maritbet girişmaritbet
BSH Küçük Ev Aleti Fabrikası 20 milyon TL yatırımla üretime başladı!

BSH Küçük Ev Aleti Fabrikası 20 milyon TL yatırımla üretime başladı!

2015’e dek Türkiye’ye 300 milyon Euro yatırım yapma kararı alan BSH Ev Aletleri yatırımlarının ilk meyvelerini alıyor

 

BSH Ev Aletleri, 550.000 m2 büyüklüğündeki Çerkezköy tesisinde yeni bir küçük ev aletleri fabrikası daha açtı. 25 Mart 2013 Pazartesi günü açılış töreni gerçekleştirilen yeni fabrikada metal ve plastik dilimleyici, blender ve elektrikli süpürge üretimi yapılacak ve fabrikanın 2013 yılı sonuna dek 500.000 ünitenin üzerinde üretim gerçekleştirmesi bekleniyor. Açılış töreninde yaptığı konuşmada BSH'nin 1992'den bu yana Türkiye operasyonlarına 1,4 milyar TL yatırım yaptığını hatırlatan BSH Ev Aletleri CEO'su Norbert Klein, küçük ev aletleri fabrikasının açılışıyla birlikte bu segmentteki üretim kapasitelerini arttırmış olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. 
 
Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla Türkiye'nin ve dünyanın lider beyaz eşya üreticileri arasında yer alan BSH Ev Aletleri, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan BSH Küçük Ev Aletleri Fabrikası'nın açılışını 25 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdi. BSH Ev Aletleri CEO'su Norbert Klein'in ev sahipliğinde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın yanı sıra, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da katıldı.
 
BSH'nin yeni küçük ev aletleri fabrikasının inşaatı ve üretime geçmesi için 20 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirildi. Metal ve plastik dilimleyici, blender ve elektrikli süpürge üretimi yapmak üzere 2013'ün Ocak ayı itibarıyla faaliyete açılan fabrikada halihazırda 100 kişilik bir çalışan kadrosu görev alıyor. Fabrikada istihdam edilen çalışan sayısının 3 sene içinde 400'e çıkarılması planlanıyor. 14.000 m2'lik bir alana kurulu olan fabrikanın 2013 sonuna kadar 500.000 ünitenin üzerinde üretim gerçekleştirmesi bekleniyor. Fabrikanın tam üretim kapasitesi ise 2 – 3 milyon birim.
 
BSH Küçük Ev Aletleri Fabrikası'nın açılış töreninde davetlilere seslenen BSH Ev Aletleri CEO'su Norbert Klein, BSH'nin 1992'den bu yana Çerkezköy'deki fabrikalarına 1,4 milyar TL yatırım yaptığını hatırlatarak, BSH Küçük Ev Aletleri Fabrikası'nın da bu zincirin bir parçası olduğunu dile getirdi. Klein, “Söz konusu yatırımlar sayesinde, Çerkezköy tesislerimiz büyük beyaz eşya alanında BSH Grubu'nun en büyük üretim merkezi haline geldi. Şimdi BSH Küçük Ev Aletleri Fabrikası ile birlikte bu segmentteki üretim kapasitemizi de arttırmış oluyoruz” dedi. BSH bünyesinde 2015'e kadar 300 milyon Euro tutarında yatırım yapmayı hedeflediklerini belirten Klein, bu doğrultuda yeni üretim tesisleri açmaya ve mevcut tesislerinde kapasite artırımına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.    
 
BSH Ev Aletleri hakkında                      
 
BSH, Türk beyaz eşya sektörüne, Avrupa'nın en çok tercih edilen markaları Bosch ve Siemens'in yanı sıra özel markası Gaggenau ve yerel markası Profilo ile hizmet veriyor. Türkiye'nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi olan BSH, ülkemizdeki yabancı sermayeli şirketler arasında 7., tüm sanayi şirketleri arasında ise 24. sırada yer alıyor. Kuruluşundan bu yana yaptığı 700 milyon Euro yatırımla Türkiye'nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi konumunda bulunan BSH'nin Türkiye'de yaklaşık 4.900 çalışanı ve 3.000'den fazla bayiden oluşan güçlü bir dağıtım ağı bulunuyor. Şirketin Çerkezköy'deki tesislerinde buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinesi üretimi gerçekleştiriliyor. 550.000 m2 büyüklüğündeki Çerkezköy tesisi, 4 milyon birimlik üretimiyle BSH Grubu'nun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi konumunu koruyor.
 
http://www.bsh-group.com.tr/ 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...