maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İztuzu uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İztuzu uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Valiliğine gönderilen yazıda, İztuzu Plajı'nın ivedi olarak boşaltılması istendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Valiliğine gönderilen yazıda, "İztuzu Plajı'nın DALÇEV AŞ tarafından işgal edildiği iddiasıyla kolluk kuvveti marifetiyle ivedi olarak boşaltılması" istendi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk imzasıyla Muğla Valiliğine gönderilen yazıda, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine (MSKÜ) tahsis edilen alanda hukuka aykırı biçimde DALÇEV AŞ yetkilisi Ramazan Oruç tarafından 11 Mayıs 2016 tarihinde işgal yapılmış olduğundan, alanın kolluk kuvveti marifetiyle ivedi olarak boşaltılması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim" ifadelerine yer verildi. Bunun üzerine MSKÜ İktisadi İşletme yetkilileri ile Dalyan Çevre Geliştirme, Turizm, İnşaat, Emlak ve Otel AŞ (DALÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, Ortaca Kaymakamlığına gelerek Kaymakam Fatih Ürkmezer ile bir süre görüştü.Görüşme sonrasında gazetecilere açıklama yapan MSKÜ İktisadi İşletme Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler, İztuzu'nda yaşanan belirsizliğin hem turizmcileri hem de yöre halkını rahatsız ettiğini belirtti.Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen yazı üzerine Kaymakamlığa geldiklerini ifade eden Özler, "Kaymakam bey gerekli işlemleri ve yazışmaları yapacağını ifade etti. İztuzu bize emanet bırakıldığı için bir an önce boşaltılmasını ve turizm sezonuna hazırlanmasını istiyoruz. Biz üniversite olarak bir an önce bu meselenin çözülmesini bekliyoruz. Konunun bu hafta içinde netleşeceğini düşünüyoruz" dedi.

Olay

Ortaca Belediyesince işletilen İztuzu Plajı, 11 Haziran 2014'te Muğla Valiliği bünyesinde kurulmuş olan Muğla Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketinin (MUÇEV) yaptığı ihaleyle, özel şirket DALÇEV'e verilmişti. Ortaca Belediyesi ihalenin iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesinde dava açmıştı. Mahkeme, ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiş, karşı taraftan yapılan itiraz üzerine aynı mahkeme yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı.Bunun üzerine MUÇEV, 10 Kasım 2014 tarihinde İztuzu'nun boşaltılması için belediyeye yazı göndermişti. Belediyenin tesislerdeki demirbaşların envanterinin çıkarılması için ek süre talebi üzerine işlem, 10 gün ertelenmiş, bir süre sonra mahkeme, Ortaca Belediyesinin talebi üzerine tahliye kararının yürütmesini durdurmuştu.Belediyenin, Valilik aleyhinde Muğla 2. İdare Mahkemesine açtığı davada ise plajın kiralanması işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmişti.Kararın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İztuzu Plajının işletmesini, imzalanan protokolle MSKÜ'ye vermişti.Üniversite yetkilileri de geçtiğimiz hafta İztuzu Plajı'nın özel firma tarafından işgal edildiği iddiasıyla tutanak tutarak Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulunmuştu. Kaymakamlık, belgelerin 7 gün içinde incelenerek karar alınması, kararın olumsuz olması halinde özel firma yetkililerinin plajdan kolluk kuvvetleri aracılığıyla tahliye edilmesi yönünde tutanak tutarak plajdan ayrılmıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dalyan’da Caretta Run Yarışları!
  • 05.09.2016 09:33

Dalyan’da Caretta Run Yarışları!

Parkurun tozunu kaldırıp, biraz ter atmaya var mısınız? ...

İztuzu Plajı'nın sakinleri; insanlar ve kaplumbağalar!
  • 05.07.2016 08:25

İztuzu Plajı'nın sakinleri; insanlar ve kaplumbağalar!

Muğla Ortaca'daki İztuzu Plajı'nın gündüz sakinleri insanlar olurken, gece ev sa ...

İztuzu 5 saatte tahliye edildi!
  • 01.06.2016 10:01

İztuzu 5 saatte tahliye edildi!

İztuzu Plajı’ndan işgalci olduğu öne sürülen DALÇEV A.Ş. jandarmaların nezaretin ...

İztuzu Plajı için karar verildi
  • 29.05.2016 09:16

İztuzu Plajı için karar verildi

İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine sahip olduğu iddiasındaki DALÇEV A.Ş, 11 Mayı ...

İztuzu Plajı ihalesi ile ilgili son durum!
  • 27.05.2016 10:24

İztuzu Plajı ihalesi ile ilgili son durum!

Muğla 1. İdare Mahkemesi, İztuzu Plajının işletmesiyle ilgili özel şirket DALÇEV ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İztuzu uyarısı
  • 19.05.2016 11:50

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İztuzu uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Valiliğine gönderilen yazıda, İzt ...