maritbet girişmaritbet
TEİAŞ'ın yeni genel müdürü Mehmet Sinan Yıldırım oldu

TEİAŞ'ın yeni genel müdürü Mehmet Sinan Yıldırım oldu

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Yıldırım oldu.

Türkiye genelinde 31 Mart'ta yaşanan elektrik kesintisinin ardından istifayla boşalan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına yeni atama yapıldı. Kemal Yıldır'dan boşalan koltuğa, genel müdür yardımcısı Mehmet Sinan Yıldırım atandı.

Yıldırım'ın, 22 Haziran 2015 tarihli atama kararnamesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  "1' inci derece kadrolu ve 6400 ek göstergeli Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sinan Yıldırım'ın atanması" Enerji Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşti.

Kemal Yıldır, istifasının ardından “Otobüs devrildikten sonra, otobüsü deviren şoförü müydü, muavin miydi. Her ikisi de suçludur gibi bir şey düşünebilir. İstifa etmeyi ben de istiyordum, onlar da istediler” yorumunu yapmıştı.

Mehmet Sinan Yıldırım kimdir?

1958 Kırşehir doğumlu olan Yıldırım, 1981 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 1983 yılından itibaren sırasıyla TEK Genel Müdürlüğü Keban İşletme Grup Müdürlüğü' nde Test Mühendisi, Orta Anadolu Bölgesi İşletme Grup Müdürlüğü, İletim Şebekeleri İşletme ve Bakım Daire Başkanlığı İletim Hatları İşletme ve Bakım Koordinasyon Müdürlüğü' nde Şube Müdürü, Sistem Etüt Koruma Kumanda Müdürlüğü'nde Şube Müdürü, Başuzman ve İletim Şebekeleri İşletme Bakım Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Eylül 2010'da TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TEİAŞ'ın yeni genel müdürü Mehmet Sinan Yıldırım oldu
  • 24.06.2015 10:22

TEİAŞ'ın yeni genel müdürü Mehmet Sinan Yıldırım oldu

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanı M ...