maritbet girişmaritbet
Kayseriler de gezintinin yeni adını MyPet koydu

Kayseriler de gezintinin yeni adını MyPet koydu

Son dönemde şehir merkezlerinde yayılan ve "MyPet" adı verilen elektrikli bisikletler, gezi ile eğlenceyi bir arada sunuyor

Üç tekerlekli, tek kişilik "MyPet" ismi verilen elektrikli bisikletler, gezi ve eğlenceyi bir arada yaşamak isteyenlerin gözdesi oldu. 

Sahil kesimlerinde kullanılmaya başlayan ve kısa sürede Türkiye'nin pek çok kentine yayılan elektrikli bisikletler, hem şehir merkezlerini gezmek isteyen turistlere hem de şehirde yaşayan vatandaşlara eğlenceli bir deneyim ve gezi keyfi sunuyor.

Bisiklet kültürünün gelişmesine de katkı sunan çevre dostu gezinti bisikletleri, her yaş grubunca rahatlıkla kullanılabiliyor. MyPet'ler, yoğun şehir trafiğinde alternatif bir ulaşım aracı olarak da tercih ediliyor.

Yaşlıların da denge problemi olmadan rahatça kullanabilecekleri bu araçlar, üzerinde yapılacak birkaç değişikle sele takılıp oturarak kullanılacak hale getirilebiliyor.

Saati 15 lira

Kayseri'de MyPet kiralayan Özkan Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre Alanya'da turizm işletmeciliği yaptığını ve tatil beldelerinde gördüğü aracı kente getirdiğini söyledi. 

Kayseri şehir merkezinin düzlük olması nedeniyle gezinti bisikletinin kentte daha çok tercih edileceğini düşündüğü anlatan Aksu, "İnsanlar kent merkezinde gezinti için bu aracı tercih ediyor. Özellikle merkezde acil işi olanlar kiralıyor. Şehir trafiğinden kurtulmak için MyPet kiralayan birçok müşterimiz var" diye konuştu. 

İş yerinde yaklaşık 40 elektrikli gezinti bisikleti bulunduğunu ve zaman zaman bu sayının yetersiz kaldığını vurgulayan Aksu, muhasebeci bir müşterisinin gün içinde bir çok adrese gittiğini ve bu yoğunluk için MyPet'i tercih ettiğini dile getirdi. 

Otomobil kiralama işi yapan bir çok iş yerinde bu araçtan da bulunduğunun altını çizen Aksu "15 liraya 1 saat kiralanabiliyor. Saat uzadıkça ve kalabalık grup geldikçe indirim yapıyoruz. MyPet'e sahip olmak isteyenlerin ise 700 - bin 200 lirayı gözden çıkarması gerekiyor" dedi.

Aksu, aracın saatte yaklaşık 20 kilometre hız yapabildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Mypet'in bataryası 5-6 saatte şarj oluyor. Bu şarj ile yaklaşık 5 saat çalışabiliyor. 100 kilometreye yakın yol yapabiliyor. Bir saatlik kiralama ile Kayseri'nin istediğiniz yerine gidip gelebilirsiniz. Bir kimlik bırakarak kiralayabiliyorsunuz. Genellikle gençler ve çocuklar meraklı. Önümüzdeki günlerde  'MyPet Sokak Yarışmaları' adıyla bir organizasyon yapmayı planlıyoruz."

Sercan Küçükşahin, Orhan Canbulatel, Tevfik Işık/AA

Yorum Yaz