maritbet girişmaritbet
Doğuş D-Marin’de yeni yatırımlara yelken açtı

Doğuş D-Marin’de yeni yatırımlara yelken açtı

Doğuş grubunun geçen yıl mayıs ayında 75 milyon dolarlık yatırımla Aydın’ın Didim ilçesinde faaliyete geçirdiği Didim Marina (D-Marin) 6 ayda hizmet verdiği tekne sayısını 1000’e çıkararak hedeflerini artırdı

Kaynak: ESENGÜL METİN / Milliyet


Doğuş grubunun geçen yıl mayıs ayında 75 milyon dolarlık yatırımla Aydın'ın Didim ilçesinde faaliyete geçirdiği Didim Marina (D-Marin) 6 ayda hizmet verdiği tekne sayısını 1000'e çıkararak hedeflerini artırdı. Bu yıl tekne sayısını 1500'e çıkarmayı hedefleyen grup, ‘4 gün öde 7 gün kal', çekme-atma hizmeti alan yatçılara ‘1 ay ücretsiz bağlama imkânı' ve 12 ay bağlama yapan teknelere ‘15 aylık bağlama imkânı” gibi cazip kampanyalar düzenliyor.

Kampanyalarla tekne sahiplerini sevindireceklerini belirten D-Marin Didim Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan, “Amacımız sadece Türkiye değil Akdeniz çanağındaki ülkelerin de merkezi olmak” dedi. Bezirgan, açılıştan bu yana 4.1 milyon dolarlık ek yatırımla marinaya 250 kişinin tatil yapabileceği bir plaj, yat kulübü, VIP deniz shuttle hizmeti, süpermarket, yat malzemeleri satış mağazası gibi pek çok yeni hizmeti eklediklerini ifade etti. Bezirgan mayısın ortalarına kadar 6.5 kilometrelik dört şeritli çevre yolu yapımının da tamamlanacağını sözlerine ekledi.

‘Tekne alımı arttı'
Yaklaşık 15 bin yat bağlama kapasitesine sahip Türkiye'de henüz ihtiyacı karşılayacak oranda marina sayısına ulaşılmadığına dikkat çeken Bezirgan, buna karşın Ulaştırma ve Turizm Bakanlıkları'nın teşvikleriyle açılacak yeni marinalarla önümüzdeki süreçte yat bağlama kapasitesinin 25 bini bulmasını beklediklerini söyledi. Ekonomik kriz nedeniyle tekne alımlarının azaldığı Avrupa'ya karşın Türkiye'de tekne satışlarının ciddi oranda artış gösterdiğine dikkat çeken Bezirgan, “Denizlerimizdeki teknelerin yüzde 60'ı Türk bayraklı” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz