maritbet girişmaritbet
Yenilikçi satış ve pazarlama çözümleri konut satışını artırıyor

Yenilikçi satış ve pazarlama çözümleri konut satışını artırıyor

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, satış ve pazarlamada yeni iş modelinin satış sürecini hızlandırdığını belirtti.

Satış ve pazarlamada yenilikçi çözümler, konut projesi geliştiricilerinin satışlarını hızlandırırken maliyetlerini düşürüyor. Proje geliştiricisinin ihtiyaçlarına yönelik yol haritası hazırlayan ve süreci en başından itibaren yöneten yenilikçi danışmanlık firmaları, maliyetleri %30 ila %50 arasında düşürmeyi başarıyor. Sektörün uzman satış ve pazarlama ekiplerini firmaların bünyesine yerleştiren firmalar, ihtiyaca uygun kampanyalar ve kişiye özel ödeme planları hazırlayarak satış süreçlerini hızlandırıyorlar. 

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, gayrimenkul projesi geliştiren inşaat şirketlerinin satış ve pazarlama süreçlerini yöneten yenilikçi danışmanlık firmalarının %30 ila 50'ye varan maliyet avantajı sağladıklarının altını çiziyor. Proje geliştirme ile satış ve pazarlama süreçlerinin iki ayrı uzmanlık alanı olduğunu vurgulayan Sezginsoy, satış ve pazarlamayı üstlenerek geliştiricilerin tüm odaklarını asıl faaliyetlerine odaklanmalarına imkan sağladıklarını, yeni iş modeliyle maliyetleri düşürerek satış sürecini hızlandıklarının altını çiziyor. 

Satış süreci hızlanıyor, maliyet düşüyor

Satış ve pazarlamada yenilikçi çözümler üreten firma sayısının sınırlı olduğunu kaydeden Sezginsoy, proje geliştiricilerine satış ve pazarlama ekibi kurarak hizmet verdiklerini, ölçülebilir pazarlamayla maliyetleri yarı yarıya düşürüp satış sürecine hız verdiklerini belirtiyor. Yenilikçi satış ve pazarlama çözümlerini geliştiricinin ihtiyaçları doğrultusunda kurguladıklarını ifade eden Sezginsoy, satış tekniklerinde fark sunan faktörler olduğunu, uzmanlık gerektiren bu faktörler uygulanarak alıcılara cazip imkanlar sağlandığını ve bu sayede satışın kapatıldığını söylüyor. 

Özellikle 150 ve üstü konutluk markalı konut geliştiren, üst düzey kalitede satış ve pazarlama ekipleri olmayan veya bu kalitede hazır bir ekibi olan bir çözüm ortağından hizmet almak isteyen firmalara hizmet verdiklerini belirten Sezginsoy, söz konusu modelin gelişmiş ülkelerde yaygın olarak uygulandığını, modelin Türkiye'de de yaygınlık kazanmaya başladığını dile getiriyor. Farklı dönemlerde değişen sayıda yetkin ve nitelikli eleman bulundurmak gerektiğini ifade eden Sezginsoy şunları kaydediyor: “Örneğin kampanya döneminde satış ekibi ihtiyacı normal dönemin iki katına çıkabilirken, güçlü bir kampanya duyurusunun olmadığı dönemde bu ihtiyaç çok daha az olabiliyor. İhtiyaca dönük yeterli sayıda personeli her an temin etmek gerekiyor.  Yenilikçi modelimizle geliştiricilere bu imkanı sağlıyoruz.” 

Dijital teknoloji kullanımı uzmanlık gerektiriyo

Dijital teknoloji kullanımı ve sosyal medya yönetiminin yenilikçi satış ve pazarlamada en önemli rolü rolü oynadığını ifade eden Sezginsoy, bu sayede hedef kitleye doğrudan erişebildiklerini, sürecin bir diğer parçası olan satış ekibiyle ise doğru hedef kitleyi buluşturduklarını ve bunu hızla satışa çevirebildiklerini kaydediyor. Geleneksel pazarlama yöntemlerinde pazarlama mecralarının veriminin çoğunlukla ölçülmediğini, ancak yeni iş modelinde ölçülebilir pazarlamayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Sezginsoy, bu sayede sürekli güncellemeler yaparak, pazarlama için yapılan harcamaları sürekli azaltırken bir yandan da çok daha verimli bir şekilde geri dönüş alabildiklerinin altını çiziyor.

Geliştiricinin hedefi doğrultusunda satış ve pazarlama stratejisi geliştirdiklerini ifade eden Sezginsoy, satış ve pazarlamada dört temel faktörün göz önüne alınması gerektiğini, bunların hedef kitlenin ihtiyaçlarına uygun doğru proje, doğru fiyatlandırma, hedef kitleye uygun doğru pazarlama ve hedef kitleye yönelik doğru satış uzmanı olduğu belirtiyor. Bu unsurlar yan yana geldiğinde müteahhitlere çok ciddi maliyet optimizasyonu sağlandığını vurgulayan Sezginsoy, son dönemde yeni iş modelinden yararlanan firma sayısında ciddi bir artış yaşandığını kaydediyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fırat Sezginsoy 'Ev almak için en uygun zaman'
  • 11.01.2017 16:14

Fırat Sezginsoy 'Ev almak için en uygun zaman'

Prime Property Solutions Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Se ...

Yenilikçi satış ve pazarlama çözümleri konut satışını artırıyor
  • 28.03.2017 12:15

Yenilikçi satış ve pazarlama çözümleri konut satışını artırıyor

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, satış ve ...

Fırat Sezginsoy, ‘Gayrimenkul sektöründe yanlış fiyatlama var’
  • 14.03.2017 16:11

Fırat Sezginsoy, ‘Gayrimenkul sektöründe yanlış fiyatlama var’

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, sektörde ...