maritbet girişmaritbet
Tan Ailesi, Bella Maison markasıyla Türkiye'ye geri dönüyor

Tan Ailesi, Bella Maison markasıyla Türkiye'ye geri dönüyor

Cezayir'de mobilya üreten Tan Ailesi, Türkiye'ye ev tekstili işiyle geri dönüyor.

Tan Ailesinin yaşadığı ekonomik kriz, bu aileye Cezayir'de yeni bir hayatın kapılarını açtı. Türkiye'den Cezayir'e, düşüşten yükselişe olan bu yolculuğun hikayesi, Tan ailesi için 2001 yılında başladı. Şimdi bu aile başarı öyküsünü Türkiye'ye taşıyor ve Türk Halkı için yeni bir iş kapısı açıyor.

Türkiye'de yaşanan 2001 krizinde Cezayir'e giden aile burada bir fabrika kurup mobilya işine başlamış. Şimdi Cezayir'de 40 milyon TL'lik iş hacmi olan Tan Ailesi, Cezayir'in en büyük hazır mutfak oyuncularından ve Siemens ve Teka gibi ankastre markalarının Cezayir distrübütörlüğünü üstleniyor.

Fabrikada, aylık 500 bin adet yatak odası ve 500 binden fazla hazır mutfak üretimi gerçekleştiriliyor. Tan Ailesi, 14 yıl sonra oğulları Muhammed Tan'ın yeni girişimi Bella Maison markasıyla Türkiye'ye dönme kararı aldı.

Aile, Bella Maison markasıyla Türkiye'den dünyaya yayılmayı ve 5 yılda özsermayeleri ile yurtiçinde ve yurtdışında 60 mağaza açmayı planlıyor. Aile markaya, 5 yılda 30 milyon dolar yatırım yapacak. Marka, 2017 sonunda mağazalardan 20 milyon TL satış ve 10 milyon TL ihracat hedefliyor.

'Ev tekstil pazarını yatak işiyle anladık'

Bella Maison yani 'güzel evim' mottosuyla yola çıktıklarını belirten Muhammed Tan, çünkü Bella Maison'a gelen herkesin kendisini evinde hissetmesini istediklerini ve bu ismin Türkiye özlemlerini de yansıttığını ifade etti. Markanın kurucusu Muhammed Tan, markayı ve dönüş hikayesini şöyle anlatıyor:

"Babamın görevlendirmesiyle bir iş için Türkiye'ye geldim. Önce birkaç yerde çalışarak iş hayatında tecrübe kazandım. Ailemle görüşmelerim sonucunda Cezayir'deki işlerimizin artık Türkiye'de yapılandırmamız gerektiğine karar verdik. Çünkü Cezayir'de işlerimiz arttıkça burada bir dış ticaret departmanı ve ihracat lojistik hizmeti veren bir firma ihtiyacı doğdu. Departmanımızı kurunca işlerimizi de yavaş yavaş büyütmek istedik. İlk önce yatak ile başladık. Kayserili bir firmanın İstanbul bölge toptancılığını aldık. Yatak satışlarımız artmaya başladıkça da yatakla birlikte ev tekstilinin de ne kadar önemli olduğunu anladık. Bu anlamda yatak işi, ev tekstil pazarını doğru anlayabilmemiz açısından bizim için doğru bir mecra oldu."

İstanbul'a bir yılda 6 mağaza açmak istiyor

Ürün gruplarının 63 ana kalem ve 7 ana başlıkta olacağını belirten Tan, ev tekstili il birlikte ev içi bayan giyim (pijama, gecelik) ürünleri de sunacaklarını ve hedef kitlenin 17-50 yaş aralığı olacağını kaydetti.

İlk mağazalarını İstanbul'da açacaklarını belirten Tan, 100 milyon TL yatırımla İstanbul'da 2017 yılında 5 ya da 6 mağaza birden açmayı hedeflediklerini söyledi. Daha çok butik kalmak istediklerini belirten Tan, "Her yerde mağamız olsun mantığından uzak. Belli alışveriş merkezlerinin içinde ve Nişantaşı, Etiler, Bağdat Caddesi gibi yerlerde prestij mağazalarımız olsun istiyoruz" dedi. Ekonomik ürünlerden daha çok kaliteli ama ulaşılabilir ürünler sunacaklarını söyleyen Tan, şimdi birçok ev tekstili maarkasında züccaciye ürünü olduğu ve kendilerinin bu alana girmeyeceğini belirtti.

İhcarat hedeflerinde Amerika ve Afrika var

Yurtdışını planlarında daha çok franchise ve dağıtım ağıyla ilerleyeceklerini belirten Tan, "Cezayirde açılmaya hazır mağaza var. İstanbul'la aynı anda açacağız. Cezayir'de yıl sonunda 4 mağaza açarız. İran'a franchise verdik. Kuveyt'in en büyük ve en prestijli AVM'sinin içerisinde corner olarak yer alacağız"diye konuştu. Avrupa ülkelerinden de talepler gelmeye başladığını söyleyen Tan, ilk anlaşmanın İngiltere ile yapıldığını sırada Fransa'nın bulduğunu ve hedeflerinin İtalya olduğunu kaydetti. İhracat hedeflerinde ise Avrupa dışında Güney Amerika ve Amerika olduğunu söyleyen Tan, yıl sonunda Güney Afrika'ya görüşme yapmak için gideceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bella Maison ürünleriyle Ramazan sofralarında ekstra şıklık!
  • 21.03.2022 10:26

Bella Maison ürünleriyle Ramazan sofralarında ekstra şıklık!

Paylaşmanın ve birlikte vakit geçirmenin her zamankinden daha da önem kazandığı ...

Bella Maison 17. mağazasını Ankara’da Cepa AVM’de açtı
  • 29.09.2021 09:23

Bella Maison 17. mağazasını Ankara’da Cepa AVM’de açtı

Ev ve sofra dekorasyonu sektörüne getirdiği yeniliklerle bilinen Bella Maison, A ...

Bella Maison, Özbekistan’da yeni bir mağaza açtı!
  • 20.09.2021 17:05

Bella Maison, Özbekistan’da yeni bir mağaza açtı!

Ev ve sofra dekorasyonu sektöründe başarılı bir büyüme grafiği çizen Bella Maiso ...

Bella Maison'dan rekor büyüme!
  • 11.09.2021 10:53

Bella Maison'dan rekor büyüme!

Bella Maison CEO'su Muhammed Tan Fortune 500 Türkiye Dijital Zirve’de konuştu:&n ...

Bella Maison Lemonade Kahvaltı Takımı ile sofralarda yaz enerjisi
  • 01.08.2021 08:00

Bella Maison Lemonade Kahvaltı Takımı ile sofralarda yaz enerjisi

Tasarımlarını yenilikçi desenlerle zenginleştiren Bella Maison, doğanın canlı ya ...