maritbet girişmaritbet
Ankara, balon turizminin 3. merkezi oluyor

Ankara, balon turizminin 3. merkezi oluyor

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, "Balonla Keşf-i Alem; Frigler'den Cumhuriyete Balon Turları Projesi" hayata geçirildi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Frig medeniyetinin başkenti Gordion'un kalıntıları ile Sakarya Meydan Muharebesi'nin yaşandığı alanlara yönelik balon turlarını içeren "Balonla Keşf-i Alem; Frigler'den Cumhuriyete Balon Turları Projesi", hayata geçirildi. 

Polatlı Belediyesi, Türk Hava Kurumu (THK) ve Ankara Kalkınma Ajansı (AnkaraKA) işbirliğinde gerçekleştirilen projenin uygulanmaya konulması nedeniyle Gordion kalıntılarının da yer aldığı Polatlı'nın Yassıhöyük mevkisindeki Midas tümülüsü alanında tören düzenlendi. 

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, törendeki konuşmasında, "Balonla Keşf-i Alem; Frigler'den Cumhuriyet'e Balon Turları" projesi kapsamında, Kapadokya ve Pamukkale'den sonra Polatlı'da, Türkiye'nin balon turizminin 3. merkezinin oluşturulduğunu belirtti. 

Projeye kapsamında yaklaşık 1 yıldır THK ve AnkaraKA ile çalışma yürüttüklerini aktaran Yıldızkaya, şöyle devam etti:

"Bölgemiz, Büyük İskender'in kördüğümü kestiği Frig medeniyetinin Başkenti Gordion ve yakın tarihimizin dönüm noktası Sakarya Zaferi gibi büyük tarihi değerlere sahip. Bu değerlerimizi yeniden keşfetmek için bir dizi çalışma yürütüyoruz. Yüzlerce tümülüsü barındıran, Sakarya Meydan Muharebesi'nin geçtiği alanları havadan görme imkanı sağlayacak balon turizmini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz, belediye olarak ilk adımı attık. İlerleyen zamanda Polatlı semalarında onlarca, yüzlerce balon gökyüzünü süsleyecek. Şehrimize gelecek binlerce insan gökyüzünden şehrimizin tarihi değerlerini izleyecek." diye konuştu.

Planlı uçuşlara 3 Ekim'de başlanacağını ve 8 ay ücretsiz gerçekleştirileceğini dile getiren Yıldızkaya, gökyüzünde nikah kıydırmak isteyenlerden yoğun talep aldıklarını da ifade etti. 

"Bu bölgemiz de neden Kapadokya ve Pamukkale olmasın?"

THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi Genel Müdürü Erdoğan Arslantaş, Kapadokya ve Pamukkale'de sürdürülen balon turlarını Polatlı'da da başlatmaktan memnuniyet duyduklarını anlatarak şunları söyledi:

"Frigya'nın Başkenti Gordion ile Kurtuluş Savaşı'mızın dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin yapıldığı topraklar üzerinde yaşamak bizlere bazı sorumluluklar vermiş. Bu bölgemiz de neden Kapadokya ve Pamukkale olmasın? Belediyemiz, Ankara Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Kurumu işbirliğiyle projeyi hayata geçirdik. Kapadokya bölgesinde aynı anda 150'den fazla balon havada, aynı manzara Polatlı'da da gerçekleşecek." 

AnkaraKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan da 900'den fazla projeye yaklaşık 141 milyon lira finansman sağladıklarına, bu projeyle de "Frig Gordion" ve "Sakarya Zaferi" turizm potansiyelini harekete geçirmeyi hedeflediklerine işaret etti. 

Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer'in yanı sıra diğer protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı törende, protokol üyelerinin ilk balon uçuşunu gerçekleştirmesiyle proje hayata geçirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göbeklitepe’nin yeni gözdesi balon turizmi!
  • 25.09.2020 11:22

Göbeklitepe’nin yeni gözdesi balon turizmi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "tarihin sıfır noktası" olarak nitel ...

Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik plajı Fethiye'de açıldı
  • 19.08.2020 17:12

Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik plajı Fethiye'de açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin il ...

Olumsuz hava şartları balon turlarını etkiledi
  • 20.05.2017 10:47

Olumsuz hava şartları balon turlarını etkiledi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, olumsuz hava şartları ned ...

Ankara, balon turizminin 3. merkezi oluyor
  • 28.09.2016 13:40

Ankara, balon turizminin 3. merkezi oluyor

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, "Balonla Keşf-i Alem; Frigler'den Cumhuriyete Balo ...