maritbet girişmaritbet
Pendik’te 300 dönümlük araziye koruluk yapılacak

Pendik’te 300 dönümlük araziye koruluk yapılacak

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Pendik'te bulunan 300 dönüm arazi üzerinde yer alan fabrika yıkıldıktan sonra alanın ağaçlandırılacağını söyledi.

Yapı malzemesi şirketi YTONG'un Pendik'te 1963 yılında 300 dönüm arazi üzerine kurulan fabrikası yıkılıyor, yerine dev bir yeşil alan geliyor. Bu cümlenin içinde hem yeni bir yatırımın haberi, hem de bölge insanının nefes alacağı yeni bir yeşil alanın müjdesi var. Böyle şeyler yazmayı özlemişiz.

YTONG Türkiye CEO'su Fethi Hinginar ile Çatalca'daki Türkiye'nin en yeşil fabrikasında bir araya geldik. Geçtiğimiz yıl 30 milyon Euro'luk yatırımla devreye giren bu fabrika dünyadaki ilk ve tek yeşil sertifikalı YTONG tesisi. Hinginar, şirketin 2018'de 55'inci yılını kutlayacağını söyleyerek yeni bir yatırım haberi verdi. Artık şehir içinde kalan Pendik'teki fabrikanın TOKİ tarafından kamulaştırıldığını, onun yerine Gebze'de Organize Sanayi Bölgesi'nde 500 bin metreküp kapasiteli yeni bir fabrika kuracaklarını söyledi. 50 milyon Euro yatırımla gerçekleştirilecek fabrika 2018 yılında üretime başlayacak, gazbeton üretimi de ikiye katlanacak.

EVİNİZİ MANTOLARKEN YANGIN RİSKİNİ HESAPLIYOR MUSUNUZ?

Yere devrilen bir mumun, düşen bir sigaranın, sentetik bir perdeyi bir anda nasıl bir alev topuna çevirdiğine umarım tanık olmamışsınızdır. Ateşin kaynağı kadar, nereye düştüğü de önemli. Halılar, perdeler, duvarlar, dış cephe. Bunların hepsi bir anda çıraya dönüşebiliyor.

YTONG CEO'su Fethi Hinginar yeni yatırımları konuşurken yeni bir üretimin de bilgisini verdi. Şirket Avrupa'nın tercih ettiği ısı yalıtım ürünü olan mutlipor'u bu yıl Türkiye'de üretmeye başlamış. Bu ürünün özelliği yangına yüzde 100 dayanıklı olması ve aynı zamanda enerji tasarrufu sağlaması. Almanya'da geliştirilen bu ürün, mantolamaya alternatif olarak nefes alan bir ısı yatılımı sunuyor ve bu özelliğini de ömrü boyunca kaybetmiyormuş. Türkiye'de yılda 100 bin yangın vakası yaşanıyor ve bunun 25 bini İstanbul'da. Bu olaylardaki ölümlerin büyük çoğunluğu da yanmaya değil zehirlenmeye bağlı. Türkiye'de henüz denetimi tam sağlanamasa da binalarda 9 kat üstüne yanmaz dış cephe zorunluluğu var. Şu anda mevcut binaların sadece yüzde 10'unda bu özellik var. Dış cepheyi güzelleştirip ısı yalıtımını da sağlarken bence bu özelliği gözardı etmek olmaz.

EMİRGAN KORUSU GİBİ BİR ALAN OLUŞTURULACAK

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan da YTONG cephesinden aldığımız bilgiyi doğruladı. Sağda Fotoğrafını gördüğünüz 300 dönüm arazi üzerinde yer alan fabrika yıkıldıktan sonra alanın yüzde 70'inin ağaçlandırılacağını söyledi. Turan, “Orada Emirgan Korusu gibi yeşil alan oluşturulacak” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pendik’te 300 dönümlük araziye koruluk yapılacak
  • 12.03.2017 14:28

Pendik’te 300 dönümlük araziye koruluk yapılacak

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Pendik'te bulunan 300 dönüm arazi üzerinde yer alan ...