maritbet girişmaritbet
Basın Ekspres'teki Elite World İstanbul kapılarını açtı

Basın Ekspres'teki Elite World İstanbul kapılarını açtı

İstanbul Güneşli Basın Ekspres yolu üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan ve 120 milyon dolara mâl olan Elite World Europe Hotel şubat ayında açıldı.

Açılış için yaşanan 1.5 yıllık ertelemenin turist sıkıntısından kaynaklandığını açıklayan Elite World Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Elik, “Yaklaşık 4 yıl önce otel için çalışma yaptığımızda yatırımın geri dönüşünü 10-12 yıl olarak hesaplamıştık. Ancak bugün yatırımın geri dönüşünün 25 yıldan fazla süreceğini hesaplıyoruz” dedi. İstanbul Taksim'de Elite World Prestige, Elite World İstanbul, Florya'da Elite World Business, Van'da Elite World Van ve Marmaris'te Elite World Marmaris otelleri ile 15 yıldır turizm sektöründe olduklarını belirten Elik, “Geçen yıl büyük sıkıntı yaşadık. Özellikle Taksim'deki iki otelimizde fiyatlar 130 Euro'dan 65 Euro'ya kadar düştü. Batılı turist yok gibi. Taksim'deki otellerimizde doluluklar yüzde 52 oldu” diye konuştu.

KÜÇÜKYALI VE SAPANCA

Tüm bu yaşananlara rağmen yatırıma devam edeceklerini dile getiren Elik, “İstanbul Küçükyalı'da yine 100-120 milyon dolarlık bir yatırımla bir otel inşa edeceğiz. 400'e yakın odası olacak. Sapanca'da da bir otel yatırımımız olacak. Oranın yatırım maliyeti de 150 milyon doları bulacak. Bunlardan sonra Türkiye'de yatırımları şimdilik sonlanacak. Rusya St Petersburg'ta iki otel açma planımız var. Biri 600 odalı biri de 200 odalı olacak. Bu otellerin ardında Avrupa ülkelerine açılmayı hedefliyoruz” dedi. ifadelerini kullandı. Elite World Europe Hotel ile zincirin toplam otel sayısının 6'ya, çalışan sayısının da 963'e, yükseldiğini belirten Elik, zincirin toplam yatak kapasitesinin ise 2 bin 506'ya ulaştığını dile getirdi.

401 ODA 8 SALON

ELİTE World Hotels Zincir Genel Müdürü Ünsal Şınık da yeni açılan otel ile ilgili bilgi verdi. Şınık şunları söyledi: “Zincirimizin en büyük halkası olan Elite World Europe Hotel'de çok özel bir hizmet tanımı kurguladık. Yeni nesil toplantı konsepti olarak tanımladığımız “Business to Hapiness” ile sektöre büyük bir farklılık ve farkındalık kazandıracağız. Elite World Europe, dekorasyonu ve araç girişine uygun tasarımı ile 925 ve 995 metrekare büyüklükteki iki ayrı balo salonu, geniş bahçesi ile düğün, kongre gibi geniş katılımlı organizasyonlar için de ideal bir yer. Toplantı için gelenler ‘Game Arena' oyun salonu kapsamındaki dijital oyunlardan faydalanabilecek. Ayrıca tırmanma alanları ve mini golf alanımız da var. Tesiste, 58'i suit 401 oda, 802 yatak kapasitesi ve 2 bin 500 kişi kapasiteli 8 toplantı salonu yer alıyor.”

Yorum Yaz