maritbet girişmaritbet
Stüdyo ve 1+1 dairelere olan talepler artınca inşaat şirketleri rotasını değiştirdi!

Stüdyo ve 1+1 dairelere olan talepler artınca inşaat şirketleri rotasını değiştirdi!

Tüm dünyada ve Türkiye’de ‘solo yaşam’ denilen yalnız yaşama trendinin giderek yükseldiğini söyleyen AREAS Proje Pazarlama Genel Müdürü Murat Bozkurt, “Yalnız yaşayan insanlar daha rahat kontrol edebilecekleri, giderleri daha düşük olan küçük evleri tercih ediyor. Bunu gören inşaat firmaları son dönemde 1+1 ve 1+0 dairelere daha fazla yer vermeye başladı” dedi

 

Tüm dünyada ve Türkiye'de ‘solo yaşam' denilen yalnız yaşama trendinin giderek yükseldiğini söyleyen AREAS Proje Pazarlama Genel Müdürü Murat Bozkurt, “Yalnız yaşayan insanlar daha rahat kontrol edebilecekleri, giderleri daha düşük olan küçük evleri tercih ediyor. Bunu gören inşaat firmaları son dönemde 1+1 ve 1+0 dairelere daha fazla yer vermeye başladı” dedi

Yoğun çalışan, yalnız yaşayan, çocuksuz ya da tek çocuklu aileler son dönemde 1+1 ve 1+0 dairelerde oturmayı tercih ediyor. Bu nedenle inşaat firmaları yeni projelerinde küçük metrekareli dairelere daha fazla yer vermeye başladı. Hatta yeni satışa çıkacak projelerinin yüzde 80'ini bu tip küçük konutlara ayıran firmalar da var. Ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı tüm dünyada ve Türkiye'de ‘solo yaşam' denilen yalnız yaşama trendinin giderek yükseldiğini söyleyen AREAS Proje Pazarlama Genel Müdürü Murat Bozkurt, “Yalnız yaşayanlar da daha rahat kontrol edebilecekleri, giderleri daha düşük olan küçük evleri tercih ediyor. Site içerisinde ve merkezi lokasyonlarda yer alan 1+1 ve 1+0 daireler küçük olmasına rağmen konforu da beraberinde getiriyor” dedi.

Küçük olsun benim olsun”

1+1 ve 1+0 dairelerin yatırım ya da oturma amacıyla alındığını belirten Bozkurt şöyle devam etti:

“Oturma amaçlı alanlara baktığımızda ilk sırada yoğun çalışan, bekar ve kendi evinde oturmak isteyenler var. Bu kişiler çoğunlukla hayatlarında ilk defa ev alıyorlar. Kirada oturmak yerine küçük de olsa kendi evlerini tercih ediyorlar. Yine çocuksuz ya da tek çocuklu ailelerin yanı sıra artık çocuklarıyla yaşamayan orta yaş ve üzeri ailelerin de 1+1'leri tercih ettiğini görüyoruz. Aidatların düşük, ısıtma ve elektrik giderlerinin az olması, insanları bu tip konutlarda yaşamaya itiyor. Ayrıca sitede ya da iyi bir semtte yaşamak isteyen ancak büyük daireleri almaya ekonomik olarak güçleri yetmeyenler de küçük metrekareli daireleri alarak bu hayallerini yerine getiriyor.”

Memurlar da 1+1 istiyor

Büyük şehirlere belli bir süreliğine tayin olan memurların da hem kira ödememek hem de görev süresi sonunda alımlarından kar etmek için küçük daire aldığını dile getiren Bozkurt, “Geliri azalan insanlar da kira ödemek istemediklerinde en ekonomik çözüm olarak küçük dairelere geçmeyi tercih ediyor. Ayrıca ayrılan çiftler de boşandıktan sonra, daha rahat kontrol edebilecekleri kendilerine ait küçük dairelere yöneliyor” açıklamasında bulundu.  

Yatırımcısına kazandırıyor

Küçük metrekareli konutları yatırım amacıyla alan kişiler hakkında da bilgi veren Murat Bozkurt şöyle devam etti:

“1+1 ve 1+0 dairelerin fiyatı daha büyük metrekareli konutlara göre daha düşük. Bu da konut alıcısına cazip geliyor. Ayrıca bu tip küçük dairelerin daha hızlı prim yapması, ikinci el piyasada daha kolay alınıp satılmasını sağlıyor. Ayrıca 1+1 ya da 1+0 dairelerde kira çarpanı kriterine göre yatırımın geri dönüşü, büyük dairelere göre daha kısa zamanda gerçekleşiyor.” 

Kimler tercih ediyor?

Küçük metrekareli dairelerin kullanıcılarının da bulunduğu yere göre farklılık gösterdiğini ifade eden Murat Bozkurt, “Özellikle üniversitelere yakın yerlerdeki 1+1 ve 1+0 daireler öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Şehrin merkezi yerlerindeki ya da havaalanlarına yakın yerlerdeki küçük daireleri ise işadamları kullanıyor. Misafirlerini otelde ağırlamak istemeyen firmalar genelde bu tip daireleri alıp misafirhane olarak değerlendirmeyi tercih ediyor” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Küçük daireler nasıl dekore edilmeli?
  • 02.09.2011 16:06

Küçük daireler nasıl dekore edilmeli?

1+1 evlerde yaşamayı arzu ediyorsanız dekorasyonunu bu şekilde düzenleyebilirsin ...

Stüdyo daireler tarih oldu! Talep 1+1'e kaydı!
  • 28.12.2018 14:12

Stüdyo daireler tarih oldu! Talep 1+1'e kaydı!

Ekim 2017'de yürürlüğe giren yeni imar yönetmeliğiyle yapımı durdurulan stüdyo d ...

Stüdyo daireler, Türk insanına hitap etmedi!
  • 24.07.2017 13:54

Stüdyo daireler, Türk insanına hitap etmedi!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, ‘Yeni Tip İmar Yönetm ...

Yeni Tip İmar Yönetmeliği 1 Temmuz'da başlıyor!
  • 29.05.2017 09:25

Yeni Tip İmar Yönetmeliği 1 Temmuz'da başlıyor!

'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' gayrimenkul sektöründe büyük yankılar uyandırdı. Bu ...

1+1'lere doyduk, 2+1'leri daha çok talep eder olduk!
  • 26.04.2017 11:09

1+1'lere doyduk, 2+1'leri daha çok talep eder olduk!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 1+1 dairelere talebin giderek azaldığı ...

Yatırımcı gelmeyince 1+1'ler gözden düştü!
  • 21.04.2017 09:24

Yatırımcı gelmeyince 1+1'ler gözden düştü!

1+1 daireler giderek gözden düştü, yatırımcı gelmeyince bu konut tipine ilgi de ...