maritbet girişmaritbet
EYG 2016'da 500 milyon liralık gayrimenkul fonu hedefliyor

EYG 2016'da 500 milyon liralık gayrimenkul fonu hedefliyor

EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi'nde hisse devir süreci tamamlandı. Şirket, 2016'da 500 milyon lira hedefliyor

Türkiye'nin lk gayrimenkul portföy yönetimi şirketi EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ'de hisse devir işlemleri tamamlandı. Şirket, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Sur, Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel ve gayrimenkul yatırım danışmanlığı yapan Mehmet Ali Ergin ile Caner Bingöl adına tescil oldu. Yeni yönetim şirketin adını SPK onayından sonra RE-PIE Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ olarak değiştirmeyi planlıyor. EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi'nin dikkati, son yıllarda hızlı büyüyen gayrimenkul sektöründeki kazançlara yatırım yapmak isteyenlerde. Başka bir ifadeyle, “nitelikli yatırımcı” olarak kabul edilen 1 milyon TL ve üzeri nakit veya nakit benzeri varlığı olan 86 bin kişi üzerinde. Bu kesimin varlıkları 280 milyar TL civarında. Şirket yönetimi, 2016'da yeni oluşacak gayrimenkul yatırım fonu pazarında 500 milyon TL büyüklüğe ulaşmak istiyor. Şirket ortakları Türkiye'nin farklı yerlerindeki 8 AVM için hazırlık yaptıklarını söylerken, yatırımcılar yabancı para cinsinden kira getirisi olan AVM'lerden katılım payı alabilecek.

Yüzde 80 yatırım şartı var

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) küresel büyüklüğü 92 milyar dolar. Türkiye'de bu fonlar da yok. İlk kuruluş EYG ile gerçekleşmiş oluyor. Bu piyasada sukuk, gayrimenkul sertifikaları ve diğer borçlanma araçlarına dayalı sermaye piyasası alternatifleri geliştirilebiliyor. GYF'lerde fon en az %80 gayrimenkul yatırımı yapmak 
zorunda. 

Vergi avantajları var 

Şirketin Genel Müdürü Hasan Bayhan, “Tartışılan gayrimenkul yatırım ortaklıklarının vergi avantajı veya gayrimenkullere yönelik vergi artışı konuları, gayrimenkul yatırım fonları için bir endişe oluşturmuyor. Beklenti, yıl sonunda uzatılacak olan geçici 67 vergi kanununun GYF'leri de içermesi. Bu sayede, yatırımcı için vergi yükü yüzde 34-35'lerden yüzde 10'a düşmüş olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

EYG 2016'da 500 milyon liralık gayrimenkul fonu hedefliyor
  • 19.12.2015 11:33

EYG 2016'da 500 milyon liralık gayrimenkul fonu hedefliyor

EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi'nde hisse devir süreci tamamlandı. Şirket, 2016 ...