maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş ‘İstanbul’a 149 yeni otobüs geliyor’

Kadir Topbaş ‘İstanbul’a 149 yeni otobüs geliyor’

İstanbul Büyükşehir Belediyes Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a 149 yeni otobüs geleceğini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bizim yaptığımız işlere, bırakın yapmak, hayalleri dahi yetişemez birilerinin. Bu şehirde birilerinin yapmış olduğu eksiklikleri, yanlışlıkları, kirlilikleri temizleme işi de bize düştü" dedi. İstanbul'un Anadolu yakasında hizmet verecek 149 yeni otobüs, Topbaş'ın katılımıyla Beykoz Belediyesi önünde gerçekleştirilen törenle hizmete girdi. Topbaş, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'da ulaşım ve yatırım konusunda yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgi verdi. İstanbul'un dünyaya model olduğunu belirten Topbaş, çalışmalar dolayısıyla İstanbul'un her alanda örnek alınan bir şehir olduğunu ifade etti. Teknolojinin aktif olarak kullanımına dikkati çeken Topbaş, "Bilişim çağında, bilişim teknolojisinin getirdiği imkanları, belediye olarak, dünyada en iyi kullanan belediye biziz, programları yapan biziz. İstanbul, daha dengeli ve akıllı şehir olarak bilinen bir teknolojiye sahip hale geldi. Cep telefonlarından trafiği görebiliyorsunuz ve birçok bilgiye erişebilme imkanınız, artık belediye ölçeğinde ortaya çıktı. Bunu biz kentte yaşayan herkesin, rahatlıkla bu kentte yaşayabildiği, hizmet aldığı hale getirmek istiyoruz" diye konuştu. 

 "Emaneti namus bildik" 
Topbaş, geçmişte yapılan yanlışları düzelttiklerini anlatarak, şöyle devam etti: 
"Bir teknik adam olarak, bu kentte yetişmiş bir insan olarak, proje adamı olarak, bilgi, deneyim ve tecrübelerimden ifade ederek söylemek istiyorum; belki zülfiyare dokunabilir. Bizim yaptığımız işlere, bırakın yapmak, hayalleri dahi yetişemez birilerinin. Bu şehirde birilerinin yapmış olduğu eksiklikleri, yanlışlıkları, kirlilikleri temizleme işi de bize düştü." 

Kadir Topbaş, verilen sözleri gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Hiçbir zaman sözümüzü yerde bırakmadık. Yapabileceklerimizi söyledik. 'Çok laf edelim de birileri inansın, peşimize düşsün' demedik" ifadelerini kullandı. 
Yunus Emre'nin bir sözüne atıfta bulunan Topbaş, "Eğri dalın gölgesi eğri olur. Bizim gölgemiz eğri düşmez. Sözümüzü namus bildik. Emaneti namus bildik. Hizmetimizi bu çerçevede yapmaya devam ettik ve devam ettiriyoruz" dedi. 

101 otobüs daha hizmete girecek
İstanbul'da üç binin üzerinde İETT otobüsünün yenilendiğine ve daha konforlu hale getirildiğine işaret eden Topbaş, Beykoz'da bugün hizmete giren 149 otobüsün ardından, 101 otobüsün daha hizmete gireceğini anlattı. Kadir Topbaş, otobüslerden 110'unun doğalgazlı, konforlu ve çevreci olacağını, otobüslerde kablosuz internet ve cep telefonunu şarj etme bölmesi seçeneği ile kameralı sistemin de bulunacağını dile getirdi. Konuşmasının ardından Topbaş, 149 otobüsü, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Beykozlu çocuklarla kurdele keserek, hizmete soktu. Kurdele kesiminin ardından bir otobüsün direksiyonuna geçen Topbaş, otobüsü bir süre kullandı. 

Kasımpaşa Havaray ulaşım sistemi
Kadir Topbaş, daha sonra basın mensuplarının, havaray ve yeni metro hatlarına ilişkin sorularını yanıtladı. Proje adamı olduğunu ve göreve geldiği günden itibaren, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı hizmet anlayışını sürdürdüğünü söyleyen Topbaş, İstanbul'a bugüne kadar 60 milyar lira yatırım yapıldığını, bu yıl ayrılan yatırım bütçesinin ise 8,5 milyar lira olduğunu belirtti. İstanbul için daha birçok proje olduğunu kaydeden Topbaş, "İstanbul'da sadece metrolar değil, raylı sistemler, tramvaylar, teleferikler ve havaraylar gibi, toplu taşıma araçlarını da özellikle bazı bölgelerde getirmeye çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi Kasımpaşa Havaray Ulaşım Sistemi. Bu ulaşım sistemi, Şişhane'den Mecidiyeköy'e, iki metro istasyonu arasında, önemli bir taşıma görevi görecek. Buna benzer, daha birçok aks var. Her gittiğimiz yerde bu müjdeleri vereceğiz" diye konuştu. 

"16 istasyonlu bir proje" 
Kadir Topbaş, yeni metro hattına ilişkin soru üzerine de şunları söyledi: 
"Bu esasında yeni metro müjdemiz değil. Daha önce bizim planlarımızda var olan, 25 kilometrelik, Bakırköy ve Bahçelievler'den, Tüyap'a ve Beylikdüzü'ne kadar uzanacak olan metro. İhale aşamasına geldi, çalışmalar yapıldı. 16 istasyonlu bir proje ve buradaki,metrobüsteki yoğunluğu ancak metroyla çözebiliriz. Bunlar zaten bizim öngörümüzdü ve çalışmalarını yaptık. Şu anda ihale aşamasında. İnşallah bu yıl içerisinde ihalesi yapılır. Bu bizim, 2019 yılına kadar bitirmeyi vaad ettiğimiz projelerden bir tanesi."

Projelerin birçoğu için verdikleri tarihlerin geçerli olduğunu vurgulayan Topbaş, "Hatta ne zaman, nasıl yapılacağı da söylenmekte. Biz de vatandaşlarımıza bununla ilgili daha önce dağıttığımız broşürlerle ve gazete ilanları ile bunu gösterdik. İstanbul'da ulaşım sistemini ancak biz çözebiliriz" dedi. Kadir Topbaş, daha sonra Beykoz'da yürüyerek, vatandaşlarla sohbet etti. AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı Gümüşsuyu Mahalle temsilciliğini ve Gümüşsuyu Taksi Durağı'nı ziyaret eden Topbaş, taksi durağına gelen telefonları da cevapladı. 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...