maritbet girişmaritbet
Memorial Sağlık Grubu, 10. hastanesini Ankara'da hizmete açtı

Memorial Sağlık Grubu, 10. hastanesini Ankara'da hizmete açtı

Türk sağlık sektörüne yön veren, uluslararası arenada tıbbi ve bilimsel başarıları ile referans merkezi olan Memorial Sağlık Grubu, 10’uncu hastanesi ile Ankara’da açıldı

Türk sağlık sektörüne yön veren, uluslararası arenada tıbbi ve bilimsel başarıları ile referans merkezi olan Memorial Sağlık Grubu, 10'uncu hastanesi ile Ankara'da açıldı. Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç ve Memorial Ankara Hastanesi Direktörü Dr. Levent Atay, grubun yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. Memorial Ankara Hastanesi'nin 42 bin metrekarelik kapalı alanı ile Başkent'in en büyük özel hastanelerinden biri olduğuna dikkat çeken Uğur Genç, “Memorial olarak büyük ve kapsamlı hastanelere yatırım yaparak, daha entegre sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Ankara'da sağlık hizmet kalitesinin yüksek olduğu şehirlerarasında yer alıyor. Bu anlamda Başkent'teki hekimlere ulaşmak, Türkiye'nin önde gelen tıp fakültelerinin olduğu ve iyi hekimlerin yetiştirildiği bir şehirde bulunmak bizim için çok önemli. Grubumuzun en önemli değerleri, kaliteli, fark yaratan, etik ve hastasını ön planda tutan hizmet anlayışıdır. Biz de bu noktadan hareketle bünyemize yeni hastaneler ekleyerek kaliteli ve dünya standartlarında sağlık hizmetlerimizle her geçen gün daha fazla insanın hayatına dokunmayı hedefliyoruz” dedi.

Ankara'ya 65 milyon dolarlık yatırım
Memorial Ankara'nın 50 milyon dolarlık bir yatırım ile hayata geçirildiğini anlatan Genç, “Yeni açılacak bölümler ile birlikte bölgeye toplam 65 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Ankara Hastanemizin bünyemize katılması ile birlikte 5 bin kişiyi aşan çalışan sayımızla büyük bir aile olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Uğur Genç, Türkiye'deki en ileri tıp teknolojisine sahip tanı-tedavi üniteleri, modern mimarisi ve yepyeni bir sağlık anlayışı ile bölgenin sağlık üssü olacağını belirterek, “Memorial Ankara, 60'ı yoğun bakım ünitelerinde olmak üzere 230 yatak kapasitesi, 11 ameliyathane ve 63 poliklinik ile hizmet veriyor. En yeni sterilizasyon tekniklerinin uygulandığı uluslararası standartlarındaki ameliyathanelerinde kullanılan led lambalar; ameliyatın niteliğine göre ışık rengini ayarlama ve ısı açığa çıkarmama özelliği sayesinde cerrah ve hastaya büyük ölçüde konfor sunuyor. 256 kesitli Bilgisayarlı Flash Tomografi (BT) cihazı sayesinde hastalar işlem sırasında radyasyondan çok daha az etkileniyor. Standart MR'dan daha geniş olan 70 cm çapındaki son teknoloji ürünü MR cihazı, özellikle kapalı alan korkusu olan hastalara büyük ferahlık sağlıyor. Hastanemizde ayrıca MR uyumlu anestezi cihazı ve monitör de bulunuyor” ifadelerini kullandı.

“Memorıal'ın uluslararası üne sahip bölümleri Ankara'da”
Memorial Ankara Hastanesi'nin başta Kalp Damar Cerrahisi, Girişimsel Kardiyoloji, Tıbbi Onkoloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi gibi Memorial'ın uluslararası üne sahip bölümleri olmak üzere tüm branşlarda multidisipliner bir anlayışla hizmet sunacağını belirten Genç, çok yakında tüp bebek, organ nakli, kemik iliği nakli ve radyasyon onkolojisi bölümleri de hizmet vermeye başlanacağını açıkladı. Memorial'in hastaların yaşam kalitesini artırmak için önemli çözümleri bir arada sunduğunu vurgulayan Genç, “Memorial Ankara Hastanesi'nde radyoloji görüntüleri ve laboratuvar sonuçları dijital olarak saklanıp, ilgili bölümlere aktarılıyor. Hastane bu özelliği sayesinde, Memorial Sağlık Grubu'nun diğer hastaneleri ile entegre çalışıyor. Farklı lokasyonlardaki doktorlara aynı görüntü üzerinden hasta konsültasyonu olanağı sunan sistem, hasta için en doğru teşhis ve tedavi olanaklarının planlanmasını sağlıyor” şeklinde konuştu.

SSK ile bazı branşlarda anlaştıklarını ifade eden Genç, şunları kaydetti:
“Bazı branşlarda Bakanlığın izin verdiği bazı branşlar var. Kardiyoloji, onkoloji alanında bazı hekimlerimiz devletle anlaşmalı olacak. Diğer branşlarda anlaşmamız olmayacak. Bugün SSK ile anlaşma yapsak hastane bir ay içerisinde dolar ve çok fazla hasta trafiği olur. SSK'nın verdiği fiyatlarla beraber kaliteli hizmet vermek, sayıyı değil, hacmi değil kaliteyi ön planda tutmak daha zor. Onun için biz biraz zoru seçiyoruz. Özel Sağlık Sigortalı, Merkez Bankası, özel şirketler veya sivil toplum kuruluşları ile özel anlaşmalar yapıp onlara bazı faydalar sağlamaya çalışıyoruz. İndirimler, bazı kampanyalar düzenliyoruz. Sosyal fayda anlamında yaptığımız çok önemli kampanyalarımız var. Halka inmeye çalışıyoruz. Odalar, borsalar, dernekler var. Bütün Ankaralılar bize gelebilir.”

Ankara'da bulunan özel hastanelerin altında bir fiyat uygulayacakların ayrıca yılda 150 bin civarında hasta bakmayı hedeflediklerini belirten Genç, “Fiyat olarak diğer özel hastanelerin daha altındayız. Orta üstü gelir grubunun gelebileceğini düşünüyorum. SSK ile yaptığımız branşlarla yine uzmanlarımız ve bazı hekimlerimizde yine herkes gelebiliyor olacak. Asıl orta üstü ve AB sekmendi hastalarımız daha fazla olacak. Yılda 150 bin civarında hasta bakmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Memorial Ankara Hastanesi Direktörü Dr. Levent Atay ise, Ankara Memorial olarak diğer hastanelerde alışkanlık haline gelen hizmette kaliteyi hedeflediklerini ifade ederek, “Sayılardan çok bildiğiniz üzere Memorial sağlıkta kalite de ünlü bir kurum. Bulunduğumuz bölgelerde referans merkezi hastaneler oluyoruz. Ankara'da da aday olduğumuz konular referans merkezi olmaya çalışacağız. Ankara'da iyi bir uluslararası hasta sektörü oluşmuş durumda. Bizim İstanbul ve Antalya hastanelerimizden sonra Ankara'da bunu hedefliyoruz” dedi. Atay, “Çok modern bir tıbbi alt yapıyla beraber Modern hizmet sunmayı hedefliyoruz. Erişiminde zorlanan, konforunda zorlanan Ankara'da bazı bölümler de hizmet sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Akademik kadro ağını genişleteceklerini belirten Atay, “45 hekimle başlayacağız, 15 tane doçentimiz olacak, kısa sürede 60 hekime çıkacağız. Oldukça yüksek sayıda akademik kadroyla başlıyoruz. 250 çalışanımız var ,yılsonuna kadar hekim kadrosunda 70'e tamamlamayı düşünüyoruz. Genel kadromuz da 600 civarlarına kadar yükselecek” dedi.

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trakya Şehir Hastanesi 2019'da hizmete girecek
  • 27.10.2018 11:08

Trakya Şehir Hastanesi 2019'da hizmete girecek

Tekirdağ Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, yaptığı açıklamada şehir hastanesi inşaat ...

Recep Tayyip Erdoğan 'Yeni Başbakanlık binasının yapımında sıkıntı yok'
  • 05.03.2014 16:41

Recep Tayyip Erdoğan 'Yeni Başbakanlık binasının yapımında sıkıntı yok'

Başbakan Erdoğan, ''Yeni Başbakanlık binasının yapımı ile ilgili bir sıkıntı söz ...

Memorial Sağlık Grubu, 10. hastanesini Ankara'da hizmete açtı
  • 07.02.2014 09:45

Memorial Sağlık Grubu, 10. hastanesini Ankara'da hizmete açtı

Türk sağlık sektörüne yön veren, uluslararası arenada tıbbi ve bilimsel başarıla ...

2012'nin ilk çeyreğinde en çok iş ilanları inşaat, sağlık ve eğitimde oldu!
  • 17.07.2012 10:53

2012'nin ilk çeyreğinde en çok iş ilanları inşaat, sağlık ve eğitimde oldu!

2012 yılının ilk çeyreğinde iş ilanları geçen yılın ilk çeyreğine oranla yüzde 3 ...

SAĞLIĞIN LİDERİ ROCHE!
  • 20.09.2011 12:08

SAĞLIĞIN LİDERİ ROCHE!

Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde üçüncü kez üst üste “Sağlık Sektö ...