maritbet girişmaritbet
TOKİ’den Sütlüce’ye 397 konut müjdesi!

TOKİ’den Sütlüce’ye 397 konut müjdesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Sütlüce mevkiinde 397 konut, 16 dükkan inşa edecek.

Toplu konut uygulamaları ile Türkiye'nin her bölgesinde konut projeleri üreten TOKİ, Beyoğlu ilçesi, Sütlüce mevkiinde 397 adet konut, 16 dükkan, 1 adet dini tesis ve otopark projesi için kolları sıvadı. 

TOKİ tarafından yapılması planlanan projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

40 milyon liralık bedel ile hayata geçirilecek olan proje toplam 15 bin 530 metrekarelik yüzölçümüne sahip. Alanda mevcut halde bulunan yapılar Belediye ekipleri tarafından yıkılacak ve proje alanı TOKİ' ye boş olarak teslim edilecek. 

Projenin hafriyat aşamasının 6 ay, inşaat aşamasının ise 7 ay ve 1 ay gecikme payı ile birlikte tüm çalışmaların toplam 14 ay içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmedi planlanlanıyor. 

2003'ten bu yana belediyelerle işbirliği içinde yaşam alanları planlamaya ve çağdaş kentleşmeye yönelik kapsamlı bir politika izleyen TOKİ, kentsel yenileme projelerine hızla devam ediyor. 

Sütlüce mevkiinde hayata geçirilecek olan proje ile hane başı 5 kişi olduğu kabulüyle toplam 397 konutta 1985 kişilik nüfusun barınacağı tahmin ediliyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’den Sütlüce’ye 397 konut müjdesi!
  • 22.12.2016 08:20

TOKİ’den Sütlüce’ye 397 konut müjdesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Sü ...