maritbet girişmaritbet
Kiler GYO, sukuk ihraç etmeyi planlıyor

Kiler GYO, sukuk ihraç etmeyi planlıyor

Kiler GYO yılın ikinci yarısında tamamlanmak üzere 5 yıl vadeli en az 100 milyon dolarlık sukuk ihracı planlıyor

Kiler GYO yılın ikinci yarısında tamamlanmak üzere 5 yıl vadeli en az 100 milyon dolarlık sukuk ihracı planlarken; Sapphire gelirlerine dayalı bu ihraçla ilgili Suudi Arabistan ve Katar'daki bankalarla görüşüyor. Kiler Holding CEO'su Kaan Aytoğu, grup şirketlerinden Kiler Alışveriş'in sağlamış olduğu 120 milyon dolarlık finansmanla ilgili dün akşam düzenlenen toplantıda Reuters'a yaptığı değerlendirmede,"Kiler GYO'da sukuk ihracı için çalışıyoruz. En az 100 milyon dolarlık sukuk olmasını planlıyoruz. Hedefimiz 5 yıllık olması" dedi ve ekledi:
"Suudi Arabistan ve Katar'daki bankalarla yakın görüşme halindeyiz. Körfez bölgesi dışındaki bankalar da çok ilgili. Ancak onlara ihtiyaç kalmadan bu iki bankayla ihracı tamamlayabiliriz."

Kiler Holding'in iştiraklerinden Kiler Alışveriş de geçtiğimiz günlerde Bank of America Merrill Lynch'in liderliğinde, Körfez bankalarının katılımıyla murabaha ve ticari finansman yapısı içeren 120 milyon dolarlık genel şartlar anlaşması imzalamıştı. Anlaşma dahilinde ayrıca Commercial Bank of Qatar, United Arab Bank, Barwa Bank, Islamic Development Bank ve Fibabanka yer almış; yıllık borçlanma oranı aylık Libor artı 4.5 olarak belirlenmişti.

Sukuk ihracı Sapphire'in gelirlerine dayalı olacak
Sukuk ihracını Kiler GYO portföyündeki Sapphire'e dayalı yapacaklarını söyleyen Aytoğu, "Kule, seyir terası, AVM ve rezidanstan oluşan Sapphire varlıklarını değerlendirmek istiyoruz. Sapphire'in satış ve kira gelirlerine dayalı bir sukuk projesi olacak" diye konuştu .İhracı yılın ikinci yarısının başlarında tamamlamayı planladıklarını söyleyen Aytoğu, elde edilecek finansmanın bir kısmının kısa vadeli borçların uzun vadeli borçlanmaya çevrilmesi, bir kısmının da yeni projelerin finansmanında kullanılacağını ifade etti. Aytoğu, "İlk etapta özellikle mülkiyeti bize ait arazilerimizi değerlendireceğiz. Bunları AVM, rezidans ya da turizm amaçlı olarak değerlendirmek istiyoruz" dedi. Özellikle İstanbul, Ankara İzmir, Kütahya ve Zonguldak'taki gayrimenkulleri öncelikle değerlendireceklerini söyleyen Aytoğu, "Seferihisar'da bir wellness-spa merkezi yatırımı planımız var. Otel konseptinde, biraz daha üst gelir grubuna yönelik bir proje olacak. Körfez bölgesi başta olmak üzere özellikle yabancılara hizmet verecek bir yatırım planlıyoruz. Sukuktan elde edeceğimiz finansmanın bir kısmını da burada değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu. Aytoğu ayrıca, Ankara'da ofis ağırlıklı karma bir proje ile Zonguldak'ta AVM ve rezidans projesi üzerine de çalıştıklarını söyledi. Aytoğu'nun verdiği bilgiye göre, Kiler GYO'nun aktif büyüklüğü 560 milyon lira, portföy büyüklüğü ise 900 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

Kiler alışveriş 2014'te 20 mağaza, yüzde 10 ciro artışı hedefliyor
Diğer yandan, Körfez bankalarının katılımıyla 120 milyon dolarlık finansman anlaşması imzalayan Kiler Alışveriş'in Genel Müdürü Nihat Özdemir, perakende de bu yıl 20 yeni mağaza açılışı ile yüzde 10 ciro artışı hedeflediklerini söyledi. Özdemir, "2013 ciromuz 1 milyar liranın hafif üzerinde gerçekleşti, ciroda yüzde 8 civarı büyüdük. Henüz sektör olarak üzerimizde enflasyonist bir baskı yok. Böyle devam etmesi halinde 2014 'te yüzde 10 ciro artışı hedefliyoruz" dedi. Kiler Alışveriş, 2013'ün ilk dokuz ayını yüzde 6 civarı artışla 757.2 milyon lira satış geliri ile tamamlamıştı. Kiler Alışveriş'in yeni açılışlarla mağaza sayısını 2013'te 190'dan 205'e çıkardığını söyleyen Özdemir, "Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi yeni açılışlardan ziyade, mevcut mağazalarda verimlilik artışına odaklanacağız. Ancak yine de 20 yeni mağaza açma planımız var" dedi. Özdemir, konsolidasyona yönelik çeşitli teklifler almalarına karşılık, organik olarak büyüyeceklerini söyledi.
Dünya 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini kim kazandı?
  • 22.07.2022 17:57

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini kim kazandı?

Emlak Konut GYO Ümraiye İnkılap arsa ihalesini Kiler GYO-Biskon Yapı ortaklığı k ...

Eyüpsultan Belediyesi’nin Kemerburgaz ihalesi Kiler GYO’nun!
  • 07.03.2022 17:41

Eyüpsultan Belediyesi’nin Kemerburgaz ihalesi Kiler GYO’nun!

Kiler GYO, Eyüpsultan Belediyesi'nin arsa ihalesinde 341 milyon TL ihale bedeliy ...

Kiler GYO’dan sermaye artırımı için başvuru!
  • 02.10.2020 18:54

Kiler GYO’dan sermaye artırımı için başvuru!

Çıkarılmış sermayesi 124 milyon TL olan Kiler GYO, bu rakamı yüzde 400 oranında ...

Eser ve Berfu Yenenler çiftinin orman içindeki yeni evi!
  • 17.06.2020 10:02

Eser ve Berfu Yenenler çiftinin orman içindeki yeni evi!

Oyuncu Eser Yenenler'in eşi Berfu Yenenler, YouTube kanalında taşınacakları yeni ...

Marmara Evleri 4 konumu ile alıcılarını cezbediyor!
  • 30.08.2018 15:20

Marmara Evleri 4 konumu ile alıcılarını cezbediyor!

İhlas Yapı ve Kiler GYO tarafından, İstanbul Beylikdüzü'nde inşa edilen Marmara ...