maritbet girişmaritbet
Bendevi Palandöken ‘AVM sayısı son 10 yılda 310’a çıktı’

Bendevi Palandöken ‘AVM sayısı son 10 yılda 310’a çıktı’

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de son 10 yıldır AVM sayısının çığ gibi büyüdüğünü söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'deki AVM sayısının çığ gibi büyüdüğünü, son 10 yıl içerisinde AVM sayısının 62'den 310'a çıktığını belirtti. Palandöken, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, ülke ekonomisinde esnaf ve sanatkar bakımından büyük bir durgunluk yaşandığı ifade etti.

Dolar kurundaki artışa dikkati çeken Palandöken, dövizde yaşanan yükselişler ve piyasadaki durgunlukla birlikte esnaf ve sanatkarın işlerinde önemli bir daralma yaşandığını, sermaye ile yarışında devamlı güç kaybeden bu kesimin Türkiye'nin her yerinde sıkıntı içerisinde olduğu değerlendirmesinde bulundu. Perakende sektörünü düzenleyen yasanın 16 yıldır beklediğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

“Perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarı istediğimiz ölçüde gündeme gelmedi. Gelse de yabancı sermaye lobileri bunu sürekli olarak engelliyorlar. Bu meselenin aşılması içinde artık geriye sayım başladı derken önceki gün yapılan açıklama ile perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısı seçimlerden sonraya kaldı. Seçimlerden sonraya kalınca biz yine buruklaştık. Perakende Yasası'nı 16 yıl bekledik 3 ay daha bekleriz. Keşke seçimlerden önce olsa da Türk esnaf ve sanatkarların önündeki korkulu rüyalar kalkmış olsaydı.”

Toplam kiralanabilir alan 13 milyon metrekareyi geçecek

Türkiye genelinde AVM sayısının 310'a ulaştığını ve AVM'lerdeki toplam kiralanabilir alanın 8,7 milyon metrekareye çıktığını belirten Palandöken, AVM sayısının son 10 yılda 62'den 310'a çıktığını ifade etti.
2015 yılına gelindiğinde kiralanabilir AVM alanının 13 milyon metrekareyi geçeceğine, 54 ilde AVM varken bu sayının 60'a yükseleceğine işaret eden Palandöken, AVM'lerin 2013 sonu itibariyle 60 milyar liraya yakın ciroyla kapattıklarının tahmin edildiğini, 2014'te 75 milyar lira civarında ciro gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirtti. Palandöken, bu gelişmelerin geleneksel perakendenin pazar payını azaltacağını kaydetti.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

TESK'ten "mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısı artırılsın" çağrısı
  • 21.05.2022 11:38

TESK'ten "mobilya ve beyaz eşyada taksit sayısı artırılsın" çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Paland ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...