maritbet girişmaritbet
Sanayiye yapılan teşvik, inşaatın gelişimine destek olsun

Sanayiye yapılan teşvik, inşaatın gelişimine destek olsun

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, son günlerdeki tartışmaya katılarak önlemler alınırken reel ekonominin zarar görmemesi gerektiğini kaydetti

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, cari açık ve enflasyon gibi alanlarda önlemler alınırken reel ekonominin zarar görmemesinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Ali Yücelen, sanayicinin ayakta kalmak zorunda olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Reel sektör temsilcisi niye gitsin fabrikası dururken sermayesini dışarı çıkarıp yatırım yapsın? Niye inşaat yapsın? Evet, inşaatla büyüyemeyiz, hiçbir yere gidemeyiz ama sen bu adamı niye inşaat yapmaya teşvik ediyorsun da öbür taraftan tedbir alıyorsun? Tedbir almayın, teşvik edin. En başta kar marjlarını teşvik edin. Eğer siz sanayi, üretim yerine inşaatın, gayrimenkulün daha çok kazanacağı bir sistem ortaya koyarsanız, sanayici bulabildiği fonların bir kısmını fabrikasına aktarırken bir kısmını da 'O fabrika batmasın, küçülmeyeyim' diye götürüp inşaatlarda değerlendirebilir."

Yücelen, bir işverenin yapabileceği en kötü tedbirin istihdamda küçülmek olduğunu anlatarak, "Buna başvurmamak adına adam elindeki kaynağı götürüp inşaata yatırıyor, orada da istihdam yaratıyorsa o adamı suçlamak yerine, 'Neden bu adam sanayide devam etmiyor da inşaata yatırıyor?' diye sormak lazım" görüşünü paylaştı. Sadece inşaatla büyümenin bir risk olduğuna işaret eden Yücelen, aynı anda sanayinin de benzer ölçüde büyümesi ve öncelikli olarak üretimin sağlam temellere oturtulması gerektiğini söyledi.

Mücahid Eker, Zekeriya Gülün/AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sanayiye yapılan teşvik, inşaatın gelişimine destek olsun
  • 20.09.2014 11:54

Sanayiye yapılan teşvik, inşaatın gelişimine destek olsun

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, son günlerdeki tartışmaya katılarak önlemler alınırk ...