maritbet girişmaritbet
TOKİ, konteyner kent ihalesini tamamladı

TOKİ, konteyner kent ihalesini tamamladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, (TOKİ) ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Hatay’a sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar’a kurulacak konteyner kentin ihalesini tamamladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, (TOKİ) ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Hatay'a sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar'a kurulacak konteyner kentin ihalesini tamamladı. TOKİ, 2 bin konteyner kurulacak merkezin altyapısının yanı sıra 2 ilköğretim okulu ve bir lise ile 2 cami inşa edecek. Ayrıca atıl durumda bulunan Milli Eğitim binası, idari binalar, Emniyet Müdürlüğü binası ve Sağlık Müdürlüğü binasının kolonları güçlendirilerek yeniden inşa edilecek.

Hatay'a sığınan ve Reyhanlı, Altınözüve Yayladağı ilçelerindeki çadır kentlerde barındırılan Suriyeliler için Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki Hac Konaklama Tesisleri'ne kurulacak konteyner kentte için sürdürülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. TOKİ, merkeze konuşlandırılacak 2 bin konteyner altyapı ihalesini tamamladı.

7 firma katıldı teklif verdi

TOKİ'nin Bilkent'deki merkezinde yapılan ihaleye, 7 firma teklif verdi. İhale komisyonun teklifleri incelemesinin ardından Föy İnşaat Taahhüt ve Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti ihaleyi kazanan firma oldu. Firma yer tesliminin ardından çalışmalara başladı.

315 bin metrekareye kurulacak

Suriyelilerin barındırılacağı konteyner kent 315 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca temin edilecek 2 bin konteyner, TOKİ'nin altyapısını tamamladığı merkeze konuşlandırılacak. TOKİ konteyner kentte, 2 cami, 2 ilköğretim okulu ve bir lise inşa edecek. İdare ihale kapsamında ayrıca atıl durumda bulunan milli eğitim binası, idari binalar, emniyet müdürlüğü binası, protokol ağırlama binası ve sağlık müdürlüğü binasını da yenileyecek. Bu binalar kolonlar haricinde yıkılacak. Kolan güçlendirmesi yapıldıktan sonra yeniden inşa edilecek.

TOKİ, konteyner kentin altyapı çalışmalarını tamamlanmasının ardından AFAD'a teslim edecek. Konteynerlerin yerleştirilmesiyle Hatay'ın üç ilçesinde Kızılay tarafından kurulan çadır kentlerde barınan Suriyeliler'in tamamı buraya taşınacak.

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de geçtiğimiz günlerde Kilis Valisi Yusuf Odabaşı ile birlikte konteyner kentin kurulacağı alanda incelemelerde bulunmuştu.

Yorum Yaz