maritbet girişmaritbet
Elite World 4 yeni otel açıyor!

Elite World 4 yeni otel açıyor!

Elite World Otelleri Zincir Genel Müdürü Şınık, önümüzdeki 4 yılda açacakları yeni oteller ile otel sayısını 10’a çıkarmayı planladıklarını açıkladı.

Adını daha çok şehir otelleri ile duyuran Elite World Oteller Zinciri ilk resort yatırımını Marmaris'te 25 milyon dolar yatırım ile açtı. Şirket, 2018'e kadar 465 milyon dolar yatırım ile 4 otel daha açacak. Ünlü İçmeler Plajı'na 30 metre mesafedeki Elite World Marmaris Otel, zincirin beşinci oteli oldu. İstanbul Taksim, Florya ve Van'da yer alan Elite World Otelleri'nin ardından açılan Marmaris oteli, 93 odada 186 yatak kapasitesiyle 16 yaş üstündeki konuklarına “tam pansiyon plus” konseptiyle haziran ayından bu yana hizmet veriyor. Şirketin mevcut durumu ve yeni dönem yatırımları ile ilgili Marmaris'te düzenlenen toplantıda konuşan Elite World Otelleri Zincir Genel Müdürü Ünsal Şınık, Marmaris otelinin ardından önümüzdeki 4 yılda açacağı yeni oteller ile otel sayısını 10'a çıkarmayı planladıklarını, bu projeler ile zincirin yatak kapasitesinin 4 bin 966'ya, grubun toplam istihdamının ise bin 763'e yükseleceğini söyledi. 

Rusların yerini Türkler aldı 

Elite World Marmaris Otel, haziran ayından bu yana 8 bin 700 geceleme sayısına ulaşırken, otelde şu an doluluk oranı yüzde 85 civarında. Oteldeki Rus ziyaretçi sayısı da düşmüş durumda. Ünsal Şınık, Rusların yerini yüzde 70'lik orana ulaşan Türklerin aldığını, onu İngiliz ve Ortadoğulu turistlerin takip ettiğini anlattı. 2014 ve 2015'in kendileri için yatırım yılı olduğunu söyleyen Ünsal Şınık, “Elite World Otelleri olarak Marmaris Otel'in ardından dört yeni otel daha açmayı planlıyoruz. 2014 yılında çalışmalarına başladığımız, 120 milyon dolar yatırım yaptığımız İstanbul Basın Ekspress yolundaki Elite World Europe Otel, grubun en büyük kapasiteye sahip oteli olacak. Toplam 401 odalı bir kongre oteli olacak olan Elite World Europe Otel, 1 Mayıs 2016'da hizmete girecek. Ayrıca bu yaz İstanbul Maltepe'deki arazimizde 350 odalı Elite World Asia Otel'in inşaatına başlıyoruz. 115 milyon dolarlık bir yatırım olan bu otel de 2017 yılında açılacak” diye konuştu. 

Sırada diğer AB ülkeleri var 

Yüzlerini yurtdışına çevirdiklerini belirten Şınık, şöyle devam etti: “St. Petersburg'da geçen yıl iki arazi almıştık. Biri beş, diğeri dört yıldızlı olmak üzere iki otelin çalışmalarına başladık. İki otel toplamda 235 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçecek. İstanbul'un yatırıma doyduğunu, Anadolu illerindeyse beş yıldızlı otel yapmanın karlı olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle yurtdışına açıldık.”

Antalya'da 100 milyon euroluk yeni otel

Elite World Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Elik ise son dönemde Antalya'da yeni bir otel açmak için de görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Elik, “Antalya'da yer bakıyoruz. Eğer umduğumuz gibi giderse 600 odalı bir tatil köyü planlıyoruz. 100 dönüm üzerine. 100 milyon euroluk bir yatırım olur diye düşünüyoruz. Sonra Ankara, İzmir, gibi illerde de otel açmak için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız uluslararası bir zincir haline gelmek” dedi. Türkiye'de son dönem yaşanan süreci de değerlendiren Coşkun Elik, “Ülkemizi çok seviyoruz. Ancak son dönemde yaşanan süreç yatırımın önünü kesiyor. Herkes sıkıntı ile cebelleşiyor. Ülkenin iyiye gideceğini düşünüyoruz. Bu süreç yatırımlarımızın biraz sarkmasına neden olabilir” diye konuştu.

Dünya

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elite World, Rusya'daki iki arazisine otel yapacak!
  • 17.01.2016 10:15

Elite World, Rusya'daki iki arazisine otel yapacak!

Elite World Genel Müdürü Ünsal Şınık, Rusya'daki yatırımlarına devam edeceklerin ...

Elite World 4 yeni otel açıyor!
  • 14.09.2015 09:30

Elite World 4 yeni otel açıyor!

Elite World Otelleri Zincir Genel Müdürü Şınık, önümüzdeki 4 yılda açacakları ye ...