maritbet girişmaritbet
Global, Antalya Limanı’nı alıyor

Global, Antalya Limanı’nı alıyor

Global Liman İşletmeleri, Antalya Limanı’nın tamamını satın almak üzere sözleşme imzaladı

Global Liman İşletmeleri, Çelebi Holding ve Antmarin ortaklığı Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından yönetilen Antalya Limanı'nın tamamının Global Liman İşletmeleri tarafından devralınması konusunda anlaşma imzalandı.

Global Liman İşletmeleri'nin iştiraki olduğu Global Yatırım Holding, 5 Mart 2010 tarihinde İMKB'ye gönderdiği açıklamada, yüzde 40 oranında hissedarı olduğu Antalya Limanı'nda, diğer ortakların sahibi oldukları yüzde 60'lık hissenin Global Liman İşletmeleri tarafından devralınması veya %40'lık Global hisse'sinin devredilmesi konusunda görüşmelere başladığını bildirmişti. 27.03.2010 Cumartesi günü İMKB'ye gönderilen açıklamada görüşmelerin,%60 lık hisselerin devralınması yönünde olumlu sonuçlanarak, anlaşma şartlarına göre Global'in satın alma çalışmalarına başlayacağı bildirildi.
 
Yapılan açıklamaya göre, Çelebi Holding ve Antmarin'in sahip olduğu yüzde 60 hissenin tamamının devralınmasına ilişkin olarak Global Liman İşletmeleri tarafından, Rekabet Kurumu başta olmak üzere diğer ilgili kurumlara gerekli izinlerin alınması için başvurulacak.  Bu başvuruların olumlu sonuçlanmasının ardından Antalya Limanı'nın yüzde 100'ü Global Liman İşletmeleri'ne geçmiş olacak.  Yapılan açıklamada, hisselerin alım bedeli ve diğer hassas ticari noktalar hakkında devir işleminin kesinleştiği gün detaylı bir bilgilendirme yapılacağı belirtildi.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Global Liman İşletmeleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Gregory Michael Kiez, “Ülkemizin ihracatında çok önemli bir fonksiyonu olan Antalya Limanı'nın tamamının Global Liman İşletmeleri tarafından işletilecek olması bizim için çok memnuniyet verici bir gelişme olacak. Liman sektöründe Türkiye ve bölgesel büyüme stratejimizin bir parçası olan bu adım, Global Liman İşletmeleri'nin Akdeniz çanağında önemli bir role sahip Antalya Limanı'nın tam kontrolünü eline almasını sağlayacaktır.
 
Antalya Türk turizminin, tarım ve ticaretin merkezi. 2006 yılından bu yana yapılan milyonlarca dolarlık yatırım ile konteyner elleçleme ekipmanları, vinç ve römorkörler alınarak operasyon süreleri kısaltıldı, kalite ve verimlilik artırımı sağlandı. Bunun yanında yeni yolcu terminali ve saha düzenleme çalışmalarına başlandı. Global Liman İşletmeleri'nin hedefi Antalya Limanı'nın önümüzdeki yıllarda gerek genel ve dökme yük gerekse konteyner yük hacminin katlayarak artmasını sağlamak ve Avrupa'da en güvenli, en verimli, en etkin işletilen ve yönetilen çok fonksiyonlu limanlardan biri yaparak bu limanı Türkiye'nin önemli ticaret kapılarından biri haline getirmektir” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz