maritbet girişmaritbet
Amsterdam Arena'ya Rönesans imzası!

Amsterdam Arena'ya Rönesans imzası!

Rönesans Holding grup şirketlerinden Balast Nedam, Hollanda’nın simge stadyumu Amsterdam Arena'yı yenileyecek.

Rönesans Holding, Amsterdam ArenA ile bu kez sahalara çıktı. Açıldığı 1996 yılından bu yana stadyum için yapılan en geniş çaplı renovasyon çalışmalarını, Rönesans Holding grup şirketlerinden Balast Nedam gerçekleştiriyor.

Ballast Nedam, 1993-1996 yılları arasında inşa edilen Amsterdam ArenA'nın kurucuları arasında yer alıyor. Bu kapsamda Amsterdam ArenA ile imzalanmış bir kuruculuk anlaşması da bulunuyor. 2026'ya kadar uzatılan anlaşma kapsamında, her iki taraf da uluslararası stadyum projelerinde yeni ortaklık fırsatlarını araştırıyor.

DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN

İmza töreninde konuşan Amsterdam ArenA CEO'su Henk Markerink konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz 20 yıl boyunca ArenA, kalite, inovasyon ve sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya devam etti. Bu büyük çaplı yenileme projesi de aynı vizyon çerçevesinde gerçekleşiyor. Yenileme projesi ile ArenA, dünyanın en iyi futbol stadyumları liginde oynamaya devam edecek. Hedefimiz, Ballast Nedam ile ilk günden bu yana süregelen işbirliğimizin gelecekte de aynı şekilde devam etmesi” yorumlarını yaptı.

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ise, “Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil Türkiye için de gurur kaynağı. Bu büyük proje ile uluslararası çapta önemli bir imza daha attık. Rönesans Holding grup şirketlerinden Ballast Nedam'ın kurucuları arasında yer aldığı Amsterdam ArenA ile değerli bir işbirliği içindeyiz. Bu işbirliğini geleceğe de taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

2020 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI EV SAHİPLERİ ARASINDA!

ArenA 2020 adı verilen yenileme projesi toplam üç aşamadan oluşuyor. İlk aşama, stadyumun doğu kanadını kapsıyor. Ballast Nedam bu aşamada, ayrıntılı mühendislik hizmetleri de sağlayacak. Birinci aşama çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayacak ikinci aşamada güney kanadı ve son aşamada ise kuzey kanadındaki çalışmalar tamamlanacak.

2020 Projesi ile stadyumun birinci ve ikinci katlarındaki tribünlerinin ardında yer alan hollerin genişletilmesi öngörülüyor. Proje kapsamında ilave asansörler, tuvaletler, yiyecek-içecek noktaları ve yürüyen merdivenler de yapılacak. Böylece, stadyuma gelen misafirlere sunulan hizmetlerde önemli bir iyileşme sağlanması hedefleniyor. Stadyumdaki koltuk sayısı ise aynı kalacak. Diğer taraftan stadyumun görünümü de değişecek. Amsterdam ArenA'nın şekli içbükeyken dışbükey olacak. Stadyum, yenilenmiş haliyle, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanacak dört karşılaşmaya da ev sahipliği yapacak.

2019 HEDEFİ 1,5 MİLYAR EURO

2015 yılında Hollanda'nın 139 yıllık inşaat şirketi Ballast Nedam'ı satın alan Rönesans Holding'in hedefi, Ballast Nedam'ın 2016'da yaklaşık 760 milyon euro olan cirosunu, 2019'da iki katına çıkarmak.

Satın alma sonrasında Ballast Nedam'a 130 milyon euro sermaye aktardıklarını kaydeden Dr. Erman Ilıcak, şirkete yönelik planları hakkında şu bilgileri verdi: “Buraya küçük işler yapmaya değil, başarı hikayesi yazmaya geldik. Ballast Nedam, köprü ve tünel gibi altyapı projelerinde güçlü bir konumda. Bu bilgi birikimi ve Rönesans markası, farklı pazarlarda ve yeni coğrafyalarda da kullanılabilir. Bununla birlikte, önümüzdeki dört-beş yılın odak noktası, inşaat alanında en fazla umut vaat eden Hollanda olacak. Hedefimiz, 2019'da iş hacmimizi iki katına çıkarmak.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Amsterdam Arena'ya Rönesans imzası!
  • 01.02.2017 10:28

Amsterdam Arena'ya Rönesans imzası!

Rönesans Holding grup şirketlerinden Balast Nedam, Hollanda’nın simge stadyumu A ...

Nou Camp ve Allianz Arena kentsel dönüşümle Türkiye'ye gelecek!
  • 09.10.2012 11:58

Nou Camp ve Allianz Arena kentsel dönüşümle Türkiye'ye gelecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye ile Gençlik ve Spor bakanlıklarıyla yapaca ...