maritbet girişmaritbet
Bölgesel Gelişme İçin Etkin Ortaklıklar Çalıştayı yapıldı

Bölgesel Gelişme İçin Etkin Ortaklıklar Çalıştayı yapıldı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır'da Bölgesel Gelişme İçin Etkin Ortaklıklar Çalıştayı gerçekleştirdi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır olarak bölgedeki diğer illerle turizmde yeni hamleler ve çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

Kalkınma ajanslarının Türkiye'nin kalkınması anlamında faaliyet yürüttüklerini anımsatan Aksoy, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 26 bölgede bir kalkınma ajansı oluşturuldu ve bunlarda Türkiye genelinde çalışmalara başladı. Karacadağ Kalkınma Ajansı da bunlardan birisidir. Şanlıurfa ilimizle birlikte ajans olarak bölgenin gelişmesi ve kalkınması adına belirli çalışmaları ortaya koymak ve sektörlerin daha iyi bir noktaya gelmesi adına yine illerdeki dinamiklerle birlikte ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz."

Vali Aksoy, kalkınma planlarının hazırlanmasında yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının önemli katkıları olduğunu dile getirerek, "Bölgenin gelişmesi ve kalkınması için bölge planları oluşturuluyor. Bölge planlarının hepsi de çevre düzeni planları ve belediyelerin yaptığı diğer planların üstünde onların üst ölçeğindeki bir planlama olduğunu da ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla kalkınma ajansımızın ortaya koyduğu bu planlar diğer planların da en üst planı olarak bundan sonraki çalışmalarımızda bize rehberlik edecektir." ifadelerini kullandı.

Çalıştay, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral'ın yaptığı sunumla devam etti.

Çalıştaya, Bulgaristan Kalkınma Ajansı (BARDA) ve Ganada Bölgesi Bölge Meclisi (İspanya) yetkilileri ile kurum müdürleri katıldı.

Yorum Yaz