maritbet girişmaritbet
MÜSİAD’ın 84. Genel İdare Kurulu Galası Hatay'da yapıldı

MÜSİAD’ın 84. Genel İdare Kurulu Galası Hatay'da yapıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 84. Genel İdare Kurulu Galası Hatay'da yapıldı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Ottoman Otel'de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kentin önemli bir medeniyet merkezi olduğunu söyledi. Binlerce yıldır onlarca medeniyete, farklı dinlere, dillere, inançlara, kültürlere, etnik kökenlere ev sahipliği yapmanın beraberinde getirdiği son derece olgun bir anlayışla insana bakışının bulunduğunu ifade eden Lekesiz, bunun beraberinde getirdiği bir toplumsal hoşgörünün olduğunu kaydetti. Hatay'ın geleceğinde tarım, ticaret, turizm, taşımacılık gibi sektörlerin bugünde olduğunu yarında olacağını vurgulayan Lekesiz, "Bunların hepsinin gelecekte Hatay'ın yol haritasını ortaya koyabilmek için mastır plan çalışmaları yapıldı. Bugün elimizde hem kamu hem de özel sektör için uygulama kabili sahip, 'Hatay İli Kırsal Kalkınma Tarım Stratejik Planı, Hatay İli Lojistik Mastır Planı, Hatay İli Turizm Stratejisi Eylem Planı' var. Öncelikli sektörlere ilişkin incelenmeye değer olgunlukta kalkınma planları var. Bu kalkınma ve stratejik planlar bizim de olsun diye yapılmadı. Tam tersine uygulanmak için yapıldı. İki yıldır bunları uygulamaya koyduk ve somut sonuçlar almaya başladık" diye konuştu. Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin de Türkiye'nin 2002-2014 bandında mukayese edildiğinde göz kamaştıran bir mesafe kat ettiğini söyledi.

2002 şartlarını değerlendirmeden bugünü değerlendirmenin eksik olacağını ifade eden Ergin, "Üç ay sonrasını göremediğimiz, insanların bir gecede fakir olduğu, güvenin istikrarın olmadığı bir dönem. Geleceğe endişeyle bakan, karamsar bir atmosferin hakim olduğu bir dönem. 3 Kasım 2002 seçimleri sonrasında oluşan tabloda temin edilen siyasi istikrar ve bunun getirdiği güven ortamı Türkiye'deki ekonomik istikrarın da habercisi oldu. 11 yıl sonra bugün, Türkiye milli gelirini 4 kat büyüten ihracatını 5'e katlayan bir noktaya geldi" diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise insanlığın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Hatay'ın, geçmişten günümüze farklı kültürlerin, inançların bir arada yaşadığı, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti olduğunu söyledi.

Suriye'deki olaylar
Daha önce de genel idare kurulu toplantısını Hatay'da yaptıklarını ve 2009 yılındaki bu etkinlikte Suriye'ye de gezi gerçekleştiğini hatırlatan Olpak, şu an Suriye'de yaşanan insanlık dramını ibretle izlediklerini kaydetti.

Suriyelilere yardım elini uzattıklarını belirten Olpak, "Uzatmaya da devam edeceğiz. Bugün, sektör kurullarımızın organize ettiği yardım kampanyası kapsamında, bazı Suriyeli ailelerimizle bir araya geldik. Acıların başladığı günlerden beri devam eden yardımlarımızın bir devamı olarak, 5 tırlık bir yardım paketiyle katkıda bulunduk" dedi.
Türkiye'nin 2013 yılı ekonomisini de değerlendiren Olpak, özellikle dünyanın önde gelen ülkelerinin ve Avrupa Birliği ülkelerinin büyümekte çok zorlandığı bir süreçte, Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesini korumasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin, 2013 yılının ilk 3 çeyreği sonunda, ortalama yüzde 4 büyürken, büyümeyi son 6 çeyrektir negatif yönde etkileyen özel sektör yatırımlarının, 3'üncü çeyrekte yüzde 5,3 arttığını vurgulayan Olpak, şöyle devam etti: "Bunun, Gezi olayları ve FED merkezli, iç ve dış şoklara rağmen, özel sektörün piyasaya olan güvenini göstermesi bakımından, güçlü bir mesaj olduğuna inanıyoruz. Bugün AB'nin 2013 büyümesi açıklandı. AB 2013 yılında yüzde 0,1 büyüdü. Aynı dönemde ülkemizin büyümesi, yaklaşık yüzde 4 olarak gerçekleşti. İşadamları olarak bizden beklenen daha fazla yatırım yapmamız, daha fazla istihdam oluşturmamız ve ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkıda bulunmamızdır. Bizim işadamları olarak beklentimiz ise büyük bedeller ödeyerek kazandığımız huzur, güven ve istikrar ortamının korunmasının sağlanması. Bunun sağlanması adına, biz işadamları ve bu ülkeyi seven herkes, taraf olmak durumundadır."

Olpak, ülkede son günlerde yaşananları, 2013 yılı başında açıklanan çözüm süreci ve demokratikleşme paketinden ayrı olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti. Olpak, "Bu ülkenin gelişmesi için çalışan herkes, özellikle de harika ekonomik verilere sahip bir mayıs ayından sonra gelen Gezi olayları ve tüm makroekonomik verilerin güzel gittiği yılın sonunda, 17 Aralık süreciyle başlayıp, olayların buraya gelmesine şu veya bu şekilde sebep olanlar, ellerini vicdanlarına koyarak, gelinen aşamadan kimlerin mutlu olduğuna, bu bedeli millet öderken kimlerin hesabına ödeme yapıldığına kafa yormalı, bu vebalin altında mahşeri vicdanda verilecek hesabı unutmamalıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Olpak ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Vali Lekesiz ile Ergin'e plaket vererek teşekkür etti.
?
Program sonunda Antakya Medeniyetler Korosu ilahi ve şarkılar söyledi.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MÜSİAD’ın 84. Genel İdare Kurulu Galası Hatay'da yapıldı
  • 15.02.2014 13:01

MÜSİAD’ın 84. Genel İdare Kurulu Galası Hatay'da yapıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 84. Genel İdare Kurulu Galası Hatay' ...

Veysel Eroğlu Hatay’da 14 projenin temel atma törenine katıldı
  • 14.02.2014 15:12

Veysel Eroğlu Hatay’da 14 projenin temel atma törenine katıldı

Veysel Eroğlu, Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen 14 tesisin temel atma törenind ...

Hatay'da 2 bin hektar alan yandı!
  • 10.08.2013 10:06

Hatay'da 2 bin hektar alan yandı!

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, pazartesi günü çıkan ve kenti saran tepe ...

Sadullah Ergin, Kırk Asırlık Türk Yurdu Sokağı Restorasyon Projesi'nin açılışını yaptı!
  • 14.04.2013 14:40

Sadullah Ergin, Kırk Asırlık Türk Yurdu Sokağı Restorasyon Projesi'nin açılışını yaptı!

Sadullah Ergin, Antakya Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle h ...

Türkiye'ye 43 bin Suriyeli göç etti!
  • 22.07.2012 14:34

Türkiye'ye 43 bin Suriyeli göç etti!

Birleşmiş Milletler'in yayımladığı son rapora göre, halk ayaklanmasının başlangı ...

TOKİ, Varyap'la Kırıkhan'a devlet hastanesi yapacak!
  • 07.07.2012 20:05

TOKİ, Varyap'la Kırıkhan'a devlet hastanesi yapacak!

Kırıkhan’ın yeni sağlık üssü olacak Kırıkhan Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı. ...