maritbet girişmaritbet
SÜLEYMAN ÇETİNSAYA AÇIKLADI

SÜLEYMAN ÇETİNSAYA AÇIKLADI

Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2012 yılında inşaat sektöründe yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi.

Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, çok başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade ederek, “2011 bizim için çok verimli bir yıl oldu. 2 bin adet konut satışı ve 715 milyon TL hasılat elde ettik. Elde ettiğimiz satış ve hasılat rakamları da bunun en güzel göstergesidir. 2011 yılının 12 aylık bölümünü de rakipsiz olarak birinci kapatacağını bugünden söyleyebiliriz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projelerimiz sayesinde konutta güvenin markası haline geldik. Tüm projelerimizde erken teslimat ve yüksek prim vaadini gerçekleştirerek, müşterilerimizin beklentilerine olumlu cevap vermiş olduk.

Yeni projelerimizle birlikte 2012 yılı bizler için daha da güzel geçecektir. Başta Kağıthane Cendere Vadisi'nde gerçekleştireceğimiz mix proje ile Halkalı'da hayata geçireceğimiz mega proje olmak üzere yıl boyunca en iddialı projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

2012 yılında Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörünün durumu ne olacak?

Avrupa ve dünya ekonomisindeki olumsuz beklentilere rağmen Türkiye ekonomisinin 2012 yılında % 4 oranında büyüyeceğini tahmin etmekteyiz. İnşaat sektörünün ise özellikle iki önemli yasanın çıkması beklentisi ile birlikte % 5-6 büyümesini öngörüyoruz.

2012'de yasalaşması beklenen iki önemli tasarı olduğuna dikkat çeken Çetinsaya, bunların “Mütekabiliyet Yasa Tasarısı” ile “Depreme Dayanıksız Binaların Yıkım Yasa Tasarısı” olduğunu söyledi. Her iki tasarının yasalaşması durumda konut sektörünün yeni bir ivme kazanacağını ifade eden Çetinsaya, “Mütekabiliyet Yasası'ndaki düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekiyor. Dünyanın birçok ülkesinde gayrimenkul alım satımı serbestçe yerine getirilmektedir. Türkiye'de dünyadaki bu gelişmelere kayıtsız kalmamalıdır. Yasanın çıkması halinde özellikle Ortadoğu ülkelerinden ciddi bir talep gelmesi beklenmektedir. Özellikle lüks konut ve recidence satışlarında artış olacağını düşünüyoruz” dedi.

Süleyman Çetinsaya, Ocak ayında yasalaşması beklenen “Depreme Dayanıksız Binaların Yıkım Yasa Tasarısı” ilgili olarak da , “Türkiye genelinde 19 milyona yakın konut bulunuyor. Bunun yaklaşık yüzde 40'ının yenilenmesi gerektiği bir gerçek. Uzun vadeli bir proje olan yasa tasarısının meclisten geçmesi halinde hem konut sektörümüz için yeni yatırım alanları ortaya çıkacaktır hem de halkımızın depreme dayanıklı binalarda yaşamaları sağlanacaktır” dedi.

Yeni yapılan projelerdeki konut fiyat artışının yüzde 15-20 dolayında gerçekleşeceğini ve faizlerin özellikle yılın ilk yarısından sonra düşüş eğilimine gireceğini söyleyen Süleyman Çetinsaya, “2011 yılında fiyatlara yansıtılmayan inşaat malzemelerine gelen zamlar ve 2012 yılında arsa maliyetlerinde yaşanacak olan artışlar neticesinde ertelenen fiyat artışlarının 2012 yılında gündeme gelmesini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!
  • 20.10.2022 15:32

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!

Konum, fiyat listesi, örnek daire, ödeme planı, satış ofisi gibi detayların mera ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu
  • 18.08.2022 09:57

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu

25 yıldır turizm sektöründe görev alan Berna Burçin Çakır, bundan böyle Artaş Gr ...

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!
  • 21.07.2022 11:25

Avrupa Konutları Esentepe'nin maket videosu yayında!

Artaş İnşaat ile Betacons ortaklığında hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentep ...