbaş daha sonra da, "İşte Başkanlık bu. Siz istiyorsunuz biz anında tamam diyoruz ve yapıyoruz" diye konuştu.

Yürek Lazım

Türkiye'nin iç ve dış mihraklar tarafından saldırılara maruz kaldığını ifade eden Başkan Topbaş, “15 Temmuz'da FETÖ, iç ve dış mihrakların tahrikleriyle yaşadık. Bunlar bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve kardeş kavgasına düşürmek istediler. Ama millet olarak bayrağı elinize aldınız, tankların, uçakların karşısında durdunuz. Bu nasıl olur dediler, olamaz dünyada böyle bir örnek yok dediler. Çünkü, insanlar gördüler tank, top, uçak fark etmiyor. Yürek lazım, bu millet imanıyla ve yüreğiyle bunu başardı” ifadelerini kullandı.
Şile'ye yapılacak olan meydan ve zeminaltı otoparkının şantiyesini gezen Başkan Topbaş, Şile merkezinde kurulan ‘Evet' stantını ziyaret etti. Ayrıca, Başkan Topbaş ve beraberindeki heyet esnafı gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...