maritbet girişmaritbet
Hazar Gölü gözde tatil yeri oldu!

Hazar Gölü gözde tatil yeri oldu!

Elazığ'daki Hazar Gölü kendine has plajlarıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan vatandaşların gözde tatil yeri oldu.

Çevresinde birçok kamu kurum ve kuruluşlarına ait eğitim ve dinlenme tesisi, çok sayıda yazlık ve tatil sitesi bulunan tektonik göl, yaz ayları boyunca sıcaklardan bunalan bölge insanından yoğun ilgi görüyor.

Özellikle hafta sonları Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan göl, çevre illerden gelen tatilcilerle adeta dolup taşıyor.

Günün her saatinde değişik görünüm kazanarak mavinin ve yeşilin her tonuna bürünen 22 kilometre uzunluk ve 5-6 kilometre genişliğe sahip, Türkiye'nin en derin göllerinden olan Hazar Gölü, içerisindeki batık kentin de turizme kazandırılmasıyla ülkenin cazibe merkezlerinden biri olmaya aday.

"Doğunun turizm merkezi olabilecek potansiyele sahip"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Harput ve Hazar Gölü başta olmak üzere birçok tarihi ve turistik güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

Son yıllarda yapılan yatırımlarla Elazığ'a gelen turist sayısında ciddi manada bir artış olduğunu ifade eden Öztürk, bölgede yaşanan terör olayları ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin buna olumsuz yansımalarının olduğunu belirtti.

Öztürk, tüm olumsuzluklara rağmen bölgeye hayat veren Hazar Gölü'nün, Diyarbakır ve Malatya başta olmak üzere çevre illerden yoğun talep gördüğünü anlattı.

Gölün, bölgenin tatil ve dinlenme ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip olduğunu belirten Öztürk, şöyle devam etti:

"Hazar Gölü, doğunun turizm merkezi olabilecek bir potansiyele sahip. Sadece ilimizin değil, bölge illerinin de dinlenme ve tatil ihtiyacını karşılayacak bir potansiyele sahiptir. Göl etrafında yaptığımız planlama da bunun sonucunda ortaya çıkmıştır. Burada nitelikli tesislerin yapılmasıyla Hazar Gölü, bölgenin turizm merkezi olmaya devam edecektir. Etrafımızda Van Gölü'nün dışında böyle doğal bir güzellik de yok. Bu nedenle Hazar Gölü'nün geleceği ilimiz adına da çok parlaktır. Turist akımını da sağlayacak bir potansiyele sahiptir. Şu anda 500 bin insan Hazar Gölü civarında plajlarda, tesislerde ve meskenlerde kalıyor. Ağırlayacağımız turist sayısının yıllık bir milyonun üzerinde olması gerekmektedir. Bunlar hayal değil, hedeftir. Bu hedeflere el birliğiyle kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum."

Bölgenin incisi

Diyarbakır'dan ailesiyle Hazar Gölü'ne gelen Abdullah Koyun, daha önce göle gelen arkadaşlarının tavsiye etmeleri üzerine buraya geldiklerini anlattı.

Fiyatların çok ekonomik olduğuna değinen Koyun, "Antalya ile aynı, farkı yok zaten. Oraya gidemediğimiz için çocuklar suya girsinler, serinlesinler diye buraya geldik." dedi.

Almanya'da yaşayan ve Elazığ'da bulunan ailesinin yanına tatile gelen Mustafa Tekeli de göle geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Tatil deyince insanların aklına Akdeniz ve Ege'nin geldiğini belirten Tekeli, buranın oralardan farkı olmadığını ifade etti. Tekeli, "Suyu çok temiz, çok iyi bir yer. İlk defa geliyorum, çok memnunum. Havası güzel, insanı da çok sempatik. Herkese tavsiye ederim." diye konuştu.

Tatilcilerden Şehmuz Sertağa ise Hazar Gölü'nün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin incisi olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hazar Gölü gözde tatil yeri oldu!
  • 24.08.2016 14:55

Hazar Gölü gözde tatil yeri oldu!

Elazığ'daki Hazar Gölü kendine has plajlarıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaş ...