maritbet girişmaritbet
Fethiyeli turizmciler bu yaz daha umutlu!

Fethiyeli turizmciler bu yaz daha umutlu!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki turizmciler, turizm sezonun geçen yıla göre daha iyi geçmesini bekliyor.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile kültürel özellikleri sayesinde Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi bölgede tatil yapıyor. Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen bin 965 rakımlı Babadağ'dan hava şartlarına göre 12 ay uçuş yapabilen macera tutkunları, Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buluyor.

İlçeye gelenler deniz, kum ve güneşin yanı sıra "Hayalet Şehir" olarak bilinen Kayaköy Ören Yeri ile Amintas Kaya Mezarları, Telmessos Antik Kenti, Kadyanda Antik Kenti'ni gezerek tarihe yolculuk gerçekleştiriyor.

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fethiye'nin 55 bin yatak kapasitesiyle yıllık ortalama 1 milyon 250 bin turisti ağırladığını söyledi.

Uysal, Türkiye'de geçen yıl terör olayları ve hain darbe girişimi nedeniyle iç turizmde bir ay kayıp yaşandığını ve bunların turizme büyük zararı olduğunu hatırlattı.

Fethiye'de 5 yıldızlı otellerden butik otellere kadar her kesime hitap eden birçok tesisin bulunduğunu anlatan Uysal, "Fethiye başlı başına çekim merkezi. Ölüdeniz, Babadağ, Kayaköy, Kelebekler Vadisi, Göcek, Likya Yolu ile sayamayacağımız kadar çok aktivite yapma imkanı var. Hepsi birbirinden güzel koylarımız var. O yüzden Fethiye, Türkiye'de en güzel tatil geçirilecek yerlerden bir tanesi. Tesislerimiz de yeni sezon için hazır." dedi.

Uysal, turizmciler olarak hükümetin desteklerinden memnun olduklarını, yurt dışındaki reklam kampanyalarının daha da artırılmasını gerektiğini vurguladı.

Ülke içinde yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle yurt dışında bir imaj sorunu yaşandığını belirten Uysal, "2017 yurt dışı rezervasyonlarına kötü başladık ama son bir aydır yurt içi ve yurt dışından aldığımız rezervasyonlar toparlanmaya başladı. Geçen sene 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle kaybettiğimiz bir aylık süredeki yerli müşteriyi de toparlarsak geçen senenin üstünde çok güzel bir sezon geçireceğimizi umuyorum." diye konuştu.

"Bu sene her gelen turist bizim için çok özel olacak"

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da 2017'de Rusya ile ilişkilerin rayına oturmasının avantajının yaşanacağını ifade etti.

Fethiye'ye Güney Kore, İsrail, Lübnan, Kuzey Afrika'dan ziyaretçileri beklediklerini anlatan Saatcı, şöyle konuştu:

"Avrupalı turist daha çok İspanya, Portekiz, Yunanistan, İtalya pazarına geçti. Kriz eşittir fırsat gözüyle bakacak olursak Fethiye'nin 2016'dan bir çeyrek daha iyi olacağını düşünüyorum. Fethiye, kültür, tarih, deniz, doğa, spor yani turizmin hangi çeşitliliği aklınıza gelirse gelsin hepsine ev sahipliği yapıyor. Her şeyden önce Fethiye yöresel ve milli kültürü muhafaza eden bir yer. Fethiye sıradanlaşmış, birbirinin aynısı olan bir fabrika imalatı değil, imalat hatası olan bir yer. Bu sene her gelen turist bizim için çok özel olacak çünkü artık bizde bir tek turisti memnun ederek göndermenin bize getirisinin ne olduğunu bütün sektör olarak fark ettik. 2016 krizinin turizme kazandırdığı en büyük değer, gelen bir turistin memnun kalarak gönderilmesinin hepimizin kafasına işlemiş olması."

Saatcı, katıldığı fuarlarda turizmcileri moralli gördüğünü, çok güzel tatil kampanyalarının yapıldığını, iç ve dış turizmde geçen yıla göre iyileşme olacağını anlattı.

Fethiye'de en iyi tatil köylerinin yanı sıra küçük aile işletmelerinin de bulunduğuna işaret eden Saatcı, ilçede herkesin ekonomik gücüne göre tatil yapma imkanının olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

Mega yatlar Bodrum'da yakıt ikmali yaptı!
  • 23.07.2022 00:42

Mega yatlar Bodrum'da yakıt ikmali yaptı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iki mega yata yakıt ikmali yapıldı. ...

Muğla'da bazı alanlar, kesin korunacak hassas alan olarak tescillendi!
  • 23.07.2022 00:40

Muğla'da bazı alanlar, kesin korunacak hassas alan olarak tescillendi!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü, Turgut, Orhaniye mahalleleri ve çevresi ...

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu
  • 31.08.2021 17:31

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında evleri yanarak kullanılamaz ...

Pina eski haline dönüyor!
  • 24.11.2011 16:58

Pina eski haline dönüyor!

Muğla'da Pina yarımadası eski haline döndürülmeye çalışılıyor. ...

Akbük Koyu'nda kaçak yapıların yıkımının birinci etabı tamamlandı
  • 24.04.2021 12:03

Akbük Koyu'nda kaçak yapıların yıkımının birinci etabı tamamlandı

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda kaçak yapıların yıkımının birinci etabı ...