maritbet girişmaritbet
Bayındır, hastane zincirini büyütüyor

Bayındır, hastane zincirini büyütüyor

Bünyesinde Bayındır Hastaneleri'ni bulunduran Bayek A.Ş.'nin İstanbul'da İsviçre Hastanesi'ni satın alarak yenilediği 118 yataklı özel hastane hizmete girdi. Bayek Genel Müdürü Cengiz Babacan, yeni bölgelerde hastane kurmak için arayışta olduklarını söyledi

Bünyesinde Bayındır Hastaneleri'ni bulunduran Bayek A.Ş.'nin İstanbul'da İsviçre Hastanesi'ni satın alarak yenilediği 118 yataklı özel hastane hizmete girdi. Bayek Genel Müdürü Cengiz Babacan, yeni bölgelerde hastane kurmak için arayışta olduklarını söyledi. İş Bankası iştiraki olan Bayek'in, İçerenköy'de toplamda 40 milyon dolarlık yatırım bütçesi kapsamında satın aldığı İsviçre Hastanesi yenilenerek Ocak ayında 'Bayındır İçerenköy Hastanesi' olarak hizmet vermeye başladı.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Babacan'ın yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldan bu yana Bayındır Hastaneleri'ni bünyesinde bulunduran şirketin İş Bankası'nın iştiraki olduğunu, ilk hastane olan Ankara'daki Bayındır Hastanesi'nin 1992'de, Bayındır Kavaklıdere'nin 1998'de açıldığını, 1999'da ise Bayek'in İş Bankası iştiraki haline geldiğini anlattı. Bayındır Hastaneler Grubunun topluma mal olmayı hedeflediğini vurgulayan Babacan, şöyle devam etti:

"Biz Ankara'da iki hastaneyle devam ederken hep kafamızda şu vardı; sahip olduğumuz bu bilgi birikimini İstanbul'a taşımamız gerekiyor. Önce kendi hastanemizi yapmak üzere yola çıktık. Bir planlama yönetmeliği var, 15 Şubat 2008'de yayınlanan... Yeni yatırımların yasaklandığı bir yönetmelik. O yönetmelik çıktıktan sonra araştırmalarımızı yaptık ve kendimiz için en uygun olan İçerenköy'deki İsviçre Hastanesi'ni satın aldık. Bayındır Hastanesi İçerenköy olarak ruhsatımız çıktı. Elini yüzünü düzelttik, tadilat yaptık ve Bayındır İçerenköy olarak hizmet vermeye başladık."
İstanbul Levent'te yaklaşık bir yıl önce satın aldıkları kliniğin iki ameliyathane ve 10 yataklı Bayek Tıp Merkezi olarak faaliyetine devam ettiğini anlatan Babacan, "İçerenköy Hastanesi ise 120 yataklı. Son bir yıl içinde yaptığımız yatırımların tutarı yaklaşık 50 milyon dolar. Yeni hastane için satın alma, yapılacak yatırımlar ve iyileştirmelerle beraber 40 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu olacak. Hastanede tüm birimler yer alacak. Her tarafta yapılamayan komplike, kompleks üst düzey işleri yapmaya hep aday olduk. Aynı şeyi burada devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.
 
Yeni hedef Bakırköy
Cengiz Babacan, İstanbul'u aslında 3 şehir olarak görmek gerektiğini, Levent ve İçerenköy'deki hastanelerin 2 bölgeyi kapsadığını, bir de Bakırköy bölgesi bulunduğunu ifade ederek, "Aslında vizyonumuzda burası da var. Olursa hastane boyutunda olmasını planlıyoruz. Araştırmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Fakat kesinleşmiş birşey henüz yok" dedi.
İstanbul'da 4 yerde diş klinikleri bulunduğunu kaydeden Babacan, son 5 yıl içinde İstanbul yatırımları dışında 20 milyon dolarlık yenileme ve büyüme yatırımları yaptıklarını bildirdi.
Babacan, İstanbul'un ardından İzmir'i ikinci bir adım olarak gördüklerini belirterek, "Ancak bir parça dikkatli gitmek lazım. Özel sağlık sektöründe son iki senemiz birtakım çalkantılar, belirsizliklerle geçti. Bu nedenle geleceği çok iyi planlayamıyoruz" diye konuştu.
 
'Belirsizlik ortamı'
Özel sağlık sektörüne yabancı yatırımcıların ilgisine ilişkin ise Babacan, belirsizlik ortamında, özellikle son 1,5-2 yıldır özel sağlık sektörünün aleyhinde gelişen bir ortamda yabancıların ilgisinin 'enteresan' olduğunu söyledi.
Yabancı yatırımcıların özel sağlık sektöründe kısa vadeye değil uzun vadeye baktığının altını çizen Babacan, yatırımcıların günlük sıkıntılara bakmadan uzun vadeyi düşünerek yatırım yapmalarının ise doğal olduğunu vurguladı.
Cengiz Babacan, "Kendi tarafımıza gelecek olursak, biz bir arayış içinde değiliz. Ama bu, elimizdeki varlığı yüceltmek, o yüceltilmiş varlığa ilgi gösteren birileriyle ve güçlü, güvenilir ve dürüst bir finansman kaynağıyla bir araya gelip yolumuza devam etmeyiz anlamına gelmez. Arayış içinde olmamakla beraber, önümüze böyle birşey çıkarsa da değerlendirilir" dedi.
 
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz