maritbet girişmaritbet
Antalya bu yıl 9 milyon turist bekliyor!

Antalya bu yıl 9 milyon turist bekliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl gelecek turist sayısının 9 milyonun üzerinde olacağını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat'ta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, muhtarlar ve mahalle başkanları ile bir araya geldi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türel, turizm ile ilgili umut verici konuştu. Geçen seneye oranla artı 3 milyon civarında Rus turistin gelmesini beklediklerini söyleyen Türel, Avrupa pazarında da çok fazla bir gerileme olacağını düşünmediğini kaydetti.

Türel, turizmdeki rakipler İspanya ve Yunanistan'ın hemen hemen rezervasyonlarını kapattığını vurgulayarak, Türkiye'nin rekabet edilemez yönünün ise ürün kalitesi ve fiyat dengesi olduğunu anlattı.

menderes türel

"9 milyon turist bekliyoruz"

Turistlerin, Türkiye'deki fiyatlarla kaliteli hizmeti diğer ülkelerde alabilmesinin mümkün olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Oralara hem daha fazla para verip hem yer bulmakta zorlananlar inanıyorum ki son dakikalarda Türkiye'ye bir eğilimde bulunacak. Siyasi gelişmeler turizm hareketini etkiliyor doğru ama bir süre etkiliyor. TÜİK'in bir yetkilisi ile görüşüyorduk kendisi 'Çipras'ın Yunanistan avrodan çıkacak açıklamasından sonra bir tane oda satamamışlar. Ama daha sonra gerginlikler unutulunca gelişmeler unutulunca Yunanistan'ın rekorunu kırdık. Yunanlılar bir tane satamazken kasım-aralıkta Yunanistan rekorunu kırdık.' dedi. Alman ve Hollandalı turistlerde de kayıp olmayacak, Geçen sene 2 milyon Alman gelmişse bu sezon 1,5-2 milyon arası, belki daha üstü Alman turist tahminlerime göre gelebilir. Geçen sene 350 bin Hollandalı turist gelmişse yine 250 bin 300 bin belki üstü olabilir. Geçen sene (Antalya) 6 milyonun üzerinde bir rakamla sezonu kapatmışsak bu sene çok olumsuz bir şey olmazsa 9 milyonun üzerinde olur. Geçen seneden daha iyi bir sezon geçireceğimizi görüyoruz." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

 Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi
  • 14.03.2023 09:52

Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi

1100 yataklı hastanede 40'ın üzerinde ameliyathane ve 250'nin üzerinde yoğun bak ...

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 8 milyonu aştı!
  • 18.08.2022 11:40

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 8 milyonu aştı!

Türkiye'de en fazla 5 yıldızlı otele sahip Antalya'ya, yılın 7,5 ayında yurt dış ...