maritbet girişmaritbet
Bitlis'teki 600 mağara, turizme kazandırılıyor

Bitlis'teki 600 mağara, turizme kazandırılıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Madavans ve Harabeşehir kanyonlarında bulunan yaklaşık 600 mağara evin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, 47 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilmesi planlanan proje hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye adına hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına (DAKA) sunulan "Harabeşehir Bölgesi Ekoturizm Projesi"nin kabul edildiğini belirten Çoban, projenin şu anda çizim aşamasında olduğunu kaydetti.

"6 bin yıllık geçmişe sahip"

Yaklaşık 6 bin yıllık bir geçmişe sahip Harabeşehir'in Urartular, Romalılar ve Bizanslıların izlerine rastlandığını ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

"Ama en önemlisi bin yıldan beri Müslüman Türk milletinin izlerini bulabilirsiniz. Bu mağara evlerde yakın tarihimize kadar insanlar yaşıyordu. Hatta bazıları soğuk hava deposu gibi kullanılıyordu. Biz artık buraların turizme açılmasının ülke insanına daha hayırlı olacağına inanıyoruz."

Projenin yaklaşık 17 kilometrelik bir alanı kapsadığını anlatan Çoban, "Projede seyir tepeleri, barınma alanları, yürüyüş parkurları, kafeler, restoranlar konaklama merkezi oluşturacağız. Yaklaşık 47 milyon liralık bir yatırım söz konusu" dedi.

Yorum Yaz