maritbet girişmaritbet
İran'da büyük gayrimenkul fırsatları var!

İran'da büyük gayrimenkul fırsatları var!

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Eş Başkanı Eyüp Akbal, İran'la olan iş hacminin 30 milyar dolar seviyesine geleceğini söyledi.

İran'a konulan ekonomik ambargonun kaldırılmasının yankıları devam ediyor. Bu uluslararası gelişme, alt yapı çalışmaları ve yabancıya konut satışında  inşaat ve gayrimenkul sektörünü olumlu yönden etkileyecek, Fuzul Grup da gayrimenkul yatırımlarını, fırsatlarını görüşmek üzere Şubat ayında Tahran'ı ziyaret edecek.

Sınır komuşumuz İran'da ambargoların kalkması, Türkiye'de  pek çok sektörü ve yatırımcıyı harekete geçirdi bile. Uzmanlara göre ‘büyük yatırımcıların henüz girmediği son büyük ekonomi' olan İran pazarı, küresel yatırımcılara kapılarını açıyor. Türkiye dahil pek çok ülke şimdiden büyük iş heyetleriyle Tahran'ı ziyaret ediyor.  
İştah kabartan İran'ın tüm bu gelişmelerin ardından dev altyapı projelerine yöneleceği düşünülüyor. İran ile Nisan ayından itibaren ticaret, eğitim, sağlık, çevre gibi konularda imzalanan anlaşmaların ilk adım olduğu, İran pazarının yakın ve uzun vadede Türk ekonomisine de hareketlilik getirmesi bekleniyor. 

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, “Türkiye-İran arasındaki iş hacmi 30 milyar dolar civarına ulaşacak gibi görünüyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan gayrimenkul ve inşaat alanında da iki ülke arasında önemli iş birlikleri yapacağımızı düşünüyorum. Yakın zamandan sektörümüzden iş heyetlerinin İran'a gitmesi ve İran'dan da emlak yatırımları konusunda heyetlerin ülkemizi ziyaret etmesi yakındır. Biz Fuzul Grup olarak yurtdışı yatırımlarına büyük önem veriyoruz. İran'daki gayrimenkul yatırımlarını değerlendirmek üzere, Fuzul Grup olarak Şubat ayında Tahran'ı ziyaret edeceğiz. Mevcut projelerimizin tanıtımını gerçekleştirip, İran'daki fırsatları masaya yatıracağız. Yıllardır biriken altyapı ve toplu konut projeleri ile İran bizim için de yeni iş fırsatlarının bulunduğu çok önemli bir pazar olacak. Özellikle ambargo nedeniyle kentlerin yüzünün yenilenmesi gerekiyor. Bunun Türk müteahhaitleri için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.   

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin İran hedefi 30 milyar dolar!
  • 18.06.2016 10:49

Türkiye'nin İran hedefi 30 milyar dolar!

DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, İran'ın Türkiy ...

İran'da inşaat potansiteli çok büyük!
  • 24.01.2016 09:37

İran'da inşaat potansiteli çok büyük!

İranlı firmalar, inşaat, enerji, otomotiv gibi sektörlerde fazla maaşla Türk yön ...

İran'da büyük gayrimenkul fırsatları var!
  • 20.01.2016 14:41

İran'da büyük gayrimenkul fırsatları var!

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Eş Başkanı Eyüp Akbal, İran'la olan iş hacminin 30 mil ...

İran, Türkiye için önemli bir fırsat!
  • 19.01.2016 15:44

İran, Türkiye için önemli bir fırsat!

Türkiye Müteahhitler Birliği, İran'daki ambargonun kalkmasıyla Türkiye'nin öneml ...

Ambargo kalktı, Türk müteahhitler İran'a göz dikti!
  • 19.01.2016 13:21

Ambargo kalktı, Türk müteahhitler İran'a göz dikti!

Yıllardır süren ambargonun kalkmasıyla birlikte Türk inşaatçılar için İran cazip ...